Duellerna tätnar – Riksmästaren kommer till Idre

Han har vunnit Ultravasan 45 och under många år sprungit i det ryska orienteringslandslaget. I början av juni vann Roman Ryapolov överlägset det första Riksmästerskapet i traillöpning. Nu är det klart att IFK Mora-löparen står på startlinjen med målsättningen att ta en ny meriterande seger vid 2XU Idre Fjällmaraton.

Roman Ryapolov är uppväxt i ryska Belgorod men bor sedan många år tillbaka i Mora med sin fru och barn. Med ett fysiskt krävande arbete behövs inte särskilt mycket mer träning för talangfulle Roman att hålla högsta fart på stigarna.
- Jag avslutade min internationella orienteringssatsning 2012 och efter det drog jag ner rejält på träningen. En normal träningsvecka blir det 3-4 träningspass. På vintern lägger jag in lite mer skidåkning, då Mora ju bjuder på utmärkta möjligheter för det.

Därmed får också världsmästaren i orientering från 2014, Fredrik Bakkman en riktigt tuff motståndare att handskas med på den 45 km långa banan med 1400 höjdmeter. Kuperingen är nämligen inget som skrämmer Roman.
- Jag gillar backarna på banan. Det är min styrka och jag har sprungit de flesta delarna av banan sedan tidigare.

Den första helgen i juni vann Roman Ryapolov i överlägsen stil Sundsvall Trail som också var Riksmästerskap i Ultra trail. Det var hans hittills längsta lopp och han fick kämpa mot krampattacker under slutdelen av loppet.
- Jag vände mig om några gånger och trodde att jag skulle bli ikappsprungen. De sista två timmarna var verkligen en mental kamp med hjärnan. Det är det som är utmaningen och tjusningen med den här typen av lopp.

VILKET BLIR DITT

2XU IDRE FJÄLLMARATON?

Anmäl dig här
700möh 750 800 850 900 950 1000möh 700möh 750 800 850 900 950 1000möh
Visa alla
Visa 45km
Visa 28km
Visa 12km

45 km - 1400 hm

Bovtse Baalka

Kolla in banan

28 km - 900 hm

Duvrie Baalka

Kolla in banan

12 km - 300 hm

Vaejsjie Baalka

Kolla in banan

Bakkman och Bygdell vann 45 km-klasserna i premiärloppet

Läs mer här

Starkt startfält i premiären

Läs mer här

Världsmästare i sprint ger sig på 28 km

Läs mer här

Skyrunning-stjärnan Sophie Andrey kommer till Idre

Vill njuta av naturen och förbereda mig för VM i Skyrunning i september!

Läs mer här

Startfältet på 45 km allt hetare

– även Hector Haines till start

Läs mer här

Frida och Kalle – duon i speakerbåset

Läs mer här

De vann priser i Insta-tävlingen!

#blioslagbar #2xuidrefjällmaraton

Läs mer här

Vår första kranskulla – Pernilla Wiberg!

Läs mer här

Spring säkert med fjällsäkerhetsappen

Läs mer här

Idre SK och Särna SK står för energin

Lokala idrottsföreningarna servar dig!

Läs mer här