Ännu en VM-guldmedaljör till 2XU Idre Fjällmaraton

– Det kommer att bli tufft, det är bra pannbensträning. Och så ser jag fram emot den goa känslan när man ligger utslagen efter målgång!

Ännu en VM-guldmedaljör till 2XU Idre Fjällmaraton

Lina Strand tog guld i sprintstafett i VM i orientering i somras och har siktet inställt på en individuell medalj nästa år. Och på 2XU Idre Fjällmaraton, som får ytterligare en landslagstjej i orientering till start.
– Jag ser fram emot ett tufft lopp och bra pannbensträning, säger Lina.

Det är en motiverad Lina som tittar mot 2018.
– Den gångna säsongen var min bästa hittills med flera pallplatser i världscupen, nu vet jag att jag håller medaljnivå även individuellt. Jag har utvecklats tydligt både inför i fjol och i år. Nu vill jag jobba vidare. Målet är VM i Lettland, och EM i Schweiz blir ett steg på vägen dit. Hittills har sprint gett bäst utdelning, men jag fortsätter att arbeta brett för att vara konkurrenskraftig på alla distanser.

I samband med en skada för ett par år sedan fick Lina tänka om i sin träning.
– Jag fick fokusera mer på styrka och jobba på mina svagheter, på bättre stabilitet i sätesmuskulaturen. Det har lett till att jag nu kan få ut mer av varje löpsteg och därmed har blivit snabbare.

En stor del av träningen består av trail.
– Jag bor i Göteborg och det är för tungt att springa alla pass obanat i skogen. På stig får jag styrka och löpteknik, samtidigt som det är skonsamt.

I 2XU Idre Fjällmaraton väljer Lina 12 km.
– Jag är väldigt sugen på att springa längre, på att få komma upp på Städjan och ut på fjället, men eftersom vi har världscuptävlingar bara fem dagar senare så får jag lugna mig. Jag vill springa en distans där jag kan tävla, ett hårt fartpass passar bra i planen inför världscupen. Jag hoppas på bra motstånd!, säger Lina som bland annat får möta landslagskollegorna Tove Alexandersson och Karolin Ohlsson.

– Det kommer att bli tufft, det är bra pannbensträning. Och så ser jag fram emot den goa känslan när man ligger utslagen efter målgång!

VILKET BLIR DITT

2XU IDRE FJÄLLMARATON?

Anmäl dig här
700möh 750 800 850 900 950 1000möh 700möh 750 800 850 900 950 1000möh
Visa alla
Visa 45km
Visa 28km
Visa 12km

45 km - 1400 hm

Bovtse Baalka

Kolla in banan

28 km - 900 hm

Duvrie Baalka

Kolla in banan

12 km - 300 hm

Vaejsjie Baalka

Kolla in banan

Bakkman och Bygdell vann 45 km-klasserna i premiärloppet

Läs mer här

Starkt startfält i premiären

Läs mer här

Världsmästare i sprint ger sig på 28 km

Läs mer här

Skyrunning-stjärnan Sophie Andrey kommer till Idre

Vill njuta av naturen och förbereda mig för VM i Skyrunning i september!

Läs mer här

Startfältet på 45 km allt hetare

– även Hector Haines till start

Läs mer här

Frida och Kalle – duon i speakerbåset

Läs mer här

De vann priser i Insta-tävlingen!

#blioslagbar #2xuidrefjällmaraton

Läs mer här

Vår första kranskulla – Pernilla Wiberg!

Läs mer här

Duellerna tätnar – Riksmästaren kommer till Idre

Läs mer här

Spring säkert med fjällsäkerhetsappen

Läs mer här