Vi är en del i nya Svenska Fjällklassikern

Springa i fjällen är grymt, det är sen gammalt. Nu är det dags att även prova skidåkning och mtb till fjälls. På köpet får du uppleva fjällvärlden i Idre, Åre och Hemavan. OCH bli en svensk fjällklassiker.

Svenska Fjällklassikern innehåller tre fjällopp som ska genomföras under 12 månader. Salming Idre Fjällmaraton 45 km utgör löpinslaget, medan Kungsledenrännet 80 km är skidloppet och cykelutmaningen är Åre 900 Hillclimb.

– Svenska Fjällklassikern är ett kul initiativ som vi är stolta att vara en del av. De svenska fjällen är verkligen värda att upptäcka året om och i olika motionsformer, säger David Andersson som är tävlingsledare för Salming Idre Fjällmaraton.

Första loppet i Svenska Fjällklassikern blir skidloppet Kungsledenrännet som är planerat till den 10 april, Åre 900 Hillclimb avgörs i början av juli och Salming Idre Fjällmaraton den 28 augusti nästa år.

– Med konceptet vill vi verka för ökad rörelse och folkhälsa, genom att inspirera och motivera människor till att upptäcka och uppleva den svenska fjällkedjan under olika årstider på ett roligt, utmanande och omsorgsfullt sätt, säger initiativtagarna, tvillingsystrarna Erika och Linnea Nilsson-Waara som fick idén i samband med ett eget fjälläventyr på 200 mil för fyra år sedan.

Systrarna tycker att Salming Idre Fjällmaraton 45 km passar perfekt i Svenska Fjällklassikern.
– Loppet tilltalar många och i Idre får du uppleva fjällets vidder och karaktäristiska Städjan, i kombination med den tuffa utmaning som kräver en hel del träningsförberedelser. Därtill är det ett populärt och fantastiskt löplopp i fjällen som bara växer och blir allt större, säger Erika Nilsson-Waara.

– Vårt mål är att locka både blivande och erfarna löpentusiaster till att vilja och våga delta i ett fjällopp. Genom Svenska Fjällklassikern hoppas vi också kunna nå en ny målgrupp, exempelvis skidåkare och cyklister som vanligtvis inte skulle ha valt att springa ett maraton i fjällen, avslutar David.

Läs mer:
svenskafjallklassikern.com
Kungsledenrännet
Åre 900 Hillclimb

VILKET BLIR DITT

SALMING IDRE FJÄLLMARATON?

Anmäl dig här

45 km - 1400 hm

Bovtse Baalka

Kolla in banan

28 km - 900 hm

Duvrie Baalka

Kolla in banan

12 km - 300 hm

Vaejsjie Baalka

Kolla in banan

84 km - 2690 hm

Gierkhie Baalka

Kolla in banan

Låtsasloppet Halvan – det där gjorde ni bra!

Läs mer här

Far och son Åkerstrand tränar mot Vargens stig

Läs mer här

Fjällägret blev början på en ny passion

Läs mer här

Ultrastjärnan ska lufsa Vargens stig

Läs mer här

Medaljens framsida

Läs mer här

Är du vår nya Superambassadör?

Läs mer här

Vilket intresse för Låtsasloppet Vintern

Läs mer här

”Upplevelselöpning är min grej”

Läs mer här

Rekordstort intresse för Salming Idre Fjällmaraton

Läs mer här

Vi är en del i nya Svenska Fjällklassikern

Läs mer här
X