Danskan Cecilie Krogslund fann traillöpningen på ett fjälläger med Trailrunning Sweden i somras. Nu har hon flyttat till Sverige, börjat träna i backar och siktar mot Renens stig 45 km. Cecilie är en av Salming Idre Fjällmaratons nya Superambassadörer.
– Jag ser fram emot att känna viben på tävlingen, säger hon.

Det var under Trailrunning Swedens trailhelg i Sälen i somras som Cecilie fick smak för traillöpning.
– Tidigare hade jag bara sprungit 5–10 km i platt terräng, det var det jag var van vid från Köpenhamn. Men den helgen blev början på en ny passion, nu springer jag i skogen 3–4 gånger i veckan.

Cecilie är nyinflyttad i Sverige, till kärestan i Göteborg och ett jobb som projektledare.
– Naturen lockar mig verkligen, det är fantastiskt att komma ut i skogen. Jag är förälskad i den svenska naturen, den är så olik den danska. Det är härligt att dra iväg på lite längre turer med mat i ryggsäcken. Då känner jag mig långt ifrån stan.

Hemmaskogen är Änggårdsbergen i centrala Göteborg.
– Det är mycket mer kupering här än i Danmark, i början var jag frustrerad över alla backar – nu gillar jag det. Det pushar mig och jag har ett helt annat mindset nu.

Vad blir viktigast att träna på för dig?
– För mig blir det viktigt att träna mycket backe och försöka samla många höjdmeter inför Idre. Och så ska jag träna ”snabba fötter”, att vara koordinerad när underlaget är stökigt.

Vad ser du fram emot med Salming Idre Fjällmaraton?
– Jag har fått med både min sambo och min bror på att springa. Ingen av oss har sprungit i Idre tidigare. Jag ser fram emot att utmana mig själv – 45 km blir det längsta jag har sprungit. Det är en bra motivation för att pusha mig själv mer. Det ska bli fint att få uppleva den vackra naturen och komma ut på fjället.

Jag ser fram emot hela upplevelsen, att planera och packa, vara lite nervös, känna viben på tävlingen, vara en del i något där alla har samma mål. Det blir ju också en gemensam upplevelse med min Magnus och med min bror.

När känner du dig oslagbar?
– Jag tänkte faktiskt på det igår när jag var ute och sprang. Benen bara gick av sig själv och det kändes som att jag kunde springa i en oändlighet. När jag känner mig stark och har en bra dag. När jag utmanar mig själv på Salming Idre Fjällmaraton och springer längre än vad jag någonsin gjort tidigare. Jag tänker mig att den känslan är oslagbar.

På Cecilies Instagram @running_cille kan du följa Cecilies väg mot Salming Idre Fjällmaraton.

Som Superambassadör vinner Cecilie:
• Salmings träningskit för våren med trailskor och kläder ur nya kollektionen. OCH ett kit för loppet med skor, shorts och tröja.
• Pannlampa X10-EVO från M Tiger Sports
• Löparryggsäck från USWE
• Energi från Enervit
• Flowgun Go, massagepistol från Flowlife

VILKET BLIR DITT

SALMING IDRE FJÄLLMARATON?

Anmäl dig här

45 km - 1400 hm

Bovtse Baalka

Kolla in banan

28 km - 900 hm

Duvrie Baalka

Kolla in banan

12 km - 300 hm

Vaejsjie Baalka

Kolla in banan

84 km - 2690 hm

Gierkhie Baalka

Kolla in banan

Några ord om läget

Läs mer här

Så här långt kom vi i Börje70

Läs mer här

Från öldrickare till skyrunner

Läs mer här

Låtsasloppet Börje70

Läs mer här

Inför uppför – Superambassadörernas bästa backtips

Läs mer här

Låtsasloppet Halvan – det där gjorde ni bra!

Läs mer här

Far och son Åkerstrand tränar mot Vargens stig

Läs mer här

Fjällägret blev början på en ny passion

Läs mer här

Ultrastjärnan ska lufsa Vargens stig

Läs mer här

Medaljens framsida

Läs mer här
X