Roman kämpar gärna mot vädrets makter

Förra året var Roman Ryapolov trea på 45 km. I år väljer han 28 km. IFK Mora-löparen värmde upp inför årets lopp med att bli 2:a i Ultravasan 45 där han har två segrar sedan tidigare.

Den förre landslagslöparen i orientering, för Ryssland, har de senaste åren satsat på traillöpning och han vann riksmästerskapet ifjol.
– Det har varit en bra sommar, men resultaten har inte varit så bra. Jag sprang Cortina Trail, 48 km och 2 600 höjdmeter. Det var tufft, riktigt varmt och jag kämpade med kramp, det blev mest att ta sig i mål, berättar Roman som trots det blev 9:a.

Bättre gick det på Salomon 27K, där Roman efter en lugn start kunde plocka placeringar under hela loppet och bli 4:a.
– Jag är väldigt nöjd med min taktik i det loppet.

– Målsättningen i Idre är att vinna. Det är det alltid. Men det är mycket som kan hända: kroppen, motståndet och vädret kan spela en spratt. Det är svårt att planera för allt. Ett gäng starka killar kommer till start, det är roligt att möta bra motstånd och få kämpa, gärna även mot vädrets makter, säger Roman.

När känner du dig oslagbar?
– Jag vaknar på morgonen och vet att idag är jag oslagbar. Jag bara vet att jag kommer att vinna.

Ripans stig

Vargens stig

Björnens stig

Renens stig

Anmälan

Inför ditt lopp

Askes Fjällmaraton

Resultat

Boka maten, boendet och bussresan hos Idre Fjäll

Gå All-in

Hoppa ombord på fjällmaratonbussen och gör Craft Idre Fjällmaraton till en social och avkopplande upplevelse. När du anländer till Idre Fjäll kan du direkt checka in i stugan och packa upp din väska. Behöver du laga maten då? Nej, inte det heller! Med helpension njuter du av färdiglagad mat från frukost till middag under hela din vistelse.

Boende till extra bra pris

Med Idre Fjälls erbjudande får du 20% rabatt på utvalda boenden när du bokar ditt boende till Craft Idre Fjällmaraton 2024. Rabatten gäller fritt antal nätter under hela vecka 34, 2024.

Erbjudandet är bokningsbart till och med 30 november 2023.

Helpension

Boka helpension på Värdshuset under Craft Idre Fjällmaraton och njut av en bekymmersfri vistelse där all din mat är serverad från ankomst till avresa.

 

X
X