Andreas är slow enough to win

Andreas är slow enough to win

Han var fyra på 28 km i fjol. I år tar Andreas Lundblad klivet upp på 45 km. Det längsta han någonsin har sprungit.

– 28 km är egentligen mer min distans, men jag vill springa så många deltävlingar som möjligt i Trailrunning Sweden Store Trailtour – därför blir det 45 km i år. Och så är jag nyfiken på de stigar som man bara når på 45 km-banan, säger Andreas som ligger sjua totalt i touren så här långt.

Han har aldrig sprungit längre än 33 km, varken på träning eller tävling.
– Det ska bli spännande att se hur jag upplever det. Jag kommer att fokusera på att kontrollera energin och ansträngningen. Det gäller att  få i sig energi, salt och vätska tidigt och ofta i en bra balans. Det blir en övning i hur kroppen känns.

Strategin är att dela upp utmaningen.
– Jag delar upp banan i sektioner på cirka 30 minuter. Då blir distansen hanterbar mentalt. Jag misstänker att det kommer att kännas lite psykiskt knäckande att se Städjan framför sig, men då först springa ned i dalen och sedan få en brutal klättring upp på berget. Det gäller att vara förberedd och inställd på de tuffa partierna, helst så att det blir något annat som i slutändan känns tuffast. För mig är det viktigt att lyckas hitta rätt fart från början, och aldrig gå upp över tröskelfart så att jag drar på mig mjölksyra. Skulle jag ha kraft kvar sista halvtimmen, då kan jag få gå på så hårt, men det blir en bonus i så fall.

Utförslöpningen från Städjan var det som Andreas upplevde som svårast i fjol.
– Den är trixig när man har trötta ben, jag har respekt för det partiet.

Vad betyder "Slow enough to win"?
– Det är mitt mantra och det jag menar är att jag ska våga springa tillräckligt långsamt för att göra ett bra slutresultat. Syftet är att springa så fort som möjligt i snitt i loppet. Strunta i vad andra löpare gör, ha fokus på mitt eget och inte hetsa upp mig över dem. Spurta gör man i slutet av loppet. Bara.

När känner du dig oslagbar?
– Det är när jag är "slow enough to win". Då har jag is i magen och bidar min tid. Det kan vara så att jag knappt orkar hänga med, kanske måste släppa en lucka och acceptera det. Men om jag sedan får vittring igen, då kan jag springa riktigt fort, speciellt om avslutningen är teknisk och lite svårsprungen.

Ripans stig

Vargens stig

Björnens stig

Renens stig

Anmälan

Inför ditt lopp

Askes Fjällmaraton

Resultat

Boka maten, boendet och bussresan hos Idre Fjäll

Gå All-in

Hoppa ombord på fjällmaratonbussen och gör Craft Idre Fjällmaraton till en social och avkopplande upplevelse. När du anländer till Idre Fjäll kan du direkt checka in i stugan och packa upp din väska. Behöver du laga maten då? Nej, inte det heller! Med helpension njuter du av färdiglagad mat från frukost till middag under hela din vistelse.

Boende till extra bra pris

Med Idre Fjälls erbjudande får du 20% rabatt på utvalda boenden när du bokar ditt boende till Craft Idre Fjällmaraton 2024. Rabatten gäller fritt antal nätter under hela vecka 34, 2024.

Erbjudandet är bokningsbart till och med 30 november 2023.

Helpension

Boka helpension på Värdshuset under Craft Idre Fjällmaraton och njut av en bekymmersfri vistelse där all din mat är serverad från ankomst till avresa.

 

Instagram

Nyhetsbrevet

Youtube

Ⓒ Idre Fjällmaraton

/

X
X