Vår första kranskulla – Pernilla Wiberg!

Vår första kranskulla – Pernilla Wiberg!

Meriterna och medaljerna är så många att vi inte ens ger oss in på att börja lista dem. Pernilla Wiberg är en av vårt lands absolut mest framgångsrika idrottare. En imponerande vinnarskalle som besökte Idre Fjäll för första gången när hon var tre år. Nu har hon ett hotell här – och är 2XU Idre Fjällmaratons allra första kranskulla! Vi kollade läget med Pernilla inför den uppgiften.

Vad gör du nuförtiden Pernilla?
– Jag är alpin expertkommentator för SVT i Vinterstudion och samarbetar med Idre Fjäll. Jag är gift med en norrman och vi har två barn, Axel och Sofia. Mitt liv handlar fortfarande mycket om idrott. Mina barn håller förstås på med olika sporter, som tar mycket tid, men också i olika sammanhang där jag med ideell kraft ger tillbaka till idrotten genom idrottsorganisationer.

Vad har du för relation till Idre Fjäll?
– Jag var på Idre Fjäll första gången när jag var tre år. Min farfar Folke ville fira sin 70-årsdag just på Idre Fjäll, han fyllde år den 17 juli så det var mitt i sommaren. När jag sedan började åka alpint, så reste vi till Idre på breddläger tidigt på hösten eftersom det alltid fanns snö tidigt. Sedan 2002 har vi haft ett professionellt samarbete som bland annat resulterat i Pernilla Wiberg Hotel som jag är väldigt stolt över.

Och relationen till löpning?
– Löpning är grunden i all träning enligt mig. Jag började med friidrott när jag var sju år gammal. När jag blev 16 år, och började på skidgymnasium, blev det mindre friidrott. Idag har jag tyvärr en häl som spökar så jag kan inte springa så mycket som jag skulle vilja.

Har du varit kranskulla förut?
– Ja, det har jag faktiskt. Bland annat på en del triathlontävlingar, där min bror var väldigt aktiv under senare delen av 90-talet.

2XU Idre Fjällmaratons motto är att alla har rätt att känna någon gång få känna sig oslagbara – på sitt eget sätt. Hur är din känsla av att vara oslagbar?
– Det är när kroppen bara gör, utan att jag behöver tänka.

 

VILKET BLIR DITT

2XU IDRE FJÄLLMARATON?

Anmäl dig här
700möh 750 800 850 900 950 1000möh 700möh 750 800 850 900 950 1000möh
Visa alla
Visa 45km
Visa 28km
Visa 12km

45 km - 1400 hm

Bovtse Baalka

Kolla in banan

28 km - 900 hm

Duvrie Baalka

Kolla in banan

12 km - 300 hm

Vaejsjie Baalka

Kolla in banan

Kexchoklad maxar i 2XU Idre Fjällmaraton

Läs mer här

Vi blir deltävling i nya Trailrunning Sweden Store TRAILTOUR

Läs mer här

Löpning och sång – Marias friskfaktorer

Läs mer här

Feelgood streaken blev en vana som gör gott

”Det gör att jag kan andas”

Läs mer här

Idres löparguru – och vår banboss

Läs mer här

Ge bort känslan

– en åtta månader lång julklapp

Läs mer här

Simon siktar på ny vinst 2019

Läs mer här

Ta hand om dig själv – var med i ”Feel good streaken”

Läs mer här

Kranskulla 2019 – Pernilla kommer tillbaka

Läs mer här

Bakkman och Bygdell vann 45 km-klasserna i premiärloppet

Läs mer här