Bergsbestigaren Peter tar sig an Städjan

Peter Lindquist kom inte hela vägen i 2XU Idre Fjällmaraton ifjol. Ett olyckligt fall tvingade honom att kasta in handduken. Men i år står han på startlinjen i 45 km igen. Och han är en av våra Superambassadörer!

– 2XU Idre Fjällmaratonär ett trevligt arrangemang och det är ju så vackert i Idre. Målet är att fullfölja loppet, hitta ett bra upplägg och få ett flow i löpningen. Och så vill jag ha lite kraft kvar när jag går i mål.

Det var dock högre toppar än Städjan som lockade Peter till traillöpningen.
– När jag tränade inför att bestiga Kilimanjaro hittade jag synergierna: löpningen ger mig kondition och styrka i bål och ligament som jag behöver på berget.

Upprinnelsen till bergsbestigningen var en 40-årskris enligt Peter.
– Ekorrhjulet snurrade på och jag kände att nu vill jag göra något coolt.

Kilimanjaro blev första målet, därpå följde äventyr på Elbrus, Aconcagua med flera respektingivande toppar. Sedan hägrade Mount Everest.
– Jag har gjort två försök men har tyvärr drabbats av luftvägsinfektioner uppe på hög höjd båda gångerna, då går det inte att fortsätta.

Nu utbildar Peter sig till löpcoach.
– Mitt mål är att hjälpa andra att ha kul i sin löpning, ha fokus på det roliga och inte på prestationen. Eftersom jag jobbar som kontorsnisse, på Saab i Göteborg, så behöver jag verkligen komma ut i dagsljus och frisk luft på min fritid.

Vad är ditt tips till deltagarna i 2XU Idre Fjällmaraton?
– Gå inte ut för hårt! Det är lättlöpt i början, men förivra dig inte. Är det varmt, så ta med dig lite extra vätska.

Närmast väntar Icebug Backyard Trail på söndag, andra utmaningar är att springa från Nikkaluokta till Abisko i sommar.
– Och så sneglar jag på Peak Lenin i Kirgizistan – en topp på över 7 000 meter.

När känner du dig oslagbar?
– När jag känner flow och harmoni, har en positiv känsla och kroppen svarar på det som jag vill mentalt. Att stå på toppen av ett berg är ett exempel – då känner jag mig oslagbar!

Du följer Peter på Instagram som @trailpeter

VILKET BLIR DITT

SALMING IDRE FJÄLLMARATON?

Anmäl dig här

Mer om banorna

45 km - 1400 hm

Bovtse Baalka

Kolla in banan

28 km - 900 hm

Duvrie Baalka

Kolla in banan

12 km - 300 hm

Vaejsjie Baalka

Kolla in banan

#idrefjällmaraton

Tillsammans peppar vi mot loppet!

Runstreak dag 51 och dag 31 och sista dagen på RSRunstreak blev knappt 4km löpning. Blev ingen bild på löpningen så ni får hålla till godo med en bild på ett av våra äppelträd som nu står i blom.  #långsamtärocksåframåt #runstreak #rsrunstreak #löparglädje #löpning #löpningärlivet #blioslagbar
Älskar mornarna nu! Eller ja, det gör jag ju alltid men just nu känns just nu som den bästa tiden 😂. Kommer förmodligen säga samma sak i höst, vinter osv men just nu älskar jag nu! 🌸🌿☀️
Maxa din sommar! Med Städjan och Salming Idre Fjällmaraton i sikte, kan den bara bli fantastisk! Anmäl dig senast idag 31 maj för bästa pris #idrefjällmaraton #blioslagbar #salming #idrefjäll #uswe #enervit #dacia
Biltillverkaren @dacia_se går in som partner till årets lopp. 

Dacia är sedan 2022 teknisk partner till ultratrailarrangören UTMB. Nu satsar man även lokalt i Sverige för att få fler ut i naturen.

