Starkt startfält i premiären

Starkt startfält i premiären

Det är klart för start i premiärupplagan av 2XU Idre Fjällmaraton! Loppet har lockat över 900 deltagare. Kl 11.00 på lördag 25 augusti går första starten från torget på Idre Fjäll. Och det är ett riktigt hett startfält som tar sig an den tuffa 45 km banan som passerar Nipfället, Städjan och Gränjesvålen i Idrefjällen.

På herrsidan väntas Fredrik Bakkman (bilden), världsmästare i orientering 2014, Hector Haines, totalfemma i trailcupen Skyrunner World Series 2017 och svenske riksmästaren 2018 Roman Ryapolov göra upp om segern. Patrik Lindegårdh och Oskar Henriksson är två starka utmanare.

– Formen känns bra, jag fick ett bra kvitto i Trollhättan City Trail där jag sprang solo i stort sett hela banan. Kroppen svarade bra, jag kunde trycka på hela tiden och återhämtade mig snabbt efter de tuffa partierna. Men på lördag är det ju fyra gånger så långt, så säker kan man ju aldrig vara, säger Fredrik Bakkman.

Bland damerna ser vi fram emot en kamp mellan ultralöparen Johanna Bygdell (tvåa i Ultravasan 2017 och nominerad till Årets kvinnliga traillöpare i Trailrunning Sweden Awards), Kullamannen Ultra 100 miles segraren Sofia Smedman och Lena Gavelin, vars meritlista är lång – VM- och EM-löpare i marathon, tre segrar och gällande banrekord på Lidingöloppet 30 km, segrare i Swiss Alpine Marathon 2009 och AXA Fjällmaraton 2013.

– Efter en sommar med lite skadeproblem visade kroppen sitt vanliga starka jag på Marsliden Seven Summits. Den känslan är kvar i kropp och knopp inför Idre och det känns riktigt bra. Banan är ju både kuperad och teknisk, så det kommer krävas en stark kropp och ett piggt huvud, säger Johanna Bygdell.

På 28 km får vi se längdlandslagets Simon Andersson, orienteraren Artem Panchenko, världsmästaren i orientering 2013 Mårten Boström och trailspecialisten Andreas Lundblad. På damsidan är Amanda Nilsson, Ryssberget, favorit.

På 12 km möts landslagsorienterarna och världsmästarna Tove Alexandersson (bilden) och Lina Strand i en tuff duell.

– Det blir många spännande fajter att se fram emot på alla tre distanser. Vi är också riktigt glada att kunna välkomna deltagare från hela 13 olika nationer, säger tävlingsledaren David Andersson.

Vem är oslagbar? Vi får se vem kranskullan Pernilla Wiberg hänger segerkransen på.

Liveresultat: www.eqtiming.no

VILKET BLIR DITT

2XU IDRE FJÄLLMARATON?

Anmäl dig här
700möh 750 800 850 900 950 1000möh 700möh 750 800 850 900 950 1000möh
Visa alla
Visa 45km
Visa 28km
Visa 12km

45 km - 1400 hm

Bovtse Baalka

Kolla in banan

28 km - 900 hm

Duvrie Baalka

Kolla in banan

12 km - 300 hm

Vaejsjie Baalka

Kolla in banan

Kexchoklad maxar i 2XU Idre Fjällmaraton

Läs mer här

Vi blir deltävling i nya Trailrunning Sweden Store TRAILTOUR

Läs mer här

Löpning och sång – Marias friskfaktorer

Läs mer här

Feelgood streaken blev en vana som gör gott

”Det gör att jag kan andas”

Läs mer här

Idres löparguru – och vår banboss

Läs mer här

Ge bort känslan

– en åtta månader lång julklapp

Läs mer här

Simon siktar på ny vinst 2019

Läs mer här

Ta hand om dig själv – var med i ”Feel good streaken”

Läs mer här

Kranskulla 2019 – Pernilla kommer tillbaka

Läs mer här

Bakkman och Bygdell vann 45 km-klasserna i premiärloppet

Läs mer här