Ultralöparen Johanna Bygdell vill ha tuffa förutsättningar i Idre

– Jag känner mig oslagbar när kroppen är som en maskin. Den borde vara trött men det är den inte.

Hon springer 100 miles lopp och ultralopp som om de vore en runda på det lokala elljusspåret. 45 km i 2XU Idre Fjällmaraton är i kortaste laget för Johanna Bygdell. Men det har varit annorlunda.

– Jag vann en startplats till Lidingöloppet och kände mig tvingad att springa. Men vilken vånda jag hade innan start – det kändes vansinnigt långt med tre mil!

Johanna berättar om när hon var på High Coast Ultra som åskådare och tänkte ”idioter”. Men tydligen fanns det något som lockade i det här med att springa jättelångt. Något år senare korsade Johanna mållinjen i samma lopp, efter 129 kilometers löpning.

Det var så häftigt! Jag krossade så många gränser, jag kände mig odödlig! Sedan var cirkusen igång.

Nu är Johanna etablerad ultralöpare med en väldigt fin säsong bakom sig. 2017 innebar bland annat i ett svenskt rekord på 100 miles i Täby Extreme Challenge, en andraplats i Ultravasan och seger i High Coast Ultra där hon dessutom slog alla killar med en halvtimme och satte nytt banrekord. Och en nominering i kategorin Årets kvinnliga traillöpare i Trailrunning Sweden Awards.

2018 är planen att fortsätta i liknande spår och 2XU Idre Fjällmaraton står på programmet.

45 kilometer är lite kort för mig, min grej är ju att springa långt, så jag sänker förväntningarna. Men jag kommer att anpassa träningen inför det här loppet. Jag ser fram emot att springa i Idre, det blir en upplevelse och kul att upptäcka något nytt. Det kommer säkert att gå fort, speciellt nedför. Jag ser gärna att det blir blött och regnigt, jag förväntar mig att bli trött.

Med ett förflutet som orienterare tycker Johanna att det är kul att många orienterare kommer till start i Idre.

Jag har stor respekt för dem som traillöpare.

Jag känner mig oslagbar när…

…kroppen är som en maskin. Den borde vara trött men det är den inte. När den gör det jag säger åt den att göra.

VILKET BLIR DITT

2XU IDRE FJÄLLMARATON?

Anmäl dig här
700möh 750 800 850 900 950 1000möh 700möh 750 800 850 900 950 1000möh
Visa alla
Visa 45km
Visa 28km
Visa 12km

45 km - 1400 hm

Bovtse Baalka

Kolla in banan

28 km - 900 hm

Duvrie Baalka

Kolla in banan

12 km - 300 hm

Vaejsjie Baalka

Kolla in banan

Bakkman och Bygdell vann 45 km-klasserna i premiärloppet

Läs mer här

Starkt startfält i premiären

Läs mer här

Världsmästare i sprint ger sig på 28 km

Läs mer här

Skyrunning-stjärnan Sophie Andrey kommer till Idre

Vill njuta av naturen och förbereda mig för VM i Skyrunning i september!

Läs mer här

Startfältet på 45 km allt hetare

– även Hector Haines till start

Läs mer här

Frida och Kalle – duon i speakerbåset

Läs mer här

De vann priser i Insta-tävlingen!

#blioslagbar #2xuidrefjällmaraton

Läs mer här

Vår första kranskulla – Pernilla Wiberg!

Läs mer här

Duellerna tätnar – Riksmästaren kommer till Idre

Läs mer här

Spring säkert med fjällsäkerhetsappen

Läs mer här