Orienteringsstjärnan Isac von Krusenstierna springer längre än någonsin

Han har vunnit O-ringen hela fem gånger, har fyra medaljer från Junior-VM och i våras knep han som förstaårssenior bronset på Sprint-SM. I år är siktet inställt på att springa världscupen – och 2XU Idre Fjällmaraton. Isac von Krusenstierna tar sig an 28 km-loppet.

– Jag har varit i Idre minst en vecka om året hela min barndom. Nu snittar jag nog två veckor om året här, senast nu på orienteringsveckan. I Idre känner jag mig trygg och lugn, jag blir glad av att vara här. Träningsmöjligheterna är jättefina, säger Isak.

Väl förtrogen med området och löpningen här, har han tankar om hur förberedelserna ska se ut.
– Kuperingen är speciell, så det gäller att göra sin backträning. Det är också bra att förbereda sig på utförslöpningen. Sedan är det lite mer sten här än på de vanliga hemmastigarna i skogen, så starka fotleder är viktigt.

Isacs mål för 2XU Idre Fjällmaraton är att vara med och slåss om topplaceringarna. På 28 km får han bland annat möta längdåkaren Simon Andersson som vann ifjol och starke Roman Ryapolov, trea på 45 km 2018.
– Jag har aldrig sprungit så här länge förut, det är en utmaning och det ska bli intressant att se hur kroppen reagerar.

När känner du dig oslagbar?
– Det gör jag de där dagarna när jag är i bra slag och bara vill springa snabbare och snabbare.

Foto: Lars Gustafsson

VILKET BLIR DITT

2XU IDRE FJÄLLMARATON?

Anmäl dig här
700möh 750 800 850 900 950 1000möh 700möh 750 800 850 900 950 1000möh
Visa alla
Visa 45km
Visa 28km
Visa 12km

45 km - 1400 hm

Bovtse Baalka

Kolla in banan

28 km - 900 hm

Duvrie Baalka

Kolla in banan

12 km - 300 hm

Vaejsjie Baalka

Kolla in banan

Johanna vill försvara segern

Läs mer här

Robbin Kantarp tänker hitta rytmen i idre

Läs mer här

Fjällklubben – kidsens eget häng

Läs mer här

Jag kör fullt maratontänk!

Läs mer här

”Jag gillar att springa långt för jag vill inte att det ska vara över så snabbt.”

Läs mer här

Ge kroppen extra energi med langningspaket från Enervit

Läs mer här

#3 – Polis-Lena Nilsson

Läs mer här

Tourledaren Emy Thorén springer Idre

Läs mer här

Bergsbestigaren Peter tar sig an Städjan

Läs mer här

Superambassadören Tanja ser fram emot årets höjdpunkt i Idre

Läs mer här