The Queen of the Night springer Renens stig

Två raka segrar i Kolmårdstrailen, banrekord på Tuve Trail och seger i HaningeTrailen. OCH tre SM-guld i nattorientering och ett i stafett. Med gott om meriter i ryggen tar sig Johanna Engström nu an Idre Fjällmaraton.

Det är Renens stig, 45 km, som lockar Johanna.
– Jag är inte orolig för backarna. Det viktiga blir att få in långa pass. Med början i sommar planerar jag att köra ett långt långpass på 35–40 km och ett kort långpass på 20 km varje vecka. Plus specifik backträning någon gång i veckan. Min styrka är att jag är duktig i teknisk terräng, eftersom jag är så van att springa i skogen.

– Jag hoppas på bra väder! Det är fantastiskt på fjället då, med otroligt fina vyer. Sedan handlar det ju mycket om att jobba mot sig själv och tröttheten, det är jag bra på. Några dippar räknar jag med att få, det är ju ändå ett lopp på över fyra timmar. Förhoppningsvis kan jag hitta någon som är jämn att springa med, det blir lättare när man kan hjälpas åt att hålla tempot. Sammanfattningsvis ska det bli riktigt kul!

Orientering och traillöpning, vad är skillnaden?
– Det är enklare att träna och tävla i trail än i orientering. Vi har två barn och bor på en gård som vi håller på att renovera. Att sticka ut och springa på stig tar mindre tid, än att ge sig iväg på en orienteringsträning.

– Jag har sprungit trail i några år nu och även tävlandet är enklare. I orientering måste du vara koncentrerad hela tiden, annars gör du misstag. I traillöpningen är det bara att springa, jag behöver inte tänka. Sedan ligger man på maxnivå i löpningen på ett annat sätt än i orientering. Det är jättestor skillnad. Träning och tävling är min avkoppling, då är det faktiskt vilsamt att kunna koppla bort huvudet.

Johannas plan är att springa fyra deltävlingar i Trailrunning Sweden Store Trailtour och ligga bra till inför finalen.
– Jag var på Ängsö Winter Run för att kolla in det loppet inför hösten. KolmårdsTrailen är fin och jobbig, där blir det start igen.

När känner du dig oslagbar?
– Det gör jag ganska ofta. Inte minst när jag gör saker som andra inte gör. Som när jag två gånger i veckan går upp tidigt på morgonen och simmar innan jobbet. Eller sticker ut och springer i snöyra på lunchen. Sedan kan jag känna mig oslagbar när jag har pressat mig hårt i ett lopp, jobbat med hjärnspökena och tar mig i mål.

Ripans stig

Vargens stig

Björnens stig

Renens stig

Anmälan

Inför ditt lopp

Askes Fjällmaraton

Resultat

Boka maten, boendet och bussresan hos Idre Fjäll

Gå All-in

Hoppa ombord på fjällmaratonbussen och gör Craft Idre Fjällmaraton till en social och avkopplande upplevelse. När du anländer till Idre Fjäll kan du direkt checka in i stugan och packa upp din väska. Behöver du laga maten då? Nej, inte det heller! Med helpension njuter du av färdiglagad mat från frukost till middag under hela din vistelse.

Boende till extra bra pris

Med Idre Fjälls erbjudande får du 20% rabatt på utvalda boenden när du bokar ditt boende till Craft Idre Fjällmaraton 2024. Rabatten gäller fritt antal nätter under hela vecka 34, 2024.

Erbjudandet är bokningsbart till och med 30 november 2023.

Helpension

Boka helpension på Värdshuset under Craft Idre Fjällmaraton och njut av en bekymmersfri vistelse där all din mat är serverad från ankomst till avresa.

 

X
X