– Dacia är en utmanare i den traditionella bilbranschen och vårt fokus ligger på att erbjuda våra kunder rymliga, väldesignade och robusta bilar. Våra bilar ska göra det möjligt för människor att ge sig ut på nya äventyr, stora som små – alltid till ett svårslaget pris. Vi vill stärka människans band till naturen och hjälpa våra kunder att upptäcka dess mångfald tillsammans med sina nära och kära. Dacia fokuserar på vad som är väsentligt för att erbjuda prisvärd teknik som möter våra kunders faktiska behov, säger Christopher Zell, marknadskommunikationsansvarig på Dacia.

Läs mer om samarbetet på sajten 👉 Idrefjallmaraton.se

#blioslagbar #idrefjällmaraton #dacia
På lördag springer jag maraton i Stockholm, men mitt huvudmål det här året är idrefjallmara den 26:e augusti. Förra året hade jag helt ärligt min bästa loppupplevelse någonsin i Idre, en upplevelse jag verkligen vill uppleva igen!! 

Till alla er som funderar på ett fjällopp i sommar så vill jag varmt rekommendera detta. Använd koden LETSRUN1 för att få en liten rabatt om du bestämmer dig för att anmäla dig. Oj, som jag längtar! 

#idrefjäll #idrefjällmaraton #traillöpning #trailrunning
Tips och råd kring traillopp och traillöpning. Tävlingsledare @elihansson och inspirerande @gunillakidmark gästar @maratonpetra och @maratonpodden för att snacka traillöpning och inte minst lopp. En hel del tips och trix för dig som är i förberedelserna mot att #blioslagbar i augusti. Sök på Maratonpodden där poddar finns. #idrefjällmaraton #trailrunningsweden #salming #idrefjäll #uswe #enervit #maratonpodden #traillöpning #trailrunning
🩵🌸Jag älskar traillöpning!🌸🦋🍀
Lyssna på senaste avsnittet från maratonpodden , länk i min bio.👆🏻

🩵 elihansson och jag har pratat om traillöpning, träning, utrustning och varför det är så fantastiskt att springa traillopp med maratonpetra .🥳🥳Jag hoppas hoppas att det inspirerar en massa erfarna löpare och, kanske allra mest, newbie-löpare att sticka ut på stigarna och uppleva äventyr! Skogen är underbar just nu och erbjuder helt andra känslor och dofter än stadslöpningen.😍🍀🦋🌸

🦋Ett alldeles utmärkt och roligt sätt att upptäcka nya stigar och nya områden i härlig gemenskap är att springa lopp. Vi pratar om trailrunningswe ’s tre fina traillopp:

torekovbastad 23/3 2024, 21 km 🍀

idrefjallmara 26/8 2023, 12 km, 28 km, 45 km ⛰️

och det nya arrangemanget i Stockholm till hösten

paradisetsthlm 26/9 2023, 26 km ljuvlig löpning i naturreservatet Paradiset. Det ska bli jättekul att springa, ett helt okänt område för mig!🤩

🩵Är du nyfiken på traillöpning men inte riktigt vågar ge dig ut ensam i skogen eller vill ha förslag på fina rundor är du varmt välkommen att hänga med våra löpgrupper. trailrunningswe har löpgrupper på ett tiotal platser i landet och min grupp här i Göteborg/Härryda har drygt 70 löpare fördelat på två dagar och olika fartgrupper. Vill du prova? Skicka pm så får du följa med oss och prova, vi har två veckor kvar av vårterminen.

🩵Jag älskar traillöpning! Du med?🙋‍♀️🙋‍♂️
Snart blommar det även på fjället🌸 #idrefjällmaraton #blioslagbar #salming #idrefjäll #uswe #enervit #trailrunningsweden
”Alla ska med” Hela Södra Dalarnas Sparbank springer Salming Idre Fjällmaraton i sommar. Här är en del av gänget som tränar med fjället i sikte. Läs intervjun med vd Jonas Nyberg på sajten #idrefjällmaraton #blioslagbar #salming #idrefjäll #uswe #enervit #södradalarnassparbank
Fördelningen mellan män och kvinnor på Salming Idre Fjällmaraton har alltid varit jämn. 

