Stjärntätt på startlinjen

Stjärntätt på startlinjen

Foto Nisse Schmidt

På lördag är det äntligen dags för start i Salming Idre Fjällmaraton. Och även stjärnorna är sugna på att springa, startfältet är rakt av imponerande. Klarast lysande stjärnorna är Ida Nilsson, David Nilsson och Fredrik Bakkman (bilden).
– Det här är ett startfält som väcker respekt i löpar-Sverige! Speciellt spännande är det att se trailspecialister, orienterare och väglöpare mäta sina krafter på en tuff, kuperad bana med utmanande underlag, säger loppets tävlingsledare David Andersson.

Eliten på 45 km tävlar om prispengar på totalt 70 000 kr. Distansen är också deltävling i Trailrunning Sweden Store Trailtour.

På damsidan utmanas Ida Nilsson främst av 2019 års vinnare Karin Nilsson, av Fanny Borgström och av vinnaren i Ultravasan 90, Alexandra Morozova, samt av de båda unga löparna Ebba Ganslandt och Emilia Brangefält.

På herrsidan är 2018 års vinnare, och innehavaren av banrekordet, Fredrik Bakkman, mycket inspirerad. Han ställs främst mot Jesper Lundberg och Sebastian Ljungdahl.
– Det blir ett tufft motstånd, men jag litar på mina styrkor och på att jag har bra koll på banan. Det blir en intressant match, säger Fredrik Bakkman.

David Nilsson, en av Sveriges främsta marathonlöpare genom tiderna, kommer att springa 28 km.

Favoriter Salming Idre Fjällmaraton 45 km
Damer
Ida Nilsson, segrare i storlopp som Swiss Alpine, Zegama-Aizkorri och Transvulcania, Årets Kvinnliga Traillöpare 2017. 1:a Kia Fjällmaraton 2021
Karin Nilsson, segrare 2019, vann Trailrunning Sweden Store Trailtour 2019
Fanny Borgström, EM-silver skyrunning, 12:a VM ultratrail, Årets Kvinnliga Traillöpare 2019
Alexandra Morozova, 1:a Ultravasan 90, 2021, 2020 och 2019.
Ebba Ganslandt, IFK Lidingö, SM-medaljör ultralång orientering
Emilia Brangefält, 2.56 på marathon världsårsbästa för kvinnor under 20 år
Malin Hjalmarsson, Swedish Armed Forces Adventure Team
My Svensson, Team Salming

Herrar
Fredrik Bakkman, segrare 2018 och innehar banrekordet, vann Trailrunning Sweden Store Trailtour 2019, VM-guld i orientering (stafett) 2014
Sebastian Ljungdahl, Team Salming
André Jonsson, 2:a VM i skyrunning 2019
Jesper Lundberg, 2.43 på marathon, 3:a Kia Fjällmaraton 2021
Robbin Kantarp, segrare 2019
Fredrik Eriksson, segrare Ultravasan 45 2019

Ripans stig

Vargens stig

Björnens stig

Renens stig

Anmälan

Inför ditt lopp

Askes Fjällmaraton

Resultat

Boka maten, boendet och bussresan hos Idre Fjäll

Gå All-in

Hoppa ombord på fjällmaratonbussen och gör Craft Idre Fjällmaraton till en social och avkopplande upplevelse. När du anländer till Idre Fjäll kan du direkt checka in i stugan och packa upp din väska. Behöver du laga maten då? Nej, inte det heller! Med helpension njuter du av färdiglagad mat från frukost till middag under hela din vistelse.

Boende till extra bra pris

Med Idre Fjälls erbjudande får du 20% rabatt på utvalda boenden när du bokar ditt boende till Craft Idre Fjällmaraton 2024. Rabatten gäller fritt antal nätter under hela vecka 34, 2024.

Erbjudandet är bokningsbart till och med 30 november 2023.

Helpension

Boka helpension på Värdshuset under Craft Idre Fjällmaraton och njut av en bekymmersfri vistelse där all din mat är serverad från ankomst till avresa.

 

X
X