Orienteringsstjärnan Isac von Krusenstierna springer längre än någonsin

Han har vunnit O-ringen hela fem gånger, har fyra medaljer från Junior-VM och i våras knep han som förstaårssenior bronset på Sprint-SM. I år är siktet inställt på att springa världscupen – och 2XU Idre Fjällmaraton. Isac von Krusenstierna tar sig an 28 km-loppet.

– Jag har varit i Idre minst en vecka om året hela min barndom. Nu snittar jag nog två veckor om året här, senast nu på orienteringsveckan. I Idre känner jag mig trygg och lugn, jag blir glad av att vara här. Träningsmöjligheterna är jättefina, säger Isak.

Väl förtrogen med området och löpningen här, har han tankar om hur förberedelserna ska se ut.
– Kuperingen är speciell, så det gäller att göra sin backträning. Det är också bra att förbereda sig på utförslöpningen. Sedan är det lite mer sten här än på de vanliga hemmastigarna i skogen, så starka fotleder är viktigt.

Isacs mål för 2XU Idre Fjällmaraton är att vara med och slåss om topplaceringarna. På 28 km får han bland annat möta längdåkaren Simon Andersson som vann ifjol och starke Roman Ryapolov, trea på 45 km 2018.
– Jag har aldrig sprungit så här länge förut, det är en utmaning och det ska bli intressant att se hur kroppen reagerar.

När känner du dig oslagbar?
– Det gör jag de där dagarna när jag är i bra slag och bara vill springa snabbare och snabbare.

Ripans stig

Vargens stig

Björnens stig

Renens stig

Anmälan

Inför ditt lopp

Askes Fjällmaraton

Resultat

Boka maten, boendet och bussresan hos Idre Fjäll

Gå All-in

Hoppa ombord på fjällmaratonbussen och gör Craft Idre Fjällmaraton till en social och avkopplande upplevelse. När du anländer till Idre Fjäll kan du direkt checka in i stugan och packa upp din väska. Behöver du laga maten då? Nej, inte det heller! Med helpension njuter du av färdiglagad mat från frukost till middag under hela din vistelse.

Boende till extra bra pris

Med Idre Fjälls erbjudande får du 20% rabatt på utvalda boenden när du bokar ditt boende till Craft Idre Fjällmaraton 2024. Rabatten gäller fritt antal nätter under hela vecka 34, 2024.

Erbjudandet är bokningsbart till och med 30 november 2023.

Helpension

Boka helpension på Värdshuset under Craft Idre Fjällmaraton och njut av en bekymmersfri vistelse där all din mat är serverad från ankomst till avresa.

 

X
X