Med drygt 3 månader kvar till start och över 2100 anmälda löpare är 51,5% av av startfältet kvinnor🏃🏼‍♀️. #blioslagbar #idrefjällmaraton #statistik
❤️⛰️🏃🏽‍♀️
Vi älskar utmaningar.
Vi har sedan starten av Sportkullan Adventure race delat ut många nya utmaningar i pris till våra deltagare.

Vi är väldigt glada att i år kunna dela ut presentkort på valfri distans till idrefjallmara . 💥🥳

Idre Fjällmarathon går den 26 augusti och bjuder på magnifika vyer så att själen får njuta när hjärta och pannben jobbar.

Vargens stig tar dig 12 km, Björnen 28 km och Renen 45 km. Vilken stig väljer du?

Tack idrefjallmara för vackert samarbete. ❤️🙌🏻

#sportkullanar #älvdalen #sportkullan #idrefjällmaraton #idrefjäll #salmingrunning salmingofficial #adventurerace #multisport #sportkullanadventurerace #TA #trailrunning #löpning #bytadisciplin #målgångslycka #fjellkullorna #visitälvdalen #visitdalarna #cykla #spring #luftmadrasspaddling #äventyrssport #cyklandetjejer #mtb #kvinnorkan #womeninsportsandadventure #sopslut #lagetförejaget visitdalarnasweden moratidning #punka #slangfritt #startpunkt
En viktig påminnelse när uppförsbacken känns lång. #blioslagbar #idrefjällmaraton #salming #idrefjäll #uswe #fjällfoto #letsrun #dacia #trailrunningsweden #enervit
"Vänstervarv, barslagsmål i Smågan, Järv Äventyr, sjukdomsförlopp och omfamna seedningen" är det slagkraftiga namnet på veckans avsnitt.

Det är ett uppsamlingsavsnitt där vi besvarar tidigare frågor och tar upp annat kring främst skidåkning och löpning.

Vi tar det punkt för punkt utifrån det grekiska alfabetet (såklart).

Tack till
🚀 Wings for Life World Run - Virtirtuellt lopp 7 maj kl 13.00. Anmälningsavgiften går till forskning på ryggmärgsskador. Gå med i laget "Team Lagom".
🚀 Idre Fjäll - Spring Idre Fjällmarathon 26 aug.
🚀 Rullskidcenter - Har ditt nybörjarkit för rullskidåkning i skejt och klassiskt.

#vänstervarv #smågan #wingsforlifeworldrun #idrefjäll #idrefjällmaraton #blioslagbar #rullskidcenter #rullskidor #lagomkondition #järväventyr #järvramsvik #seedning
Vi går in i fas 2 av Träningsprogrammet: Byggfasen. Allt för att du ska ha en härlig tur på fjället den 26 augusti. Programmet finns på sajten #idrefjällmaraton #salming #idrefjäll #uswe #enervit #trailrunningsweden
Totalt 70 000 kr i prispengar och deltävling i prestigefulla #trstrailtour . Räkna med att det kommer att gå fort för den svenska traileliten på Renens Stig - 45 km även i år 💨 #blioslagbar #idrefjällmaraton 

#trailrunningsweden #idrefjäll #salming #dacia #enervit #uswe #fjällfoto #letsrun
Välmeriterade ultralöparen Frida Södermark beger sig ut ur komfortzonen och tar sig an Renens stig 45 km. Läs intervjun på sajten. #idrefjallmaraton #salming #enervit # uswe #idrefjäll @fridasodermark @salmingofficial @idrefjall @uswesports @enervitsverige
Maxa din helg i Idre. Från torsdag kväll fram till start på lördagen skapar vi ett stort utbud av aktiviteter och clinics med våra samarbetspartners. Som tidigare år kommer löpcoacher från @trailrunningswe att leda ett gemensamt lättare träningspass på fredag fm. Inom några veckor kommer vi att presentera hela smörgåsbordet med aktiviteter att välja bland. #blioslagbar #idrefjällmaraton #trailrunningsweden #salming

