Men lagar är lagar av en anledning. Att begränsa smittspridningen av coronaviruset och förhindra att fler blir allvarligt sjuka, ska vara högsta prioritet för oss alla just nu. Därför blir Idre Fjällmaraton 2020 istället Idre Fjällmaraton 2021.

Så här har det gått till: Vi lämnade in en ansökan till Polisen om att få starta Idre Fjällmaratons deltagare i grupper om 40 personer med 20 minuter mellan varje startgrupp. Med separata start- och målplatser på skidstadion respektive i slalombacken, drive-in tävlingsexpedition och priser som skickas hem, hoppades vi att Polisen skulle hålla med oss om att risken för smittspridning var minimal.

MEN, lagen om maximalt 50 personer på samma plats innebär att de 40 först startande löparna måste ha gått i mål innan nästa gäng på 40 personer får starta. Det skulle innebära ett omöjligt långt arrangemang med tanke på säkerheten på fjället, energistationer och övrig inramning för eventet.

Det finns helt enkelt inget annat val än att låta Idre Fjällmaraton 2020 bli Idre Fjällmaraton 2021 om vi vill följa lagen. Och det anser vi är fullständigt givet!

Vad händer nu?
För dig som är anmäld till 2020 flyttas anmälan över till 2021 utan att du behöver göra något, förutsatt att du vill springa samma distans. Det går att göra ett namnbyte utan kostnad fram till och med den 31 augusti.

Tilläggstjänster som bussresa och langningspaket flyttas även det vidare till 2021.

Mer info i vår FAQ

Om du vill ändra din boendebokning på Idre Fjäll så gör du det här: https://www.idrefjall.se/hander-pa-idre-fjall/idre-fjallmaraton/

Fjället finns kvar. Längtan efter att springa över Nipfjället med Städjan i blickfånget är starkare än någonsin. Känslan när du korsar mållinjen, sträcker armarna i skyn och jublar över att du klarade det, blir ännu bättre. Du blir oslagbar 2021!

X