Alexander först att anta utmaningen på Järvens stig

Foto: Monica Holtstad

När anmälan öppnade till Järvens stig var Alexander Höglund från Norrköping den allra första att anta utmaningen.
– Ju mer jag tänkte, desto mer stod det klart att det var lika bra att jag anmäler mig direkt så att jag inte inser hur galet det är, ler Alexander.

Han fick nys om Idre Fjällmaratons nya distans på plats i Idre.
– Kompisarna kom tillbaka från frukosten på Idre Fjäll och berättade om den nya distansen som de hade sett en karta över.

Sitt distansrekord satte Alexander när han sprang 45 km i Idre Fjällmaraton i augusti.
– Idre Fjällmaraton var en härlig upplevelse, med god stämning mellan löparna och med fantastiskt hejande från funktionärerna. Jag var ödmjuk inför loppet och tog det lugnt. Efter tre mil var jag fortfarande fräsch och vid målgång kände jag att jag hade mer att ge. Så får vi se hur det känns efter 84 km…

Nu har jag Järvens stig för ögonen, jag hoppas att det målet ska trigga mig att komma igång med mängdträningen.
– Jag är inte en inbiten löpare, utan relativt nybakad. För att väga upp mitt stillasittande mötesfyllda arbetsliv behövdes löpningen, så jag växlade upp den. Och för några år sedan hittade jag ut i skogen och blev frälst i löpningen och naturupplevelserna där. Jag har även blivit frälst på vildmarksliv de senaste åren, så det Järvens stig passar perfekt. Jag hoppas på en rejäl utmaning!

Hur är din känsla av att vara oslagbar?
– Det är känslan som infann sig när jag gick i mål på Idre Fjäll i augusti och hade uppnått mitt distansrekord. Att kunna överträffa mig själv och spränga gränser.

Följ Alexanders väg mot Järven på Insta: @alexander_hoglund

Läs om Järvens stig

Ripans stig

Vargens stig

Björnens stig

Renens stig

Anmälan

Inför ditt lopp

Askes Fjällmaraton

Resultat

Boka maten, boendet och bussresan hos Idre Fjäll

Gå All-in

Hoppa ombord på fjällmaratonbussen och gör Craft Idre Fjällmaraton till en social och avkopplande upplevelse. När du anländer till Idre Fjäll kan du direkt checka in i stugan och packa upp din väska. Behöver du laga maten då? Nej, inte det heller! Med helpension njuter du av färdiglagad mat från frukost till middag under hela din vistelse.

Boende till extra bra pris

Med Idre Fjälls erbjudande får du 20% rabatt på utvalda boenden när du bokar ditt boende till Craft Idre Fjällmaraton 2024. Rabatten gäller fritt antal nätter under hela vecka 34, 2024.

Erbjudandet är bokningsbart till och med 30 november 2023.

Helpension

Boka helpension på Värdshuset under Craft Idre Fjällmaraton och njut av en bekymmersfri vistelse där all din mat är serverad från ankomst till avresa.

 

X
X