Robbin Kantarp tänker hitta rytmen i idre

Robbin Kantarp tänker hitta rytmen i idre

Robbin Kantarp förbereder sig inför 2XU Idre Fjällmaraton. Orienteraren från Finspång har haft en fin trailsäsong hittills med andraplatser i inte mindre än tre deltävlingar i Trailrunning Sweden Store Trailtour. I kraft av det ligger Robbin tvåa i totalen och han har ambitioner för den tionde deltävlingen – 2XU Idre Fjällmaraton.

– Målet är att nå en så bra placering som möjligt, i Idre och i trailtouren sammanlagt. Det har gått bra och jag har blivit sugen på att springa mer, säger han.

Han gillar det taktiska spelet under loppen.
– Det gäller att få ett mentalt övertag, det handlar mer om vad man tänker i sitt huvud än om den fysiska kapaciteten när det ska avgöras.

Robbin är välbekant med Idre.
– Jag har sprungit orientering här massor av gånger, så jag vet ungefär vad som väntar.

Vad är viktigt för att lyckas i fjällterrängen?
– Kuperingen är en sak, men det går att springa ganska fort hela tiden. Stigarna är rakare i fjällen än i skogen där de kan vara knixiga. Det är lättare att hitta en rytm i löpningen. Det gäller att hitta rätt fart på rätt parti av banan, rätt tempo uppför och rätt tempo när det är platt.

– Jag har studerat banan och min plan är att våga springa tillräckligt lugnt i början, att ha tålamod. Jag ser verkligen fram emot det här!

När känner du dig oslagbar?
– När jag inte blir trött, när jag kan springa helt obehindrat. Jag känner så relativt ofta när jag springer på en liten, svängig och småkuperad stig. Får det där flytet och det går så fort att jag nästan inte hinner med.

Ripans stig

Vargens stig

Björnens stig

Renens stig

Anmälan

Inför ditt lopp

Askes Fjällmaraton

Resultat

Boka maten, boendet och bussresan hos Idre Fjäll

Gå All-in

Hoppa ombord på fjällmaratonbussen och gör Craft Idre Fjällmaraton till en social och avkopplande upplevelse. När du anländer till Idre Fjäll kan du direkt checka in i stugan och packa upp din väska. Behöver du laga maten då? Nej, inte det heller! Med helpension njuter du av färdiglagad mat från frukost till middag under hela din vistelse.

Boende till extra bra pris

Med Idre Fjälls erbjudande får du 20% rabatt på utvalda boenden när du bokar ditt boende till Craft Idre Fjällmaraton 2024. Rabatten gäller fritt antal nätter under hela vecka 34, 2024.

Erbjudandet är bokningsbart till och med 30 november 2023.

Helpension

Boka helpension på Värdshuset under Craft Idre Fjällmaraton och njut av en bekymmersfri vistelse där all din mat är serverad från ankomst till avresa.

 

X
X