PODDEN MÖTER ERIK WICKSTRÖM, KONDITIONSFENOMEN

Konditionsfenomenet Erik Wickström är bra vad han än företar sig: skidåkning, rullskidåkning, SUP och så klart traillöpning. Den 20 augusti springer han Renens stig 45 km. Målsättningen med loppet är upp till Idre Fjällmaratonpoddens Elisabeth att sätta. Men en sak är klar – han går för seger i baren efter målgång!

Vi fick ett intressant snack med killen som tävlar på hög nivå året runt, samtidigt som han jonglerar ett jobb som egen företagare och en familj med tre barn.

På frågan när han känner sig oslagbar, blir svaret:
– Några få gånger per år upplever jag att formen är på topp. Ofta, men inte alltid, sammanfaller det med att prestationsförmågan också är bra. Även om det inte var en elittävling, så kände jag så på Jubileumsvasan i vintras. Jag blev liksom aldrig trött trots att det var 95 km skidåkning på gammal utrustning. Det kan också komma på ett intervallpass, att det nästan är biomekaniken som stoppar en istället för flåset eller styrkan. Det är en oslagbar känsla och det känns som man är oslagbar.

VILKET BLIR DITT

SALMING IDRE FJÄLLMARATON?

Anmäl dig här

Mer om banorna

45 km - 1400 hm

Bovtse Baalka

Kolla in banan

28 km - 900 hm

Duvrie Baalka

Kolla in banan

12 km - 300 hm

Vaejsjie Baalka

Kolla in banan
X
X