Duellerna tätnar – Riksmästaren kommer till Idre

Han har vunnit Ultravasan 45 och under många år sprungit i det ryska orienteringslandslaget. I början av juni vann Roman Ryapolov överlägset det första Riksmästerskapet i traillöpning. Nu är det klart att IFK Mora-löparen står på startlinjen med målsättningen att ta en ny meriterande seger vid 2XU Idre Fjällmaraton.

Roman Ryapolov är uppväxt i ryska Belgorod men bor sedan många år tillbaka i Mora med sin fru och barn. Med ett fysiskt krävande arbete behövs inte särskilt mycket mer träning för talangfulle Roman att hålla högsta fart på stigarna.
- Jag avslutade min internationella orienteringssatsning 2012 och efter det drog jag ner rejält på träningen. En normal träningsvecka blir det 3-4 träningspass. På vintern lägger jag in lite mer skidåkning, då Mora ju bjuder på utmärkta möjligheter för det.

Därmed får också världsmästaren i orientering från 2014, Fredrik Bakkman en riktigt tuff motståndare att handskas med på den 45 km långa banan med 1400 höjdmeter. Kuperingen är nämligen inget som skrämmer Roman.
- Jag gillar backarna på banan. Det är min styrka och jag har sprungit de flesta delarna av banan sedan tidigare.

Den första helgen i juni vann Roman Ryapolov i överlägsen stil Sundsvall Trail som också var Riksmästerskap i Ultra trail. Det var hans hittills längsta lopp och han fick kämpa mot krampattacker under slutdelen av loppet.
- Jag vände mig om några gånger och trodde att jag skulle bli ikappsprungen. De sista två timmarna var verkligen en mental kamp med hjärnan. Det är det som är utmaningen och tjusningen med den här typen av lopp.

VILKET BLIR DITT

2XU IDRE FJÄLLMARATON?

Anmäl dig här
700möh 750 800 850 900 950 1000möh 700möh 750 800 850 900 950 1000möh
Visa alla
Visa 45km
Visa 28km
Visa 12km

45 km - 1400 hm

Bovtse Baalka

Kolla in banan

28 km - 900 hm

Duvrie Baalka

Kolla in banan

12 km - 300 hm

Vaejsjie Baalka

Kolla in banan

Kexchoklad maxar i 2XU Idre Fjällmaraton

Läs mer här

Vi blir deltävling i nya Trailrunning Sweden Store TRAILTOUR

Läs mer här

Löpning och sång – Marias friskfaktorer

Läs mer här

Feelgood streaken blev en vana som gör gott

”Det gör att jag kan andas”

Läs mer här

Idres löparguru – och vår banboss

Läs mer här

Ge bort känslan

– en åtta månader lång julklapp

Läs mer här

Simon siktar på ny vinst 2019

Läs mer här

Ta hand om dig själv – var med i ”Feel good streaken”

Läs mer här

Kranskulla 2019 – Pernilla kommer tillbaka

Läs mer här

Bakkman och Bygdell vann 45 km-klasserna i premiärloppet

Läs mer här