Långloppsåkare tar till benen

Skidåkarna Viktor och Hans Mäenpää är på träningsläger på Idre Fjäll. Och vad passar inte bättre som avrundning på en hård träningsvecka än ett fjällmaraton?

Det finska långloppsteamet Team Mäenpää började som ett motionslag på släktens byggföretag, men det gick så bra att de nu är ett elitteam som kör långloppsserien Visma Ski Classics. Viktor gjorde flera fina lopp i vintras och var bland annat 15:de på tjeckiska loppet Jizerska Padesatka. Farbror Hans är världsrekordhållare i 24 timmars skidåkning, i vintras körde han 472 km på ett dygn.

Under lägret i Idre springer de mycket.
– Vi åker så klart rullskidor, men det är fint att springa här och lätt att samla höjdmeter. Eftersom vi tränar mycket den här veckan så blir loppet mest som träning, men det är alltid kul att tävla och vi ska göra vårt bästa, även om löpning inte är vår bästa gren, säger Viktor som springer 28 km.

Hans springer 45 km, kortdistans för killen som satsar på pallen i 22 mil långa Nordenskiöldsloppet på skidor.

När känner du dig oslagbar, Hans?
– När jag framåt morgonkvisten under mitt världsrekordförsök insåg att ja, jag kommer att ta världsrekordet! Då kände jag mig oslagbar.

Viktor, när känner du dig oslagbar?
– Jag vet inte om jag har upplevt det, men en riktigt bra dag när jag känner mig i toppform och är ute och tränar själv!

 

VILKET BLIR DITT

2XU IDRE FJÄLLMARATON?

Anmäl dig här
750 800 850 900 950 1000möh 700 550 600 650 700 750 800 850 550 600 650 900 950 1000möh
Visa alla
Visa 84km
Visa 45km
Visa 28km
Visa 12km

45 km - 1400 hm

Bovtse Baalka

Kolla in banan

28 km - 900 hm

Duvrie Baalka

Kolla in banan

12 km - 300 hm

Vaejsjie Baalka

Kolla in banan

”Det här är årets lopp!” – Anna är Idre Fjällmaratons Superambassadör

Läs mer här

En osäker tid

Läs mer här

The Queen of the Night springer Renens stig

Läs mer här

Är du Superambassadören?

Läs mer här

Rassmus Andersson: Jag är dålig på att ge upp

Läs mer här

Klara backarna

Läs mer här

Så fixar du fjällstigarna

Läs mer här

5 tips för att klara julstressen

Läs mer här

”Jag känner mig oslagbar när jag vågar mig på vad som helst.” – Mina inspirerar med sin träning

Läs mer här

”En häftig och udda upplevelse” – Robbin Kantarp kommer tillbaka

Läs mer här
X