Skidåkaren Helene Söderlund: Löpningen är min räddning nu!

Konditionsfenomenet som vunnit VM-guld i skidorientering, kört Tour de Ski och vunnit världscuptävlingar på rullskidor laddar nu för 2XU Idre Fjällmaraton.

En skada hindrar henne från skidåkning, men löpningen fungerar. En revanschsugen Helene Söderlund längtar till 2XU Idre Fjällmaraton.

Sju VM-medaljer i skidorientering, varav två guld, totaltrea i världscupen på rullskidor 2017, med två segrar, och flera världscupstarter i längdskidor, inklusive en Tour de Ski. Helene Söderlund är välmeriterad i flera olika idrotter. Huvudfokus de senaste åren har varit längdskidor. Men långvariga ryggproblem innebär att hon just nu inte kan åka skidor.

– Löpningen är min räddning i vinter! Effekten har blivit att jag är i min bästa januarilöpform någonsin. Jag springer alltid ganska mycket för att vara skidåkare, jag älskar att springa! Det blir en del löptävlingar och jag tycker bäst om när det är lite stökigt och backigt. Fjällöpning är härligt.

Och till sommaren blir det en start i 2XU Idre Fjällmaraton, på 28 km.
– Det känns som en lagom distans i år, det blir en utmaning. Så småningom vill jag springa 45 km och känna på den också.

Helene har varit på många klubbläger på Idre Fjäll, vinter som sommar.
– Jag har sprungit mycket här och tycker att det är jättefint. Man kommer ut på fjället fort. 2XU Idre Fjällmaraton ska bli spännande. Efter den här vintern när jag inte har kunnat tävla, finns det mycket uppdämd revanschlust i tävlingsmänniskan Helene. Och när väl nummerlappen är på, då gör jag mitt allra bästa för dagen!

Till sist, när känner du dig oslagbar?
– En sån där dag när jag kan ge precis allt, när jag kan kontrollera kroppen. Om jag är på gränsen att bli stum, då korrigerar jag farten och sedan kan jag bara fortsätta i ett skönt flow. Då är jag oslagbar för mig själv!

VILKET BLIR DITT

2XU IDRE FJÄLLMARATON?

Anmäl dig här
700möh 750 800 850 900 950 1000möh 700möh 750 800 850 900 950 1000möh
Visa alla
Visa 45km
Visa 28km
Visa 12km

45 km - 1400 hm

Bovtse Baalka

Kolla in banan

28 km - 900 hm

Duvrie Baalka

Kolla in banan

12 km - 300 hm

Vaejsjie Baalka

Kolla in banan

De vann priser i Insta-tävlingen!

#blioslagbar #2xuidrefjällmaraton

Läs mer här

Vår första kranskulla – Pernilla Wiberg!

Läs mer här

Duellerna tätnar – Riksmästaren kommer till Idre

Läs mer här

Spring säkert med fjällsäkerhetsappen

Läs mer här

Idre SK och Särna SK står för energin

Lokala idrottsföreningarna servar dig!

Läs mer här

Bli oslagbar i backarna

Häng med på vår juni-utmaning!

Läs mer här

Träna utför är Toves tips

Läs mer här

Caroline och Johan är våra superambassadörer

Läs mer här

Silva och 2XU Idre Fjällmaraton – a match made in heaven!

Läs mer här

Tomas – gubbelit i OCR som siktar mot 2XU Idre Fjällmaraton

Läs mer här