Johanna vill försvara segern

Johanna kommer tillbaka för att försvara segern

Johanna Bygdell vann premiären av 2XU Idre Fjällmaraton 45 km i fjol. Nu laddar hon för en ny seger, med två träningsveckor i fjällen.
– Jag går för seger, det är ju roligt att vinna, men jag tar inte ut något i förskott – det är många vassa tjejer i startlistan i år!

Förra året inledde Johanna snabbt och skaffade sig en ledning direkt. I år är planen en annan.
– Inledningen är lättlöpt och jag vill gå ut lite lugnare än i fjol, för att ha mer kraft kvar senare i loppet. En hård start sätter sig på tekniken senare i loppet. Nu vill jag lita till mitt eget tempo för att kunna utnyttja mina styrkor som främst är stigningarna och de tekniska partierna. Jag har hellre kraft kvar att trycka på de sista kilometrarna.

– Det är en intensiv bana, den varierar mellan lättlöpta partier och mycket tekniska bitar. Jag hade det jobbigt ifjol, jag hade en sådan där stapplig dag – nu hoppas jag på att få ett bättre flyt och liksom springa ovanpå.

Ett avgörande parti kan bli löpningen nedför Städjan.
– Det är en liten och tuff stig, här gäller det att vara fräsch i huvudet och få ett bra flyt – då kan man plocka tid. Sedan gäller det så klart att orka springa uppför sista backen upp på Gränjesvålen. Jag kände mig aldrig lugn förra året, det är en ryckig bana och man måste hålla ihop det hela vägen.

Har du något träningstips till den sista månaden innan det är dags?
– Ut och spring mycket i skogen! Träna i tekniska partier och hitta ett avslappnat löpsteg, då blir du mindre trött.

Ripans stig

Vargens stig

Björnens stig

Renens stig

Anmälan

Inför ditt lopp

Askes Fjällmaraton

Resultat

Boka maten, boendet och bussresan hos Idre Fjäll

Gå All-in

Hoppa ombord på fjällmaratonbussen och gör Craft Idre Fjällmaraton till en social och avkopplande upplevelse. När du anländer till Idre Fjäll kan du direkt checka in i stugan och packa upp din väska. Behöver du laga maten då? Nej, inte det heller! Med helpension njuter du av färdiglagad mat från frukost till middag under hela din vistelse.

Boende till extra bra pris

Med Idre Fjälls erbjudande får du 20% rabatt på utvalda boenden när du bokar ditt boende till Craft Idre Fjällmaraton 2024. Rabatten gäller fritt antal nätter under hela vecka 34, 2024.

Erbjudandet är bokningsbart till och med 30 november 2023.

Helpension

Boka helpension på Värdshuset under Craft Idre Fjällmaraton och njut av en bekymmersfri vistelse där all din mat är serverad från ankomst till avresa.

 

X
X