Utförslöpning på tekniska stigar är Patriks melodi

– Att springa i fjällmiljö passar nog mig rätt bra. Jag räds inte tekniska stigar och gillar kuperingen.

Utförslöpning på tekniska stigar är Patriks melodi

På några år har han förbättrat sin tid på milen från 50 till 33 minuter och träningsdosen ligger varje vecka på mellan 8-12 mil löpning. Men så har det inte alltid varit för göteborgaren Patrik Lindegårdh, som på nytt hittat glädjen i att springa.

Som junior var Patrik Lindegårdh en framgångsrik juniororienterare, men under gymnasietiden började motivationen tryta, inte minst genom upprepade skadeproblem. Han beslöt sig för att lägga av med orienteringen. Efter 5 års universitetsstudier flyttade han till Spanien där han startade en helt annan livsstil.
- Jag bytte ut löpning i skog mot gymträning och vips var jag 10 kilo tyngre. När vi för något år sedan flyttade hem igen och fick vårt första barn, började jag sakta löpträna igen. De senaste 2-3 åren har jag blivit mer seriös och höjt träningsmängden.

Ökad träning och fokus har resulterat att han toppat resultatlistorna på flertalet traillopp i Göteborgstrakten, med segrar i bland annat Orust Tvärs, Sätila Trail och Tuve Trail. han har även tampats i toppen på Risveden terräng, BAMM och Trailvarvet.  Till hösten står 2XU-ambassadören Patrik på startlinjen i 2XU Idre Fjällmaraton och blir en av favoriterna i loppet. På vilken distans är ännu inte bestämt.
- I normala fall är det givet för mig att välja 45 km. Det är på de längre distanserna jag trivs bäst. Men jag ska springa BAMM veckan innan, beroende på hur återhämtningen går kan det istället bli start på någon av de kortare distanserna.

Under vintern är han pappaledig och tränar 10-12 timmar i veckan. Två fartpass och ett långpass kompletteras av flertalet lugna turer i skogsmiljö.
- Nu under vintern blir ofta kvalitetspassen på hårt underlag och så letar jag mig ut på kuperade skogsstigar på längre lugna pass. Jag försöker vara noggrann med att skilja på lugna och snabba pass. Med småbarn hemma blir det ibland lite si och så med sömnen, men jag har hittills hållit mig frisk och fri från skador.

Han har tidigare aldrig sprungit i Idres fjälltrakter, utan bara besökt området vintertid.
- Att springa i fjällmiljö passar nog mig rätt bra. Jag räds inte tekniska stigar och gillar kuperingen. Framförallt utför har jag min styrka. Även om det är kortare backar hemma i Göteborg blir det totalt sett många höjdmeter på passen.

Framöver siktar Patrik på att delta i allt fler ultralopp.
- Målet i år är BAMM och 2XU Idre Fjällmaraton, men jag hoppas också på att delta vid RM i Ultratrail i Sundsvall tidigare under sommaren. Förmodligen blir det också något av loppen Soteleden 44km, Sundsvall Trail, Halla eller Silverleden 64 km. Jag vill fortsätta att utvecklas inom löpningen, även om det blir tuffare och tuffare när man pressar ner tiderna.

När känner du dig oslagbar?
- När jag springer snabbt utför på teknisk stig en varm sommardag, gärna i fjällmiljö.

VILKET BLIR DITT

2XU IDRE FJÄLLMARATON?

Anmäl dig här
700möh 750 800 850 900 950 1000möh 700möh 750 800 850 900 950 1000möh
Visa alla
Visa 45km
Visa 28km
Visa 12km

45 km - 1400 hm

Bovtse Baalka

Kolla in banan

28 km - 900 hm

Duvrie Baalka

Kolla in banan

12 km - 300 hm

Vaejsjie Baalka

Kolla in banan

Världsmästare i sprint ger sig på 28 km

Läs mer här

Skyrunning-stjärnan Sophie Andrey kommer till Idre

Vill njuta av naturen och förbereda mig för VM i Skyrunning i september!

Läs mer här

Startfältet på 45 km allt hetare

– även Hector Haines till start

Läs mer här

Frida och Kalle – duon i speakerbåset

Läs mer här

De vann priser i Insta-tävlingen!

#blioslagbar #2xuidrefjällmaraton

Läs mer här

Vår första kranskulla – Pernilla Wiberg!

Läs mer här

Duellerna tätnar – Riksmästaren kommer till Idre

Läs mer här

Spring säkert med fjällsäkerhetsappen

Läs mer här

Idre SK och Särna SK står för energin

Lokala idrottsföreningarna servar dig!

Läs mer här

Bli oslagbar i backarna

Häng med på vår juni-utmaning!

Läs mer här