Feelgood streaken blev en vana som gör gott

”Det gör att jag kan andas”

”Det här behöver jag!” Så tänkte Monica Lindén när hon fick se utmaningen Feelgood streaken från 2XU Idre Fjällmaraton. Hon blev en av många vinnare som ger sig själv små pauser av välbefinnande i vardagen.

– Med två barn på 7 och 9 år, mycket på jobbet på Kungliga Biblioteket i Stockholm och så den här klassiska ”slutet av året ”stressen som sätter in, är det ett ständigt livspusslande, berättar Monica.

Titta på en å
Monicas Instaflöde på @monkan32 har bjudit på tända ljus, höstnatur, mys med barnen och en del träning under Feelgood streken.
– Det har varit väldigt bra för mig, jag mår så mycket bättre. De här små stunderna av feelgood ger ett break i vardagen. Jag behöver dem för att kunna andas. Jag har uppmanat mina vänner att göra samma sak, så det här har gett ringar på vattnet.

November är inte bara mycket att göra, det är också mörkt och blicken hamnar lätt neråt.
– Det har varit nyttigt att få syn på allt det vackra vi faktiskt har omkring oss. Feelgood streaken har fått mig att ta itu med vissa saker, att ta mig tiden jag inte trodde att jag hade. Tid för yoga, att tända ett ljus, att gå ut i skogen och sitta där och bara njuta.

Nu är Monicas dagliga feelgood en rutin.
– Efter 30 dagar är det en vana som jag fortsätter med, jag mår så bra av det. Jag har ju mina mål med träningen, men har haft skadeproblem och måste köra mycket rehabträning. Mitt mål är att kunna springa i fjällen.

Första gången i fjällen
Och självklart tycker vi då att Monica ska springa i de vackra Idrefjällen.
– Va?! Får jag en start till 2XU Idre Fjällmaraton också?! Vad roligt! Nu har jag ju inget val.

Det blir första besöket i fjällen för storstadsmänniskan Monica.
– Jag ser verkligen fram emot att få uppleva vyerna och den oslagbara naturen, men även härlig gemenskap och positiv energi. Nu är jag hel och ska bygga upp mig så att jag blir stark också. Jag kör gärna styrka under mina löprundor, jag mår som bäst ute i naturen.

När känner du dig oslagbar?
– När jag springer över terrängen och känner kravlösheten, ingen stress eller press på varken tider eller distans. Bara njuta av att få vara hel och inte ha ont i kroppen.

Monica vinner ett par snabbtajts från 2XU, trailskor från Hoka One One och ett gott och blandat paket från Umara som hjälper till med energin under hösten.

Feelgood streaken var vår höstutmaning till dig att i 30 dagar i rad göra något bara för dig själv. Och sluta för sjutton inte! Det här är ju faktiskt tävlingen där alla är vinnare. På riktigt. För alltid.

VILKET BLIR DITT

2XU IDRE FJÄLLMARATON?

Anmäl dig här
700möh 750 800 850 900 950 1000möh 700möh 750 800 850 900 950 1000möh
Visa alla
Visa 45km
Visa 28km
Visa 12km

45 km - 1400 hm

Bovtse Baalka

Kolla in banan

28 km - 900 hm

Duvrie Baalka

Kolla in banan

12 km - 300 hm

Vaejsjie Baalka

Kolla in banan

Tourledaren Emy Thorén springer Idre

Läs mer här

Bergsbestigaren Peter tar sig an Städjan

Läs mer här

Superambassadören Tanja ser fram emot årets höjdpunkt i Idre

Läs mer här

Idre Fjällmaraton podden #2 – Gunilla Kidmark

Läs mer här

Idre Fjällmaraton podden #1 – David Andersson & Elisabeth Hansson

Läs mer här

Per Forsberg startar Fjällmaraton-podden

Knivskarpt minne och brinnande idrottsintresse

Läs mer här

Peppa och inspirera – häng med i Superambassadören!

Vinn priser från 2XU, Silva, Hoka One One och Enervit för 6 000 kr!

Läs mer här

Gemensamt mål för Special-Elektronik

Det här ska bli fantastiskt kul, säger vd Åke Larsson.

Läs mer här

Ola slog till med egen vätskestation på fäboden

Se filmen från Svens Foskdals fäbod

Läs mer här

Silva – nu också partner på löparvästar

Läs mer här