Slide One

SÄRSKILT PM

JÄRVENS STIG 84 KM

Slide One

Special-PM Järvens stig

THE NAME OF THE GAME / SPELREGLERNA

Järvens stig är inte för alla att ta sig igenom. Du kommer att möta krävande backar, sugande myrar och en kärv vildmark därute. Det här är tufft på riktigt. För din säkerhet finns reptider och regler – och de ska följas, det är inte förhandlingsbart. Du vill inte bli kvar där ute, vi lovar. Den som inte följer funktionärernas instruktioner blir diskvalificerad, utan pardon.

START

Start kl 04.00
Plats: Lövåsen - parkeringen för Långfjällets naturreservat

TRANSPORT TILL START

Busstransport till starten i Lövåsen avgår kl 02.30 från Torget på Idre Fjäll. Denna ingår i din anmälan. Resan tar cirka 45 min.

MÅL

Torget, Idre Fjäll

TÄVLINGSEXPEDITION

Här hämtar du din nummerlapp och ställer eventuella frågor. Det är också här du hämtar din drop bag efter loppet. Tävlingsexpeditionen finns utomhus på Torget på Idre Fjäll.

Öppettider:
Fredag kl 13.00–21.00
Lördag kl 7.30–21.00

Observera att nummerlappen hämtas på Idre Fjäll, det inte kommer att finnas någon utdelning av nummerlappar vid starten!

NUMMERLAPP

Nummerlappen ska bäras väl synlig på bröstet eller benet. Ta gärna med egna säkerhetsnålar – återanvändning är bra! På din nummerlapp sitter ett tidtagningschip.

ROADBOOK

Separat karta som beskriver sträckan mer i detalj.
Du får din road book i ditt deltagarkuvert, men kan redan nu kika på den online (Länk)

BANGENOMGÅNG

Vår ultraspecialist och banchef Karl Fredrik håller en bangenomgång på Zoom fredag 27 aug kl 17.00.

Länk: https://zoom.us/j/94517316877?pwd=ZTZVYWZMYVREakM5UjlBNWJTb1pKQT09

Lösenord: 570962

OBLIGATORISK UTRUSTNING

Följande utrustning obligatorisk:
- vindjacka
- extra underställströja
- behållare för vätska, minst 0,5 liter
- mössa och vantar
- första förband (länk till Apotekets första förband)
- kompass (nej, det räcker inte med mobilen)
- visselpipa
- nummerlapp med tidtagningschip
- telefon med nödnummer inlagt (det står på din nummerlapp)
- GPS-klocka med nedladdad gpx-fil. Följ dock skyltning och snitsel i första hand!

Vi rekommenderar även att du har med en säkerhetsfilt.
Packa gärna dina extrakläder i plastpåsar så att de är torra när du behöver dem.

Pannlampa! Solen går upp kl 05.49 den 28 augusti, det innebär att det är mörkt i inledningen av loppet.

Observera att löparskor med metalldubbar inte är tillåtna att använda på någon av distanserna! Detta för att skydda vår vackra natur.

TOALETTER

Toaletter finns vid start och mål, samt vid energistationerna Stora Harundsjön, Nipfjället och Hede Foskdal.

ÖVERDRAGSKLÄDER

Vill du ha extra kläder med innan start, så kan du lämna dem i påsen du fått. Överdragspåsen lämnas i buss märkt ”Överdrag, Idre Fjäll”. Du hämtar ditt överdrag i Tävlingsexpeditionen på Idre Fjäll senast lördag kl 21.00.

BANAN

Banan är markerad med snitsel och skyltar i terrängen. Var uppmärksam där banorna delar sig på vägen mot Städjan, så att du väljer rätt väg. Vandringslederna uppe på kalfjället är delvis steniga och spänger finns utlagda på en del ställen. Dessa partier kan vara hala vid nederbörd. Var försiktig!

DROP BAG

Vid energistation Klutsjön finns möjlighet att ha en drop bag som vi transporterar dit. I din drop bag kan du till exempel ha en torr tröja, nya skor och ny energi.

Den väska eller låda som du lämnar in får vara max 55 x 40 x 23 cm. Lådan eller väskan ska vara märkt med ditt namn och startnummer, använd klisterlapp som du får i ditt deltagarkuvert.

