Far och son Åkerstrand tränar mot Vargens stig

Felix och Fredrik Åkerstrand gör gemensam sak inför Salming Idre Fjällmaraton. De tränar tillsammans mot Vargens stig – som Superambassadörer för loppet.

– Det här blir ett riktigt äventyr! Vi smygstartar med den kortaste distansen och så ökar vi på den till kommande år, säger Felix Åkerstrand 14 år och hans pappa Fredrik.

– Vi ska springa loppet ihop, vi får göra en plan så att vi orkar runt och kan njuta lite samtidigt. Det är så härligt att springa i fjällen. Plötsligt kan man vara helt ensam fast man springer ett lopp. Naturen i Idre verkar helt magisk, jag har googlat en massa bilder och nu senast såg vi på tv från VM i skicross. Det blir häftigt att få uppleva Idrefjällen på riktigt. Hela familjen åker upp, det ska bli jättekul.

– Vårt Instagramkonto kom till när vi gymmade ihop. Sedan coronapandemin bröt ut har vi tränat utomhus. Vi springer och tränar styrka tillsammans. Det känns kul om vi kan inspirera fler att träna ute. Fokus i vår träning är kondition och att kunna hålla på ett tag. Vi jobbar på att få upp lite löpvana och så småningom blir det till att träna intervaller i skogen här i Örebro.

Beskriv er känsla av att vara oslagbara?
Här är far och son eniga om att det handlar om att klara ett mål som man har satt upp.
– Och känna att det här var så bra att jag vill göra det igen! Det här klarar jag av. Känslan när man får syn på mållinjen och känner att det finns lite kraft kvar att kräma ur.

På @akerstrandstranar på Instagram kan du följa Felix och Fredriks väg mot Salming Idre Fjällmaraton.

Som Superambassadörer vinner de:
• Salmings löparkit med trailskor och kläder ur nya kollektionen.
• Pannlampa X10-EVO från M Tiger Sports
• Löparryggsäck från USWE
• Energi från Enervit
• Flowgun Go, massagepistol från Flowlife

Ripans stig

Vargens stig

Björnens stig

Renens stig

Anmälan

Inför ditt lopp

Askes Fjällmaraton

Resultat

Boka maten, boendet och bussresan hos Idre Fjäll

Gå All-in

Hoppa ombord på fjällmaratonbussen och gör Craft Idre Fjällmaraton till en social och avkopplande upplevelse. När du anländer till Idre Fjäll kan du direkt checka in i stugan och packa upp din väska. Behöver du laga maten då? Nej, inte det heller! Med helpension njuter du av färdiglagad mat från frukost till middag under hela din vistelse.

Boende till extra bra pris

Med Idre Fjälls erbjudande får du 20% rabatt på utvalda boenden när du bokar ditt boende till Craft Idre Fjällmaraton 2024. Rabatten gäller fritt antal nätter under hela vecka 34, 2024.

Erbjudandet är bokningsbart till och med 30 november 2023.

Helpension

Boka helpension på Värdshuset under Craft Idre Fjällmaraton och njut av en bekymmersfri vistelse där all din mat är serverad från ankomst till avresa.

 

X
X