Fjällägret blev början på en ny passion

Danskan Cecilie Krogslund fann traillöpningen på ett fjälläger med Trailrunning Sweden i somras. Nu har hon flyttat till Sverige, börjat träna i backar och siktar mot Renens stig 45 km. Cecilie är en av Salming Idre Fjällmaratons nya Superambassadörer.
– Jag ser fram emot att känna viben på tävlingen, säger hon.

Det var under Trailrunning Swedens trailhelg i Sälen i somras som Cecilie fick smak för traillöpning.
– Tidigare hade jag bara sprungit 5–10 km i platt terräng, det var det jag var van vid från Köpenhamn. Men den helgen blev början på en ny passion, nu springer jag i skogen 3–4 gånger i veckan.

Cecilie är nyinflyttad i Sverige, till kärestan i Göteborg och ett jobb som projektledare.
– Naturen lockar mig verkligen, det är fantastiskt att komma ut i skogen. Jag är förälskad i den svenska naturen, den är så olik den danska. Det är härligt att dra iväg på lite längre turer med mat i ryggsäcken. Då känner jag mig långt ifrån stan.

Hemmaskogen är Änggårdsbergen i centrala Göteborg.
– Det är mycket mer kupering här än i Danmark, i början var jag frustrerad över alla backar – nu gillar jag det. Det pushar mig och jag har ett helt annat mindset nu.

Vad blir viktigast att träna på för dig?
– För mig blir det viktigt att träna mycket backe och försöka samla många höjdmeter inför Idre. Och så ska jag träna ”snabba fötter”, att vara koordinerad när underlaget är stökigt.

Vad ser du fram emot med Salming Idre Fjällmaraton?
– Jag har fått med både min sambo och min bror på att springa. Ingen av oss har sprungit i Idre tidigare. Jag ser fram emot att utmana mig själv – 45 km blir det längsta jag har sprungit. Det är en bra motivation för att pusha mig själv mer. Det ska bli fint att få uppleva den vackra naturen och komma ut på fjället.

Jag ser fram emot hela upplevelsen, att planera och packa, vara lite nervös, känna viben på tävlingen, vara en del i något där alla har samma mål. Det blir ju också en gemensam upplevelse med min Magnus och med min bror.

När känner du dig oslagbar?
– Jag tänkte faktiskt på det igår när jag var ute och sprang. Benen bara gick av sig själv och det kändes som att jag kunde springa i en oändlighet. När jag känner mig stark och har en bra dag. När jag utmanar mig själv på Salming Idre Fjällmaraton och springer längre än vad jag någonsin gjort tidigare. Jag tänker mig att den känslan är oslagbar.

På Cecilies Instagram @running_cille kan du följa Cecilies väg mot Salming Idre Fjällmaraton.

Som Superambassadör vinner Cecilie:
• Salmings träningskit för våren med trailskor och kläder ur nya kollektionen. OCH ett kit för loppet med skor, shorts och tröja.
• Pannlampa X10-EVO från M Tiger Sports
• Löparryggsäck från USWE
• Energi från Enervit
• Flowgun Go, massagepistol från Flowlife

Ripans stig

Vargens stig

Björnens stig

Renens stig

Anmälan

Inför ditt lopp

Askes Fjällmaraton

Resultat

Boka maten, boendet och bussresan hos Idre Fjäll

Gå All-in

Hoppa ombord på fjällmaratonbussen och gör Craft Idre Fjällmaraton till en social och avkopplande upplevelse. När du anländer till Idre Fjäll kan du direkt checka in i stugan och packa upp din väska. Behöver du laga maten då? Nej, inte det heller! Med helpension njuter du av färdiglagad mat från frukost till middag under hela din vistelse.

Boende till extra bra pris

Med Idre Fjälls erbjudande får du 20% rabatt på utvalda boenden när du bokar ditt boende till Craft Idre Fjällmaraton 2024. Rabatten gäller fritt antal nätter under hela vecka 34, 2024.

Erbjudandet är bokningsbart till och med 30 november 2023.

Helpension

Boka helpension på Värdshuset under Craft Idre Fjällmaraton och njut av en bekymmersfri vistelse där all din mat är serverad från ankomst till avresa.

 

X
X