Feelgood streaken blev en vana som gör gott

”Det här behöver jag!” Så tänkte Monica Lindén när hon fick se utmaningen Feelgood streaken från 2XU Idre Fjällmaraton. Hon blev en av många vinnare som ger sig själv små pauser av välbefinnande i vardagen.

– Med två barn på 7 och 9 år, mycket på jobbet på Kungliga Biblioteket i Stockholm och så den här klassiska ”slutet av året ”stressen som sätter in, är det ett ständigt livspusslande, berättar Monica.

Titta på en å
Monicas Instaflöde på @monkan32 har bjudit på tända ljus, höstnatur, mys med barnen och en del träning under Feelgood streken.
– Det har varit väldigt bra för mig, jag mår så mycket bättre. De här små stunderna av feelgood ger ett break i vardagen. Jag behöver dem för att kunna andas. Jag har uppmanat mina vänner att göra samma sak, så det här har gett ringar på vattnet.

November är inte bara mycket att göra, det är också mörkt och blicken hamnar lätt neråt.
– Det har varit nyttigt att få syn på allt det vackra vi faktiskt har omkring oss. Feelgood streaken har fått mig att ta itu med vissa saker, att ta mig tiden jag inte trodde att jag hade. Tid för yoga, att tända ett ljus, att gå ut i skogen och sitta där och bara njuta.

Nu är Monicas dagliga feelgood en rutin.
– Efter 30 dagar är det en vana som jag fortsätter med, jag mår så bra av det. Jag har ju mina mål med träningen, men har haft skadeproblem och måste köra mycket rehabträning. Mitt mål är att kunna springa i fjällen.

Första gången i fjällen
Och självklart tycker vi då att Monica ska springa i de vackra Idrefjällen.
– Va?! Får jag en start till 2XU Idre Fjällmaraton också?! Vad roligt! Nu har jag ju inget val.

Det blir första besöket i fjällen för storstadsmänniskan Monica.
– Jag ser verkligen fram emot att få uppleva vyerna och den oslagbara naturen, men även härlig gemenskap och positiv energi. Nu är jag hel och ska bygga upp mig så att jag blir stark också. Jag kör gärna styrka under mina löprundor, jag mår som bäst ute i naturen.

När känner du dig oslagbar?
– När jag springer över terrängen och känner kravlösheten, ingen stress eller press på varken tider eller distans. Bara njuta av att få vara hel och inte ha ont i kroppen.

Monica vinner ett par snabbtajts från 2XU, trailskor från Hoka One One och ett gott och blandat paket från Umara som hjälper till med energin under hösten.

Feelgood streaken var vår höstutmaning till dig att i 30 dagar i rad göra något bara för dig själv. Och sluta för sjutton inte! Det här är ju faktiskt tävlingen där alla är vinnare. På riktigt. För alltid.

Ripans stig

Vargens stig

Björnens stig

Renens stig

Anmälan

Inför ditt lopp

Askes Fjällmaraton

Resultat

Boka maten, boendet och bussresan hos Idre Fjäll

Gå All-in

Hoppa ombord på fjällmaratonbussen och gör Craft Idre Fjällmaraton till en social och avkopplande upplevelse. När du anländer till Idre Fjäll kan du direkt checka in i stugan och packa upp din väska. Behöver du laga maten då? Nej, inte det heller! Med helpension njuter du av färdiglagad mat från frukost till middag under hela din vistelse.

Boende till extra bra pris

Med Idre Fjälls erbjudande får du 20% rabatt på utvalda boenden när du bokar ditt boende till Craft Idre Fjällmaraton 2024. Rabatten gäller fritt antal nätter under hela vecka 34, 2024.

Erbjudandet är bokningsbart till och med 30 november 2023.

Helpension

Boka helpension på Värdshuset under Craft Idre Fjällmaraton och njut av en bekymmersfri vistelse där all din mat är serverad från ankomst till avresa.

 

X
X