Vi är många som vill springa på fjället även om det inte går att arrangera lopp. Stefan Bengtsson är en av dem. Han sprang sitt eget Idre Fjällmaraton häromdagen. 

– Jag hade sett fram mot loppet mycket och tänkte att corona inte skulle få stjäla min upplevelse. Det var väldigt mäktigt att genomföra min Renens stig 45 km ensam. Det var varmt, tufft och jobbigt, men fantastiskt! Jag hade lite hjälp med vattenlagning på tre ställen (det var ju rätt varmt), men i övrigt var jag helt ensam nästan hela banan, säger Stefan.

– Kände jag mig oslagbar? Nja! Idiotkramp i benen i sista nedförsbacken gjorde att jag mest kände mig tacksam för att det var över, men på kvällen kände jag mig rätt nöjd! Saknade bara en kram av Pernilla Wiberg och en medalj, ler Stefan.

Vill du också testa på banan i sommar? Du hittar gps-filer och kartor här

VILKET BLIR DITT

SALMING IDRE FJÄLLMARATON?

Anmäl dig här

45 km - 1400 hm

Bovtse Baalka

Kolla in banan

28 km - 900 hm

Duvrie Baalka

Kolla in banan

12 km - 300 hm

Vaejsjie Baalka

Kolla in banan

84 km - 2690 hm

Gierkhie Baalka

Kolla in banan
X