Duellerna tätnar - Riksmästaren kommer till Idre

Han har vunnit Ultravasan 45 och under många år sprungit i det ryska orienteringslandslaget. I början av juni vann Roman Ryapolov överlägset det första Riksmästerskapet i traillöpning. Nu är det klart att IFK Mora-löparen står på startlinjen med målsättningen att ta en ny meriterande seger vid 2XU Idre Fjällmaraton.

Roman Ryapolov är uppväxt i ryska Belgorod men bor sedan många år tillbaka i Mora med sin fru och barn. Med ett fysiskt krävande arbete behövs inte särskilt mycket mer träning för talangfulle Roman att hålla högsta fart på stigarna.
- Jag avslutade min internationella orienteringssatsning 2012 och efter det drog jag ner rejält på träningen. En normal träningsvecka blir det 3-4 träningspass. På vintern lägger jag in lite mer skidåkning, då Mora ju bjuder på utmärkta möjligheter för det.

Därmed får också världsmästaren i orientering från 2014, Fredrik Bakkman en riktigt tuff motståndare att handskas med på den 45 km långa banan med 1400 höjdmeter. Kuperingen är nämligen inget som skrämmer Roman.
- Jag gillar backarna på banan. Det är min styrka och jag har sprungit de flesta delarna av banan sedan tidigare.

Den första helgen i juni vann Roman Ryapolov i överlägsen stil Sundsvall Trail som också var Riksmästerskap i Ultra trail. Det var hans hittills längsta lopp och han fick kämpa mot krampattacker under slutdelen av loppet.
- Jag vände mig om några gånger och trodde att jag skulle bli ikappsprungen. De sista två timmarna var verkligen en mental kamp med hjärnan. Det är det som är utmaningen och tjusningen med den här typen av lopp.

Ripans stig

Vargens stig

Björnens stig

Renens stig

Anmälan

Inför ditt lopp

Askes Fjällmaraton

Resultat

Boka maten, boendet och bussresan hos Idre Fjäll

Gå All-in

Hoppa ombord på fjällmaratonbussen och gör Craft Idre Fjällmaraton till en social och avkopplande upplevelse. När du anländer till Idre Fjäll kan du direkt checka in i stugan och packa upp din väska. Behöver du laga maten då? Nej, inte det heller! Med helpension njuter du av färdiglagad mat från frukost till middag under hela din vistelse.

Boende till extra bra pris

Med Idre Fjälls erbjudande får du 20% rabatt på utvalda boenden när du bokar ditt boende till Craft Idre Fjällmaraton 2024. Rabatten gäller fritt antal nätter under hela vecka 34, 2024.

Erbjudandet är bokningsbart till och med 30 november 2023.

Helpension

Boka helpension på Värdshuset under Craft Idre Fjällmaraton och njut av en bekymmersfri vistelse där all din mat är serverad från ankomst till avresa.

 

X
X