Superambassadören Tanja ser fram emot årets höjdpunkt i Idre

Hon fick nog av sjukdomen - stack ut och sprang. Nu väntar 2XU Idre Fjällmaraton.

Tanja Hörner Nordin inspirerar oss med glada bilder från sin träning inför 2XU Idre Fjällmaraton. Hon är en av våra nya superambassadörer.

Tanja led svårt av sin reumatism, hon hade ont och vissa dagar kunde hon knappt gå. Viktökningen kom som ett brev på posten och försvårade ett aktivt liv ännu mer. En dag för tre år sedan fick hon nog.
– Jag stack ut och sprang! Första gången orkade jag väl typ hundra meter, men snabbt blev det en kilometer. Efter tre månader anmälde jag mig till ett halvmaraton.

2019 års utmaning är 2XU Idre Fjällmaraton.
– 28 km blir mitt längdrekord och jag valde Idre för det vackra och tuffa.  Jag längtar! Det kräver träning och fokus, jag vet att banan är teknisk. Jag vill kunna njuta, inte bara överleva.

Tanja har fem barn, varav ett par vuxna döttrar.
– Jag coachar faktiskt dem och andra i att träna, gå ner i vikt och må bra. Vi jobbar med att ändra tankemönster och hitta motivationen. Nu är jag på gång att utbilda mig till hälsocoach.

Den egna träningen inför 2XU Idre Fjällmaraton handlar mycket om att samla höjdmeter.
– Jag kör mycket backe, och trapplöpning i ett gammalt nedlagt sjukhus här i Sala.

När känner du dig oslagbar?
– Det är när jag genomför de här pannbensgrejerna, som att ta sig igenom ett halvmaraton. Jag ser fram emot att känna mig oslagbar i Idre, jag kommer alltid att minnas det!

Följ Tanja på @nhordinsrun på Instagram

Ripans stig

Vargens stig

Björnens stig

Renens stig

Anmälan

Inför ditt lopp

Askes Fjällmaraton

Resultat

Boka maten, boendet och bussresan hos Idre Fjäll

Gå All-in

Hoppa ombord på fjällmaratonbussen och gör Craft Idre Fjällmaraton till en social och avkopplande upplevelse. När du anländer till Idre Fjäll kan du direkt checka in i stugan och packa upp din väska. Behöver du laga maten då? Nej, inte det heller! Med helpension njuter du av färdiglagad mat från frukost till middag under hela din vistelse.

Boende till extra bra pris

Med Idre Fjälls erbjudande får du 20% rabatt på utvalda boenden när du bokar ditt boende till Craft Idre Fjällmaraton 2024. Rabatten gäller fritt antal nätter under hela vecka 34, 2024.

Erbjudandet är bokningsbart till och med 30 november 2023.

Helpension

Boka helpension på Värdshuset under Craft Idre Fjällmaraton och njut av en bekymmersfri vistelse där all din mat är serverad från ankomst till avresa.

 

X
X