Vi har verkligen försökt.

Men lagar är lagar av en anledning. Att begränsa smittspridningen av coronaviruset och förhindra att fler blir allvarligt sjuka, ska vara högsta prioritet för oss alla just nu. Därför blir Idre Fjällmaraton 2020 istället Idre Fjällmaraton 2021.

Så här har det gått till: Vi lämnade in en ansökan till Polisen om att få starta Idre Fjällmaratons deltagare i grupper om 40 personer med 20 minuter mellan varje startgrupp. Med separata start- och målplatser på skidstadion respektive i slalombacken, drive-in tävlingsexpedition och priser som skickas hem, hoppades vi att Polisen skulle hålla med oss om att risken för smittspridning var minimal.

MEN, lagen om maximalt 50 personer på samma plats innebär att de 40 först startande löparna måste ha gått i mål innan nästa gäng på 40 personer får starta. Det skulle innebära ett omöjligt långt arrangemang med tanke på säkerheten på fjället, energistationer och övrig inramning för eventet.

Det finns helt enkelt inget annat val än att låta Idre Fjällmaraton 2020 bli Idre Fjällmaraton 2021 om vi vill följa lagen. Och det anser vi är fullständigt givet!

Vad händer nu?
För dig som är anmäld till 2020 flyttas anmälan över till 2021 utan att du behöver göra något, förutsatt att du vill springa samma distans. Det går att göra ett namnbyte utan kostnad fram till och med den 31 augusti.

Tilläggstjänster som bussresa och langningspaket flyttas även det vidare till 2021.

Mer info i vår FAQ

Om du vill ändra din boendebokning på Idre Fjäll så gör du det här: https://www.idrefjall.se/hander-pa-idre-fjall/idre-fjallmaraton/

Fjället finns kvar. Längtan efter att springa över Nipfjället med Städjan i blickfånget är starkare än någonsin. Känslan när du korsar mållinjen, sträcker armarna i skyn och jublar över att du klarade det, blir ännu bättre. Du blir oslagbar 2021!

Ripans stig

Vargens stig

Björnens stig

Renens stig

Anmälan

Inför ditt lopp

Askes Fjällmaraton

Resultat

Boka maten, boendet och bussresan hos Idre Fjäll

Gå All-in

Hoppa ombord på fjällmaratonbussen och gör Craft Idre Fjällmaraton till en social och avkopplande upplevelse. När du anländer till Idre Fjäll kan du direkt checka in i stugan och packa upp din väska. Behöver du laga maten då? Nej, inte det heller! Med helpension njuter du av färdiglagad mat från frukost till middag under hela din vistelse.

Boende till extra bra pris

Med Idre Fjälls erbjudande får du 20% rabatt på utvalda boenden när du bokar ditt boende till Craft Idre Fjällmaraton 2024. Rabatten gäller fritt antal nätter under hela vecka 34, 2024.

Erbjudandet är bokningsbart till och med 30 november 2023.

Helpension

Boka helpension på Värdshuset under Craft Idre Fjällmaraton och njut av en bekymmersfri vistelse där all din mat är serverad från ankomst till avresa.

 

X
X