Karolin Ohlsson taggad för fjällmaraton

Det ska bli väldigt kul med ett traillopp i den häftiga miljön på Idre fjäll. Jag älskar berg och härliga vyer, så jag ser fram emot en ballare upplevelse än 12 km platt asfalt!

Landslagslöparen Karolin Ohlsson springer 2XU Idre Fjällmaraton

Ännu en landslagslöpare i orientering är klar för 2XU Idre Fjällmaraton. Karolin Ohlsson satsar mot medaljer i VM och mot fjällen i Idre.
– Jag älskar berg och härliga vyer och ser fram emot ett traillopp i häftig miljö!

En allt starkare Karolin har hållit en hög nivå genom hela säsongen.
– Jag tog stora kliv under förra vintern. Dels har jag steppat upp ett snäpp fysiskt och även förbättrat mig orienteringstekniskt. Höjdpunkterna 2017 är absolut världscupen i Finland, där jag blev 4:a på sprinten, och världscupavslutningen i Schweiz med en fjärdeplats på medeldistansen.

Inför 2018 kommer Karolin att jobba vidare för att bli starkare fysiskt och stabilare tekniskt.
– Jag behöver bygga upp självförtroendet i tekniken, så att jag kan prestera på topp på EM och VM. I år har jag kunnat få ut mitt bästa på världscupen, nu är det dags att göra det även på mästerskapen! Jag har nya idéer med min träning och får mycket bra hjälp, så det ska bli riktigt spännande att se vart det kan leda. Min fystränare är friidrottare, så vi tränar väldigt friidrottslikt. Det innebär mycket banlöpning och arbete med löptekniken.

Karolin vill gärna springa fler löplopp.
– Det har varit svårt att få in i programmet, eftersom vår tävlingssäsong är så lång och intensiv. Tanken är att jag ska försöka få till lite fler lopp nästa år, både trail och på bana.

Och 2XU Idre Fjällmaraton blir alltså ett av loppen.
– Jag ville gärna köra den längsta (45 km) banan i 2XU Idre Fjällmaraton, men eftersom vi har världscup som ligger nära, så får jag nöja mig med 12 km banan. Det ska bli väldigt kul med ett traillopp i den häftiga miljön på Idre fjäll. Jag älskar berg och härliga vyer, så jag ser fram emot en ballare upplevelse än 12 km platt asfalt! Jag har hört så mycket bra om det här loppet, så det ska bli kul att få chansen att prova det själv.
Man kanske till och med får med sig lite inspiration till jobbet här hemma, säger Karolin som till vardags arbetar som silversmed.

Foto: Lars Rönnols @lasseronnols

VILKET BLIR DITT

2XU IDRE FJÄLLMARATON?

Anmäl dig här
700möh 750 800 850 900 950 1000möh 700möh 750 800 850 900 950 1000möh
Visa alla
Visa 45km
Visa 28km
Visa 12km

45 km - 1400 hm

Bovtse Baalka

Kolla in banan

28 km - 900 hm

Duvrie Baalka

Kolla in banan

12 km - 300 hm

Vaejsjie Baalka

Kolla in banan

Bakkman och Bygdell vann 45 km-klasserna i premiärloppet

Läs mer här

Starkt startfält i premiären

Läs mer här

Världsmästare i sprint ger sig på 28 km

Läs mer här

Skyrunning-stjärnan Sophie Andrey kommer till Idre

Vill njuta av naturen och förbereda mig för VM i Skyrunning i september!

Läs mer här

Startfältet på 45 km allt hetare

– även Hector Haines till start

Läs mer här

Frida och Kalle – duon i speakerbåset

Läs mer här

De vann priser i Insta-tävlingen!

#blioslagbar #2xuidrefjällmaraton

Läs mer här

Vår första kranskulla – Pernilla Wiberg!

Läs mer här

Duellerna tätnar – Riksmästaren kommer till Idre

Läs mer här

Spring säkert med fjällsäkerhetsappen

Läs mer här