Rekordstort intresse för Salming Idre Fjällmaraton

Med mer än åtta månader kvar till start står det redan klart att Salming Idre Fjällmaraton blir rekordstort. Över 1 900 löpare är anmälda till loppet som avgörs den 28 augusti 2021.

– Vi har nästan blivit överraskade över det stora anmälningstrycket nu i december. Det är fantastiskt kul att så många vill springa i Idrefjällen i sommar. Det finns gott om motivation och längtan hos traillöparna att få springa lopp igen, säger loppets tävlingsledare David Andersson.

Största distansen så här långt är 28 km, dit 39 procent av löparna är anmälda, medan 32 procent ska springa 45 km. Fördelningen mellan kvinnor och män är jämn, 49 respektive 51 procent. Salming Idre Fjällmaraton har ett maxtak på 3 000 personer.
– Som det ser ut nu kommer loppet att bli fulltecknat. Det är så klart otroligt roligt, och det förenklar dessutom vår planering inför loppet betydligt.

– Vi får verkligen utgå ifrån att motionsloppen i god tid innan den här säsongen drar igång får möjligheter att bedriva sin verksamhet igen. Det finns flera studier som visar att risken att smittas av coronaviruset under ett motionslopp utomhus är mycket liten. Vi vet att loppen är en viktig motivation som hjälper folk att få sin träning gjord. Och, som WHO påpekade nyligen, fysisk aktivitet är fullständigt avgörande för en god hälsa, säger David.

Närmaste aktiviteten från Salming Idre Fjällmaraton är virtuella träningsracet Låtsasloppet. Det är det andra loppet i en serie av tre, och det går av stapeln den 16 januari. Loppet är gratis för alla och deltagarna springer en fjärdedel av sin tänkta distans på Salming Idre Fjällmaraton.
– Vi gör det här för att peppa deltagarna, och andra, att hålla i träningen nu under de tuffaste och mörkaste månaderna. Det är ju nu det finns risk att soffan lockar mer än träningsrundan, säger David.

VILKET BLIR DITT

SALMING IDRE FJÄLLMARATON?

Anmäl dig här

45 km - 1400 hm

Bovtse Baalka

Kolla in banan

28 km - 900 hm

Duvrie Baalka

Kolla in banan

12 km - 300 hm

Vaejsjie Baalka

Kolla in banan

84 km - 2690 hm

Gierkhie Baalka

Kolla in banan

Inför uppför – Superambassadörernas bästa backtips

Läs mer här

Låtsasloppet Halvan – det där gjorde ni bra!

Läs mer här

Far och son Åkerstrand tränar mot Vargens stig

Läs mer här

Fjällägret blev början på en ny passion

Läs mer här

Ultrastjärnan ska lufsa Vargens stig

Läs mer här

Medaljens framsida

Läs mer här

Är du vår nya Superambassadör?

Läs mer här

Vilket intresse för Låtsasloppet Vintern

Läs mer här

”Upplevelselöpning är min grej”

Läs mer här

Rekordstort intresse för Salming Idre Fjällmaraton

Läs mer här
X