Färsk JVM-medaljör. Nu väntar Björnens stig för Ella.

Ella Olsson tog brons i stafett i junior-VM i orientering tidigare i sommar. Nu kommer Grycksbotjejen till 2XU Idre Fjällmaraton för att springa 28 km.

Hur har säsongen varit så här långt?
– Säsongen startade väldigt bra med brons på natt-SM och en delseger i Swedish League. Därefter sprang jag på mig en mindre skada i vaden och hade det lite kämpigt, men tog mig igenom det och fick en plats till junior-VM i Danmark som gick tidigare i somras. Där var höjdpunkten JVM-bronset i stafett som jag tillsammans med de andra tjejerna i Sveriges andralag sprang hem.

Har du varit i Idre förut?
– O ja! I Idre känner jag mig nästintill som hemma. Jag trivs otroligt bra där, och just nu har jag och mamma husvagnen ståendes på campingen på Idre Fjäll.

Brukar du springa traillopp?
– Ja det brukar jag! De senaste två åren har det blivit mestadels orientering men jag uppskattar verkligen att få springa rena löplopp ibland.

Vad har du för förväntningar på 2XU Idre Fjällmaraton?
– En trevlig resa över fjället och att klättra upp för Städjan ska bli roligt och utmanande! Det är första gången jag ger mig på en så pass lång distans som 28 km, så jag har inga större målsättningar än att springa så fort jag kan från start till mål. Det gäller att jag tänker till hur jag disponerar krafterna! Och så vill jag njuta av fjällen!

När känner du dig oslagbar?
– När jag mår bra och tränar för att jag tycker det är kul och inte för att prestera!

X