Silva och 2XU Idre Fjällmaraton – a match made in heaven!

Silva och 2XU Idre Fjällmaraton – a match made in heaven!

En 85-åring och en nykomling hand i hand med syftet att fler fjällöpare ska få koll på karta och kompass, och därigenom känna större trygghet på fjället. Silva är ny partner till 2XU Idre Fjällmaraton.
– Vårt mål är att hjälpa människor att njuta ännu mer av vad naturen har att erbjuda, säger Madelene Öhlin som är marknadschef på Silva.

Karta och kompass är obligatorisk utrustning för dig som springer 28 eller 45 km i 2XU Idre Fjällmaraton.
– Det är aldrig ”bara” att ge sig ut på fjället. Vädret kan växla snabbt och sikten kan försvinna fort i dimma. Utan kompass eller GPS är det väldigt svårt att förstå åt vilket håll du ska då, säger Madelene.

Silva föddes för 85 år sedan, när de tre bröderna Kjellström uppfann den första vätskefyllda kompassen 1933. Några år senare var det dags för nästa innovation – pannlampan. Dessa två produktområden har varit Silvas kärna ända sedan dess och produkterna säljs nu över hela världen och är två produkter som ger löparen stor frihet.
– Med kompassen kan du lämna de markerade lederna och är fri att upptäcka naturen – och gå precis var du vill. Pannlampan ger dig möjlighet att göra det även när det är mörkt. Du är inte begränsad till elljusspår och vägar. Det ger helt nya upplevelser. Dina träningsmarker blir oerhört mycket större, säger Madelene.

Enligt en färsk undersökning som Silva tagit fram, säger 1 av 3 svenskar att de inte kan navigera. När allt fler springer trail och är ute på fjället och i skogen, ökar behovet av att kunna karta och kompass.
– I vår nya navigationsguide kan du lära dig grunderna i att använda karta och kompass.

Som deltagare i 2XU Idre Fjällmaraton kommer du att få erbjudanden på kompasser och pannlampor, och få navigationstips.
– 2XU Idre Fjällmaraton är ett nytt och spännande lopp, vi ser att vi blir en del i en helhet tillsammans med flera andra starka partners, säger Madelene – som räknar med att själv stå på startlinjen den 25 augusti.

– Silvas gedigna produkter och hängivenhet till outdoorlivet gör dem till en perfekt partner för oss. Som orienterare har jag använt Silvas produkter i många år och vet vilken hög kvalitet de håller, säger David Andersson som är tävlingsledare för 2XU Idre Fjällmaraton.

VILKET BLIR DITT

2XU IDRE FJÄLLMARATON?

Anmäl dig här
700möh 750 800 850 900 950 1000möh 700möh 750 800 850 900 950 1000möh
Visa alla
Visa 45km
Visa 28km
Visa 12km

45 km - 1400 hm

Bovtse Baalka

Kolla in banan

28 km - 900 hm

Duvrie Baalka

Kolla in banan

12 km - 300 hm

Vaejsjie Baalka

Kolla in banan

”Jag gillar att springa långt för jag vill inte att det ska vara över så snabbt.”

Läs mer här

Ge kroppen extra energi med langningspaket från Enervit

Läs mer här

#3 – Polis-Lena Nilsson

Läs mer här

Tourledaren Emy Thorén springer Idre

Läs mer här

Bergsbestigaren Peter tar sig an Städjan

Läs mer här

Superambassadören Tanja ser fram emot årets höjdpunkt i Idre

Läs mer här

#2 – Gunilla Kidmark

Läs mer här

#1 – David Andersson & Elisabeth Hansson

Läs mer här

Per Forsberg startar Fjällmaraton-podden

Knivskarpt minne och brinnande idrottsintresse

Läs mer här

Peppa och inspirera – häng med i Superambassadören!

Vinn priser från 2XU, Silva, Hoka One One och Enervit för 6 000 kr!

Läs mer här