Bakkman och Bygdell vann 45 km-klasserna i premiärloppet

Fredrik Bakkman och Johanna Bygdell var starkast över 45 km i den första upplagan av 2XU Idre Fjällmaraton.
- Jag är trött, det här var tekniskt och riktigt kul!, säger Fredrik.

Fredrik Bakkman satte högsta fart från start och skaffade sig tidigt en lucka till främst britten Hector Haines och ryssen Roman Ryapolov. De kom sedan aldrig i kapp, även om Haines knaprade in mycket av avståndet och bara var 41 sekunder efter i mål.
- Det var en riktigt rolig och riktigt tuff bana. Den kräver fullt fokus eftersom den är så teknisk, och jag blev rejält trött mot slutet, säger en nöjd och glad Fredrik.

Storfavoriten i damklassen, Johanna Bygdell, infriade alla förväntningar och var 15 minuter före tvåan Lena Gavelin.
- Det här var tufft, och riktigt tekniskt. Jag blev så trött!, säger Johanna.

Först i mål av alla var världsmästaren i orientering, Lina Strand, i 12 km klassen. Hon gick tidigt ifrån konkurrenterna och kunde njuta av sitt lopp.
- Det var ju jättemysigt det här! Härligt att få springa i fjällmyr och på fina stigar, säger Lina.
Lukas Bohman gjorde sitt första traillopp med den äran och vann herrklassen.

I 28 km klassen var Amanda Nilsson överlägsen och vann med 14 minuter. Bland herrarna stack längdåkaren Simon Andersson iväg direkt. Finske orienteraren Mårten Boström var ikapp, men fick ge sig i sluttningen upp mot Nipfjället och sedan var Simon 2.30 före i mål.
- Jag kände mig stark uppför, men fick kramp och var tvungen att stanna och stretcha på toppen av slalombacken på slutet, säger Simon.

Nästan 1 000 löpare var anmälda till de tre distanserna 45 km, 28 km och 12 km. De två längsta banorna ger en rejäl löparupplevelse på tre fjäll.
- Vi är riktigt nöjda med genomförandet av 2XU Idre Fjällmaraton. Deltagarna är väldigt positiva och ger härlig feedback, så nu ser vi fram emot att arbeta vidare med 2019 års arrangemang, säger tävlingsledare David Andersson.

Liveresultat

https://live.eqtiming.com/37270#

Foto: Nisse Schimdt

 

 

 

Ripans stig

Vargens stig

Björnens stig

Renens stig

Anmälan

Inför ditt lopp

Askes Fjällmaraton

Resultat

Boka maten, boendet och bussresan hos Idre Fjäll

Gå All-in

Hoppa ombord på fjällmaratonbussen och gör Craft Idre Fjällmaraton till en social och avkopplande upplevelse. När du anländer till Idre Fjäll kan du direkt checka in i stugan och packa upp din väska. Behöver du laga maten då? Nej, inte det heller! Med helpension njuter du av färdiglagad mat från frukost till middag under hela din vistelse.

Boende till extra bra pris

Med Idre Fjälls erbjudande får du 20% rabatt på utvalda boenden när du bokar ditt boende till Craft Idre Fjällmaraton 2024. Rabatten gäller fritt antal nätter under hela vecka 34, 2024.

Erbjudandet är bokningsbart till och med 30 november 2023.

Helpension

Boka helpension på Värdshuset under Craft Idre Fjällmaraton och njut av en bekymmersfri vistelse där all din mat är serverad från ankomst till avresa.

 

X
X