Andrey vill ha ett tufft race

Andrey vill ha ett tufft race

Andrey Lamov har vunnit VM i skidorientering sex gånger. Han tränar och tävlar även i längdskidor, orientering och löpning. Den ryske stjärnan bor sedan ett par år i Falun och ser fram emot att tävla i Idre.

– Just nu är jag inne i en förberedelsefas inför vintersäsong och tränar mycket rullskidor och styrka. Närmare hösten springer jag lite mindre, men kör forfarande tuffa löp- och stavlöpningspass. Jag känner mig trygg med att benen ska orka hela vägen i loppet. Målet är att kämpa i 28 km. Jag gillar långa distanser och tycker att det här passar i mina förberedelser inför skidorienteringssäsongen.

– Jag har ingen särskild målsättning utan vill få ett tufft race och ha kul. Det blir mitt första långlopp i fjällen och jag vill se hur kroppen reagerar på en sådan tävling. Det kommer att bli en bra erfarenhet. Masstart är jättespännande, jag gillar känslan innan starten.

– Jag har varit på Idre Fjäll både på vinter och på sommar och trivs bra här, jag vet att det är mysigt i skogen. Naturen är underbar och jag hoppas att det blir soligt under loppet, så att vyerna blir fina.

När känner du dig oslagbar?
– Jag behöver framför allt sova ut de sista dagarna före racet. Om jag känner redan på uppvärmningen att jag vill accelerera, då blir det ett jättebra lopp.

 

 

Ripans stig

Vargens stig

Björnens stig

Renens stig

Anmälan

Inför ditt lopp

Askes Fjällmaraton

Resultat

Boka maten, boendet och bussresan hos Idre Fjäll

Gå All-in

Hoppa ombord på fjällmaratonbussen och gör Craft Idre Fjällmaraton till en social och avkopplande upplevelse. När du anländer till Idre Fjäll kan du direkt checka in i stugan och packa upp din väska. Behöver du laga maten då? Nej, inte det heller! Med helpension njuter du av färdiglagad mat från frukost till middag under hela din vistelse.

Boende till extra bra pris

Med Idre Fjälls erbjudande får du 20% rabatt på utvalda boenden när du bokar ditt boende till Craft Idre Fjällmaraton 2024. Rabatten gäller fritt antal nätter under hela vecka 34, 2024.

Erbjudandet är bokningsbart till och med 30 november 2023.

Helpension

Boka helpension på Värdshuset under Craft Idre Fjällmaraton och njut av en bekymmersfri vistelse där all din mat är serverad från ankomst till avresa.

 

X
X