Frida och Kalle – duon i speakerbåset

Vad är ett event utan de som håller låda? De som snackar, peppar, intervjuar och håller koll. Vi tycker att vi har fått en drömduo till start i 2XU Idre Fjällmaraton. Frida Bakkman och Kalle Dalin kommer att guida oss genom två härliga fjällmaratondagar.

Med erfarenhet av att vara speaker på arrangemang som Lidingöloppet, Skatås Ryggar och O-Ringen, är Frida rutinerad vid mikrofonen. Det började redan som liten orienteringstjej i Oskarshamn.
– Jag tyckte att det var så häftigt när speakern skapade sådan spänning och stämning. ”Det här vill jag göra”, tänkte jag. Så när jag som tioåring fick chansen att sitta vid förvarningen med uppgift att rabbla nummer på de löpare som var på väg in till målet, då drog jag igång och låtsades att jag var skogsspeaker.

Vad har du för relation till Idre Fjäll?
– Jag var bara fem år när jag gick upp på Städjan första gången. Jag var här på riksläger i orientering som ungdom och hade kul med mossfotboll och annat, så jag har massor av positiva känslor för Idre Fjäll. Det är fin terräng och riktig fjällkänsla, säger Frida som nu tar med familjen hit.

Vad kan deltagarna och publiken vänta sig?
– Vårt mål är att skapa en go känsla och härlig stämning, att heja på och lyfta upp deltagarna. Alla löpare har gett sig på en rejäl utmaning och ska hyllas för det.

När känner Frida Bakkman sig oslagbar?
– Varje morgon mellan kl 8 och 10 faktiskt. Då är jag produktiv och kreativ, har flow och får saker gjorda.

Kalle Dalin är dalmasen som vunnit EM-guld i orientering och som nu är landslagsledare för juniorerna. Han ingår även i teamet som kommer att sätta ut banmarkeringarna inför loppet.
– När jag fick chansen att vara med i staben kring Idre Fjällmaraton, så högg jag direkt! Jag har varit på Idre Fjäll sedan jag var 8–9 år gammal och jag trivs otroligt bra. Det har blivit mängder av klubb- och landslagsläger här. När jag satsade valde jag att ladda här inför mästerskapen. Här får jag ett lugn.

Kalle gjorde debut som speaker på 10-mila i Falun för några år sedan, då han gav bejublade rapporter utifrån skogen och skildrade vad som hände därute med stor inlevelse.
– Det är roligt att skildra spänningen, förhoppningsvis händer det en del under loppen i 2XU Idre Fjällmaraton också. Vi ska försöka skapa en härlig stämning från första start till sista målgång.

När känner du dig oslagbar?
– ”På minigolfen idag!” hojtar 13-årige sonen Olle. Ja, haha, eller när jag får tid att förbereda mig inför en uppgift, som nu tillsammans med löparna inför Junior-VM i orientering. Då är jag vass.

Du hör Frida och Kalle på Torget från kl 15 på fredag eftermiddag, då drar de igång med intervjuer, pepp och annat skoj – och Askes Fjällmaraton så klart!

Frida om Kalle
Det där dalmålet sprider glädje! Kalle har en positiv aura och ger energi.

Kalle om Frida
Att få jobba med Frida blir riktigt kul. Hon är proffsig och har skön energi

 

VILKET BLIR DITT

2XU IDRE FJÄLLMARATON?

Anmäl dig här
700möh 750 800 850 900 950 1000möh 700möh 750 800 850 900 950 1000möh
Visa alla
Visa 45km
Visa 28km
Visa 12km

45 km - 1400 hm

Bovtse Baalka

Kolla in banan

28 km - 900 hm

Duvrie Baalka

Kolla in banan

12 km - 300 hm

Vaejsjie Baalka

Kolla in banan

”Jag gillar att springa långt för jag vill inte att det ska vara över så snabbt.”

Läs mer här

Ge kroppen extra energi med langningspaket från Enervit

Läs mer här

#3 – Polis-Lena Nilsson

Läs mer här

Tourledaren Emy Thorén springer Idre

Läs mer här

Bergsbestigaren Peter tar sig an Städjan

Läs mer här

Superambassadören Tanja ser fram emot årets höjdpunkt i Idre

Läs mer här

#2 – Gunilla Kidmark

Läs mer här

#1 – David Andersson & Elisabeth Hansson

Läs mer här

Per Forsberg startar Fjällmaraton-podden

Knivskarpt minne och brinnande idrottsintresse

Läs mer här

Peppa och inspirera – häng med i Superambassadören!

Vinn priser från 2XU, Silva, Hoka One One och Enervit för 6 000 kr!

Läs mer här