Bergsbestigaren Peter tar sig an Städjan

Bergsbestigaren Peter tar sig an Städjan

Peter Lindquist kom inte hela vägen i 2XU Idre Fjällmaraton ifjol. Ett olyckligt fall tvingade honom att kasta in handduken. Men i år står han på startlinjen i 45 km igen. Och han är en av våra Superambassadörer!

– 2XU Idre Fjällmaratonär ett trevligt arrangemang och det är ju så vackert i Idre. Målet är att fullfölja loppet, hitta ett bra upplägg och få ett flow i löpningen. Och så vill jag ha lite kraft kvar när jag går i mål.

Det var dock högre toppar än Städjan som lockade Peter till traillöpningen.
– När jag tränade inför att bestiga Kilimanjaro hittade jag synergierna: löpningen ger mig kondition och styrka i bål och ligament som jag behöver på berget.

Upprinnelsen till bergsbestigningen var en 40-årskris enligt Peter.
– Ekorrhjulet snurrade på och jag kände att nu vill jag göra något coolt.

Kilimanjaro blev första målet, därpå följde äventyr på Elbrus, Aconcagua med flera respektingivande toppar. Sedan hägrade Mount Everest.
– Jag har gjort två försök men har tyvärr drabbats av luftvägsinfektioner uppe på hög höjd båda gångerna, då går det inte att fortsätta.

Nu utbildar Peter sig till löpcoach.
– Mitt mål är att hjälpa andra att ha kul i sin löpning, ha fokus på det roliga och inte på prestationen. Eftersom jag jobbar som kontorsnisse, på Saab i Göteborg, så behöver jag verkligen komma ut i dagsljus och frisk luft på min fritid.

Vad är ditt tips till deltagarna i 2XU Idre Fjällmaraton?
– Gå inte ut för hårt! Det är lättlöpt i början, men förivra dig inte. Är det varmt, så ta med dig lite extra vätska.

Närmast väntar Icebug Backyard Trail på söndag, andra utmaningar är att springa från Nikkaluokta till Abisko i sommar.
– Och så sneglar jag på Peak Lenin i Kirgizistan – en topp på över 7 000 meter.

När känner du dig oslagbar?
– När jag känner flow och harmoni, har en positiv känsla och kroppen svarar på det som jag vill mentalt. Att stå på toppen av ett berg är ett exempel – då känner jag mig oslagbar!

Du följer Peter på Instagram som @trailpeter

Ripans stig

Vargens stig

Björnens stig

Renens stig

Anmälan

Inför ditt lopp

Askes Fjällmaraton

Resultat

Boka maten, boendet och bussresan hos Idre Fjäll

Gå All-in

Hoppa ombord på fjällmaratonbussen och gör Craft Idre Fjällmaraton till en social och avkopplande upplevelse. När du anländer till Idre Fjäll kan du direkt checka in i stugan och packa upp din väska. Behöver du laga maten då? Nej, inte det heller! Med helpension njuter du av färdiglagad mat från frukost till middag under hela din vistelse.

Boende till extra bra pris

Med Idre Fjälls erbjudande får du 20% rabatt på utvalda boenden när du bokar ditt boende till Craft Idre Fjällmaraton 2024. Rabatten gäller fritt antal nätter under hela vecka 34, 2024.

Erbjudandet är bokningsbart till och med 30 november 2023.

Helpension

Boka helpension på Värdshuset under Craft Idre Fjällmaraton och njut av en bekymmersfri vistelse där all din mat är serverad från ankomst till avresa.

 

X
X