”Det här är årets lopp!” – Anna är Idre Fjällmaratons Superambassadör

Vi når Anna Ornell när hon, ja just det, springer. Med sitt inspirerande Instakonto @trailrunninganna och med Järvens stig i sikte, är hon en av Idre Fjällmaratons Superambassadörer.

Men tandläkaren från Hässelby utanför Stockholm var hästtjej till helt nyligen.
– För något år sedan kände jag att jag måste göra något annat. Och så hittade jag traillöpningen. Den är min grej! Jag är mån om att ha glädjen i min löpning intakt. Det får inte bli stress eller press inblandad. Det här är livslångt.

För bara ett år sedan var 13 km det längsta hon sprungit. Nu ser Anna fram emot 84 km på Järvens stig i Idre Fjällmaraton.
– Det är årets lopp! Jag läste om det och kände att det här är mitt lopp! Nytt distansrekord blir det också. Jag ser fram emot miljön och naturupplevelsen. Det gör inget att det blir jobbigt.

Att det blir tungt är Anna helt på det klara med.
– De obanade partierna och de blöta myrarna blir tuffa. Men jag får ju chansen att njuta länge. Det är liksom okej att lida lite om jag får njuta samtidigt. Jag älskar små stigar och att vara i skogen. Obanat är jättehärligt! Det är lite ovisst att inte veta hur banan ser ut. Men så är det ju alltid när jag springer ett nytt lopp. Ja, så det är väl bara att träna på nu.

Priserna till Superambassadören är ett energipaket från Enervit, skor från Hoka One One, samt bussresa och boende med Trailrunning Sweden under Idre Fjällmaraton.
– Det ska bli jättekul, jag älskar att prata löpning och det lär vi ju hinna med en del av under helgen. Traillöparna är så underbart trevliga människor. De hinner prata under loppen, dela med sig av både kunskap och grejer som gels. Och i de mötena, under fysisk ansträngning, är  alla så mycket sig själva på något sätt. Utan fasader. Jag önskar verkligen att fler får uppleva allt som traillöpningen ger!

Hur är din känsla av att vara oslagbar?
– Det är när jag känner mig frisk och stark och i stunden. När jag är i nuet.

VILKET BLIR DITT

SALMING IDRE FJÄLLMARATON?

Anmäl dig här

45 km - 1400 hm

Bovtse Baalka

Kolla in banan

28 km - 900 hm

Duvrie Baalka

Kolla in banan

12 km - 300 hm

Vaejsjie Baalka

Kolla in banan

84 km - 2690 hm

Gierkhie Baalka

Kolla in banan

Prispengar att slåss om för eliten

Läs mer här

Mer Flow i livet

Läs mer här

Mörkrädd, varför då? Säg hej till M Tiger Sports!

Läs mer här

Låtsasloppet – peppen i vintermörkret

Läs mer här

Möt Peter Lindquist i Idre Fjällmaratonpodden #7

Läs mer här

Vår film i final i Publishingpriset

Läs mer här

Idre Fjällmaratonpodden möter Frida Södermark

Läs mer här

Idre Fjällmaratonpodden #5 – Maria Vadi

Läs mer här

Vi säger hej till Salming Idre Fjällmaraton

Läs mer här

Stefan körde sitt eget Idre Fjällmaraton

Läs mer här
X