Sofia ska ge sig in i matchen tidigt

Sofia Smedman trivs egentligen bäst när det är väldigt långt, hon har bland annat vunnit Kullamannen 100 miles, men hon är inte alls oäven över så "korta" lopp som 45 km. Förra året blev hon trea i Idre och i år står hon på start igen.

Hur har säsongen varit så här långt?
– Helt okej, jag har inte fått till någon fullträff än på någon tävling. Men det beror väl till stor del på att jag inte har tränat så bra som jag hade önskat, säger Sofia.

Du var trea i fjol, drog du några lärdomar som du kommer att använda i år?
Att jag ska våga ge mig in i matchen tidigt. Det blir ganska trångt tidigt i loppet, så det är bara att trycka på när startskottet går.

Hur kommer du att lägga upp ditt lopp, vad blir viktigt i genomförandet?
– Oj, bra fråga! 45 km är ju lite kort för mig, så jag tänker att det är viktigt att hitta ett tufft och snabbt tempo tidigt mened ska ändå vara en fart som håller i lite mer än 4 timmar.

Hur ser dina förberedelser ut nu och fram till den 24 augusti?
– Som sagt, träningen har inte gått bra den sista tiden. Så nu tänker jag köra några fartpass så att jag piggnar till lite.

Vad är din målsättning med loppet?
– Det är många starka och snabba tjejer med den här gången, men det hade varit kul att komma topp 10.

Har du något favoritparti på banan?
– Ja, det har jag. Sträckan från Nipfjället och upp till Städjan. Det är så fint där!

När känner du dig oslagbar?
– När jag flyger fram över fjället.

Ripans stig

Vargens stig

Björnens stig

Renens stig

Anmälan

Inför ditt lopp

Askes Fjällmaraton

Resultat

Boka maten, boendet och bussresan hos Idre Fjäll

Gå All-in

Hoppa ombord på fjällmaratonbussen och gör Craft Idre Fjällmaraton till en social och avkopplande upplevelse. När du anländer till Idre Fjäll kan du direkt checka in i stugan och packa upp din väska. Behöver du laga maten då? Nej, inte det heller! Med helpension njuter du av färdiglagad mat från frukost till middag under hela din vistelse.

Boende till extra bra pris

Med Idre Fjälls erbjudande får du 20% rabatt på utvalda boenden när du bokar ditt boende till Craft Idre Fjällmaraton 2024. Rabatten gäller fritt antal nätter under hela vecka 34, 2024.

Erbjudandet är bokningsbart till och med 30 november 2023.

Helpension

Boka helpension på Värdshuset under Craft Idre Fjällmaraton och njut av en bekymmersfri vistelse där all din mat är serverad från ankomst till avresa.

 

X
X