Facebookgruppen

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
2 weeks ago

Hej alla glada löparvänner! Jag och min sambo lämnar barnen hos svärföräldrarna och kör upp från Göteborg. Och när vi ändå kör genom halva landet så passar vi naturligtvis på att stanna ett par extra nätter i Idre. Vi tänkte paddla lite kanot, och kanske cykla lite mtb. Är det någon som har något tips på något annat man absolut bör göra sommartid i idrefjällen? 😊😊

... See MoreSee Less

Comment on Facebook

Besöka Njupeskär

Cykla alla fina leder på Idrefjäll känns som ett måste (jag brukar iofs springa många av dem tidigt på morgonen innan liftarna öppnar men jag är säker på att de är fina på cykel också....). Plocka blåbär och äta med nybakade våfflor 🙂 Åka till Burusjön och njuta av tystnaden och grilla korv! Njupeskär och Fulufjällets nationalpark är också fantastiskt och särskilt i slutet på augusti när turistsäsongen har avtagit lite!

Från torsdag kväll kommer vi ha ett gediget utbud av aktiviteter på Idre Fjäll. Vi inleder torsdag kväll kl 19 med föreläsning med ultralöparen Frida Södermark. Mer info om alla aktiviteter kommer på hemsidan inom några veckor.😊

Sör Sellnäs Islandshästar som större delen av året bedriver sin verksamhet i Borlänge erbjuder turridning på islandshästar i Idre under sommaren. (De brukar dock återvända till hemtrakterna omkring skolstart, jag vet inte exakt vilket datum.)

Vandra/springa vid Grövelsjön 👌 fantastiska vyer! Finns båttur att boka och olika leder att vandra/springa.

View more comments

2 months ago

Någon som har tips på bra löparvästar att springa i på 45 km.

Tar gärna imot tips på jacka vind/vatten avvisande eller va bör man välja för typ av jacka? ... See MoreSee Less

Comment on Facebook

Uswe pace 12 väst har jag kört vilket funkat bra. Man får med sig de man behöver å lite till🙂 Jacka Salomon bonatti wp är mitt tips.

Vi rekommenderar Pace 8 eller Pace 14 från USWE inför loppet. Med koden idre20 har du även 20% rabatt på produkterna från USWE i deras webshop. uswe.com/sv-se/

Man behöver prova en väst som man själv tycker sitter bra är min rekommendation. Man klarar sig fint med en på 5l eller uppåt om man vill ha mera plats. Jag har sprungit med Salomons löpvästar i många år och de passar mig bra. Jag upplever även att de har mycket god kvalitet (jag är inte sponsrad eller har rabbat på något sätt). Finns massa många bra jackor. Tänk på hur du kommer använda jackan, är du själv varm eller kall av dig? Vill du kunna använda den vid något mer tillfälle än just loppet och till vad i så fall? Jag har en Haglöfsjacka som är lite varmare och en Salomon som är lite tunnare men båda står emot vatten 100% och funkar fint till de olika tillfällen jag använder dem. Lycka till med utrustning och lopp!

Älskar min Solomon active skin 12 😀 rymmer hur mycket som helst men är så liten och nätt opackad, både blåsa och flask kompatibel. Jackor däremot är ett mörker, antingen blir man blöt inifrån eller utifrån 😓

2 months ago

Hallå! Jag säljer min startplats till Idre fjällmaraton 45 km 26/8 för 1095 kr. Först till kvarn.

... See MoreSee Less

Hämta fler

Youtube

Rörlig inspiration mot loppet

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Din e-post

Förnamn

Efternamn


Ⓒ Salming Idre Fjällmaraton

/


Lägger till i kundvagnen

  • x
X
X