Hoka One One står för skorna på 2XU Idre Fjällmaraton

– vi finns för hela spektrat av löpare, elit som motionär, trail eller väg, oavsett distans, säger Erik Desmeules

Hoka One One står för skorna på 2XU Idre Fjällmaraton

Hoka One Ones skor syns redan på många trailfötter, nu går företaget in som skopartner till 2XU Idre Fjällmaraton.
– Det är ett lopp som stämmer överens med Hokas ursprung – att springa i bergen. Fjällen i Idre erbjuder fantastiskt vacker löpning. 2XU Idre Fjällmaraton är ett inkluderande lopp, en värdering som Hoka delar – vi finns för hela spektrat av löpare, elit som motionär, trail eller väg, oavsett distans, säger Erik Desmeules på Running Wild Sweden som har försäljningsagenturen för Hoka One One i Sverige.

Företaget grundades av fransmännen Nicolas Mermoud och Jean-Luc Diard 2009. De ville skapa en sko som tillät ännu snabbare löpning utför i de franska bergen. Inspirationen kom från mountainbikes avsedda för tuff terräng som designas med stora däck och stötdämpare, och från breda alpinskidor som låter dig flyta på snön. Resultatet blev en modell med en överdimensionerad yttersula som hade mer dämpning än vad löparskor normalt hade då. De första som började använda skorna var ultra-traillöpare, sedan har de blivit populära bland väglöpare, triathleter, OCR-löpare med flera.

Världens bästa trailsko
Superlätta Speedgoat 2 fick Trail Editor’s Choice Award som 2017 års bästa trailsko i världen, alla kategorier. Flera nya trailmodeller är på gång till sommaren berättar Erik.
– I samband med 2XU Idre Fjällmaraton är vår Hoka Testtour på plats, så då finns möjlighet att testa flera av modellerna.

Skorna ja, de där till synes klumpiga dojorna – går de verkligen att springa trail i?!
– Hoka One One gör skor som har en överdimensionerad mellansula, vilket ger mer dämpning än andra skor, vidare består de av en rullsula som ger en snabbare stegavveckling. Du står nedsänkt i sulan, det innebär att skon ser högre ut än vad den upplevs som när du har den på dig.

Superlätta vätskesystem
Ultimate Direction är ett av världens ledande vätskesystem som används av många av de absolut bästa löparna. Det utvecklas i samarbete med bland andra löparlegenderna Scott Jurek och Anton Krupicka. Även Ultimate Direction går nu in som partner till 2XU Idre Fjällmaraton.
– Ultimate Direction har några av de allra lättaste ryggsäckarna på marknaden och är verkligen av toppklass. 2XU Idre Fjällmaraton är ett trevligt lopp som vi tror på. Våra produkter kommer att passa perfekt för deltagarna, säger Erik Desmeules som säljer även Ultimate Direction i Sverige.

Hoka One One har fått sitt namn efter de nyzeeländska maoriernas ord för att "flyga högt över jorden". Så låt oss flyga över Idre fjäll i sommar!

VILKET BLIR DITT

2XU IDRE FJÄLLMARATON?

Anmäl dig här
700möh 750 800 850 900 950 1000möh 700möh 750 800 850 900 950 1000möh
Visa alla
Visa 45km
Visa 28km
Visa 12km

45 km - 1400 hm

Bovtse Baalka

Kolla in banan

28 km - 900 hm

Duvrie Baalka

Kolla in banan

12 km - 300 hm

Vaejsjie Baalka

Kolla in banan

Raw Cut gör Medaljen som får dig att minnas känslan

– De olika banornas djur, ren, björn och varg, kommer att finnas med och så klart fjällen – de är det bästa Sverige har om du frågar mig, menar Patrik Sandelin.

Läs mer här

Funktionärer, sportdryck, medaljer, nummerlappar…

Ge oss chansen att skapa precis den trailfest deluxe du förtjänar!

Läs mer här

Landslagsåkaren Simon Andersson till 2XU Idre Fjällmaraton

Min favoritrunda stämmer ganska väl överens med bansträckningen för loppet, med den vackra utsikten från Städjan som given höjdpunkt.

Läs mer här

Skidåkaren Helene Söderlund: Löpningen är min räddning nu!

Konditionsfenomenet som vunnit VM-guld i skidorientering, kört Tour de Ski och vunnit världscuptävlingar på rullskidor laddar nu för 2XU Idre Fjällmaraton.

Läs mer här

Ultralöparen Johanna Bygdell vill ha tuffa förutsättningar i Idre

– Jag känner mig oslagbar när kroppen är som en maskin. Den borde vara trött men det är den inte.

Läs mer här

Energi på fjället med Umaras magvänliga sportdryck

De tog saken i egna händer när det inte fanns några bra sportdrycker på marknaden. Biomedicinarna på Umara utvecklar sportnutrition baserat på forskning.

Läs mer här

Sara Rönne på Träningsglädje.se vågar bli trött i fjällen

Mäktiga fjälltoppar och stora vidder skapar en litenhet som känns befriande.

Läs mer här

Fredrik Bakkman ser fram emot en rejäl utmaning på fjället

Mota tröttheten med att höja blicken och njuta. Idre Fjäll är jättefint.

Läs mer här

Team Nordic Trail blir träningspartner

– Fjällöpning är det finaste som finns! Vidderna, friheten… Det är något alldeles särskilt med fjällen, säger Team Nordic Trails grundare och vd, Miranda Kvist.

Läs mer här

Ninja-Fanny tar sig an 2XU Idre Fjällmaraton

– Jag insåg hur skonsamt det är att springa på fjällstigar och i myrar. Nu vill jag få in mer av den sortens träning.

Läs mer här