Robbin Kantarp tänker hitta rytmen i idre

Robbin Kantarp tänker hitta rytmen i idre

Robbin Kantarp förbereder sig inför 2XU Idre Fjällmaraton. Orienteraren från Finspång har haft en fin trailsäsong hittills med andraplatser i inte mindre än tre deltävlingar i Trailrunning Sweden Store Trailtour. I kraft av det ligger Robbin tvåa i totalen och han har ambitioner för den tionde deltävlingen – 2XU Idre Fjällmaraton.

– Målet är att nå en så bra placering som möjligt, i Idre och i trailtouren sammanlagt. Det har gått bra och jag har blivit sugen på att springa mer, säger han.

Han gillar det taktiska spelet under loppen.
– Det gäller att få ett mentalt övertag, det handlar mer om vad man tänker i sitt huvud än om den fysiska kapaciteten när det ska avgöras.

Robbin är välbekant med Idre.
– Jag har sprungit orientering här massor av gånger, så jag vet ungefär vad som väntar.

Vad är viktigt för att lyckas i fjällterrängen?
– Kuperingen är en sak, men det går att springa ganska fort hela tiden. Stigarna är rakare i fjällen än i skogen där de kan vara knixiga. Det är lättare att hitta en rytm i löpningen. Det gäller att hitta rätt fart på rätt parti av banan, rätt tempo uppför och rätt tempo när det är platt.

– Jag har studerat banan och min plan är att våga springa tillräckligt lugnt i början, att ha tålamod. Jag ser verkligen fram emot det här!

När känner du dig oslagbar?
– När jag inte blir trött, när jag kan springa helt obehindrat. Jag känner så relativt ofta när jag springer på en liten, svängig och småkuperad stig. Får det där flytet och det går så fort att jag nästan inte hinner med.

VILKET BLIR DITT

2XU IDRE FJÄLLMARATON?

Anmäl dig här
700möh 750 800 850 900 950 1000möh 700möh 750 800 850 900 950 1000möh
Visa alla
Visa 45km
Visa 28km
Visa 12km

45 km - 1400 hm

Bovtse Baalka

Kolla in banan

28 km - 900 hm

Duvrie Baalka

Kolla in banan

12 km - 300 hm

Vaejsjie Baalka

Kolla in banan

Johanna vill försvara segern

Läs mer här

Fjällklubben – kidsens eget häng

Läs mer här

Jag kör fullt maratontänk!

Läs mer här

Orienteringsstjärnan Isac von Krusenstierna springer längre än någonsin

Läs mer här

”Jag gillar att springa långt för jag vill inte att det ska vara över så snabbt.”

Läs mer här

Ge kroppen extra energi med langningspaket från Enervit

Läs mer här

#3 – Polis-Lena Nilsson

Läs mer här

Tourledaren Emy Thorén springer Idre

Läs mer här

Bergsbestigaren Peter tar sig an Städjan

Läs mer här

Superambassadören Tanja ser fram emot årets höjdpunkt i Idre

Läs mer här