Hoka One One står för skorna på 2XU Idre Fjällmaraton

– vi finns för hela spektrat av löpare, elit som motionär, trail eller väg, oavsett distans, säger Erik Desmeules

Hoka One One står för skorna på 2XU Idre Fjällmaraton

Hoka One Ones skor syns redan på många trailfötter, nu går företaget in som skopartner till 2XU Idre Fjällmaraton.
– Det är ett lopp som stämmer överens med Hokas ursprung – att springa i bergen. Fjällen i Idre erbjuder fantastiskt vacker löpning. 2XU Idre Fjällmaraton är ett inkluderande lopp, en värdering som Hoka delar – vi finns för hela spektrat av löpare, elit som motionär, trail eller väg, oavsett distans, säger Erik Desmeules på Running Wild Sweden som har försäljningsagenturen för Hoka One One i Sverige.

Företaget grundades av fransmännen Nicolas Mermoud och Jean-Luc Diard 2009. De ville skapa en sko som tillät ännu snabbare löpning utför i de franska bergen. Inspirationen kom från mountainbikes avsedda för tuff terräng som designas med stora däck och stötdämpare, och från breda alpinskidor som låter dig flyta på snön. Resultatet blev en modell med en överdimensionerad yttersula som hade mer dämpning än vad löparskor normalt hade då. De första som började använda skorna var ultra-traillöpare, sedan har de blivit populära bland väglöpare, triathleter, OCR-löpare med flera.

Världens bästa trailsko
Superlätta Speedgoat 2 fick Trail Editor’s Choice Award som 2017 års bästa trailsko i världen, alla kategorier. Flera nya trailmodeller är på gång till sommaren berättar Erik.
– I samband med 2XU Idre Fjällmaraton är vår Hoka Testtour på plats, så då finns möjlighet att testa flera av modellerna.

Skorna ja, de där till synes klumpiga dojorna – går de verkligen att springa trail i?!
– Hoka One One gör skor som har en överdimensionerad mellansula, vilket ger mer dämpning än andra skor, vidare består de av en rullsula som ger en snabbare stegavveckling. Du står nedsänkt i sulan, det innebär att skon ser högre ut än vad den upplevs som när du har den på dig.

Superlätta vätskesystem
Ultimate Direction är ett av världens ledande vätskesystem som används av många av de absolut bästa löparna. Det utvecklas i samarbete med bland andra löparlegenderna Scott Jurek och Anton Krupicka. Även Ultimate Direction går nu in som partner till 2XU Idre Fjällmaraton.
– Ultimate Direction har några av de allra lättaste ryggsäckarna på marknaden och är verkligen av toppklass. 2XU Idre Fjällmaraton är ett trevligt lopp som vi tror på. Våra produkter kommer att passa perfekt för deltagarna, säger Erik Desmeules som säljer även Ultimate Direction i Sverige.

Hoka One One har fått sitt namn efter de nyzeeländska maoriernas ord för att "flyga högt över jorden". Så låt oss flyga över Idre fjäll i sommar!

VILKET BLIR DITT

2XU IDRE FJÄLLMARATON?

Anmäl dig här
700möh 750 800 850 900 950 1000möh 700möh 750 800 850 900 950 1000möh
Visa alla
Visa 45km
Visa 28km
Visa 12km

45 km - 1400 hm

Bovtse Baalka

Kolla in banan

28 km - 900 hm

Duvrie Baalka

Kolla in banan

12 km - 300 hm

Vaejsjie Baalka

Kolla in banan

De vann priser i Insta-tävlingen!

#blioslagbar #2xuidrefjällmaraton

Läs mer här

Vår första kranskulla – Pernilla Wiberg!

Läs mer här

Duellerna tätnar – Riksmästaren kommer till Idre

Läs mer här

Spring säkert med fjällsäkerhetsappen

Läs mer här

Idre SK och Särna SK står för energin

Lokala idrottsföreningarna servar dig!

Läs mer här

Bli oslagbar i backarna

Häng med på vår juni-utmaning!

Läs mer här

Träna utför är Toves tips

Läs mer här

Caroline och Johan är våra superambassadörer

Läs mer här

Silva och 2XU Idre Fjällmaraton – a match made in heaven!

Läs mer här

Tomas – gubbelit i OCR som siktar mot 2XU Idre Fjällmaraton

Läs mer här