Du lämnar din drop bag i buss märkt ”Drop bag, Klutsjön” vid starten. Efter loppet hämtar du den i Tävlingsexpeditionen, senast lördag kl 21.00.

ENERGISTATIONER

Tänk på att det är viktigt att redan tidigt i loppet kontinuerligt få i dig vätska och energi! Vid våra energistationer laddar du upp ny energi så att du kan fortsätta skutta fram över fjället. På samtliga finns Enervits sportdryck och vatten, samt goda grejer att tugga på. På energistationerna kan du också proviantera och ta med dig dryck så att du klarar dig till nästa station.

Vid energistation Klutsjön finns din drop bag. Här serveras en varm linsgryta (vegan-, gluten- och laktosanpassad).

Ta gärna med dig en egen kåsa att använda vid energistationerna, då går det åt färre pappersmuggar, de är återvinningsbara – men ändå.

Använd handsprit innan du tar något från energistationerna, samma sak vid målet.

Här hittar du en mer detaljerad specifikation om vad du kan förvänta dig på respektive energistation.

MAXTID/REPTIDER

Vid energistationerna dras ett rep vid en specifik tidpunkt. Det innebär att det inte går att fortsätta loppet efter det. Detta är för din säkerhet. Om du har passerat det sista repet, d v s Chocken, i rätt tid så är det bara att fortsätta mot målet – det stänger inte förrän alla är hemma igen!

Energistation Distans (km) Reptid Snittfart (min/km)
Storån 15 06.30 10.00
Klutsjön 38 10.30 10.15
Stor-Harundsjön 51 12.40 10.11
Övre Nipfjällsparkeringen 62 14.50 10.28
Hede Foskdals fäbod 73 16.40 10.25
Chocken 80 18.20 10.45

RENVETT

Vi rör oss i renbetesland och visar därför största hänsyn mot djur och natur. Det är förbjudet att störa eller försöka närma sig renar, skulle de befinna sig på stigen du ska springa på – ta en omväg, det kostar dig inte så mycket tid.

För att skydda naturen, är det inte tillåtet att springa med skor som har metalldubbar. Tänk också på att hålla dig på stigen för att inte bredda den.

NEDSKRÄPNING

…längs banan är naturligtvis helt förbjudet och leder omedelbart till diskvalificering. Vid energistationerna finns soppåsar. Tänk på att sopsortera – muggarna är återvinningsbara som pappersförpackningar och slängs i påsar märkta ”Muggar”.

OM DU FÅR NOG

För dig som tycker att det räcker, så går det att kliva av vid energistationerna Klutsjön och Nipfjället och ta bussen tillbaka till Idre Fjäll. Observera att bussen inte går förrän sista löpare har nått stationen. Det är superviktigt att du meddelar funktionärerna att du bryter, så att vi inte börjar leta efter dig.

FÖRSTA HJÄLPEN/SJUKVÅRD

Vid samtliga energistationer finns första hjälpen-utrustning. Sjukvård finns i anslutning till arenan på Idre Fjäll. Om något händer så att du behöver hjälp, ring nödnumret som finns på din nummerlapp och som du ska lägga in i din telefon innan start. Det går till en sjukvårdskoordinator. Vid allvarliga olycks- eller sjukdomsfall – ring alltid 112 direkt!

Enligt tävlingsreglerna, och enligt allt sunt förnuft, så måste du hjälpa en medtävlande i nöd. Liv och hälsa är alltid viktigast!

PRISUTDELNING

Alla som fullföljer sitt lopp får Salming Idre Fjällmaratons speciella numrerade Järvenmedalj. Hederspriser till de tre främsta och utöver det lottar vi ut fina priser. Vårt prisbord har ett totalt värde av ca 100 000 kronor. Hederspriserna delas ut efter målgång.

RESULTAT

Liveresultat finns på hemsidan www.idrefjallmaraton.se

KONTAKT

Har du frågor eller funderingar? Vi finns på [email protected]

DELA DIN UPPLEVELSE

#blioslagbar #idrefjällmaraton #järvensstig #enelakjävel

Facebook www.facebook.com/idrefjallmaraton/
Instagram @idrefjallmara
Webben www.idrefjallmaraton.se

UT OCH HITTA DIN KÄNSLA AV ATT VARA OSLAGBAR. STORT LYCKA TILL!

X