Vår första kranskulla – Pernilla Wiberg!

Vår första kranskulla – Pernilla Wiberg!

Meriterna och medaljerna är så många att vi inte ens ger oss in på att börja lista dem. Pernilla Wiberg är en av vårt lands absolut mest framgångsrika idrottare. En imponerande vinnarskalle som besökte Idre Fjäll för första gången när hon var tre år. Nu har hon ett hotell här – och är 2XU Idre Fjällmaratons allra första kranskulla! Vi kollade läget med Pernilla inför den uppgiften.

Vad gör du nuförtiden Pernilla?
– Jag är alpin expertkommentator för SVT i Vinterstudion och samarbetar med Idre Fjäll. Jag är gift med en norrman och vi har två barn, Axel och Sofia. Mitt liv handlar fortfarande mycket om idrott. Mina barn håller förstås på med olika sporter, som tar mycket tid, men också i olika sammanhang där jag med ideell kraft ger tillbaka till idrotten genom idrottsorganisationer.

Vad har du för relation till Idre Fjäll?
– Jag var på Idre Fjäll första gången när jag var tre år. Min farfar Folke ville fira sin 70-årsdag just på Idre Fjäll, han fyllde år den 17 juli så det var mitt i sommaren. När jag sedan började åka alpint, så reste vi till Idre på breddläger tidigt på hösten eftersom det alltid fanns snö tidigt. Sedan 2002 har vi haft ett professionellt samarbete som bland annat resulterat i Pernilla Wiberg Hotel som jag är väldigt stolt över.

Och relationen till löpning?
– Löpning är grunden i all träning enligt mig. Jag började med friidrott när jag var sju år gammal. När jag blev 16 år, och började på skidgymnasium, blev det mindre friidrott. Idag har jag tyvärr en häl som spökar så jag kan inte springa så mycket som jag skulle vilja.

Har du varit kranskulla förut?
– Ja, det har jag faktiskt. Bland annat på en del triathlontävlingar, där min bror var väldigt aktiv under senare delen av 90-talet.

2XU Idre Fjällmaratons motto är att alla har rätt att känna någon gång få känna sig oslagbara – på sitt eget sätt. Hur är din känsla av att vara oslagbar?
– Det är när kroppen bara gör, utan att jag behöver tänka.

 

VILKET BLIR DITT

2XU IDRE FJÄLLMARATON?

Anmäl dig här
700möh 750 800 850 900 950 1000möh 700möh 750 800 850 900 950 1000möh
Visa alla
Visa 45km
Visa 28km
Visa 12km

45 km - 1400 hm

Bovtse Baalka

Kolla in banan

28 km - 900 hm

Duvrie Baalka

Kolla in banan

12 km - 300 hm

Vaejsjie Baalka

Kolla in banan

”Jag gillar att springa långt för jag vill inte att det ska vara över så snabbt.”

Läs mer här

Ge kroppen extra energi med langningspaket från Enervit

Läs mer här

#3 – Polis-Lena Nilsson

Läs mer här

Tourledaren Emy Thorén springer Idre

Läs mer här

Bergsbestigaren Peter tar sig an Städjan

Läs mer här

Superambassadören Tanja ser fram emot årets höjdpunkt i Idre

Läs mer här

#2 – Gunilla Kidmark

Läs mer här

#1 – David Andersson & Elisabeth Hansson

Läs mer här

Per Forsberg startar Fjällmaraton-podden

Knivskarpt minne och brinnande idrottsintresse

Läs mer här

Peppa och inspirera – häng med i Superambassadören!

Vinn priser från 2XU, Silva, Hoka One One och Enervit för 6 000 kr!

Läs mer här