Askes Fjällmaraton

För alla under 14 år

NÄR

Fredag 23 augusti 2024, gemensam start kl 18.00.

VAR

Start och mål på Torget, Idre Fjäll.

VEM

Alla födda 2011 och senare.

HUR

Askes Fjällmaraton är 1 km, med en väl markerad bana. Ingen tidtagning, men vid målgång väntar medalj och något gott.

ANMÄLAN

Online på hemsidan fram till 15 minuter innan start. Går även bra att anmäla vid nummerlappsutdelningen och betala med Swish.

KOSTNAD

50 kr

KONTAKT

Har du frågor? Kontakta oss på [email protected]

Alla intäkter i Askes Fjällmaraton går oavkortat till Viggo Foundation.

Viggo Foundation är en insamlingsstiftelse, registrerad i Länsstyrelsernas stiftelseregister. Arbetet leds och kontrolleras av en ideellt arbetande styrelse. Stiftelsens ändamål är att stödja eller arrangera neuroanpassade idrottsverksamheter eller aktiviteter för barn och unga med NPF samt att bidra till kunskapsspridning och opinionsbildning kring frågor som rör den gruppen. Viggo Foundation vill bland annat bidra till att det utvecklas en träningsmodell som passar barn med neuropsykiatriska funktionshinder. Visionen är att det i vårt fantastiska svenska föreningsliv ska vara normalt att ha kompetens kring hur man utvecklar neuroanpassad idrottsverksamhet samt bemöter och stöttar barn och unga med NPF.

PSST! - Häng med Fjällmaratonklubben

Vad gör du när mamma och pappa är ute på fjället och springer? Häng på Fjällmaratonklubben!

Fjällmaratonklubbens vana lekledare har laddat upp med massor av roliga aktiviteter, inne och ute. Vi samlas på Askes sommaräng men besöker också Aktivitetscentret där vi bowlar, spelar minigolf, leker i sporthallen, pysslar med mera. För alla kids 4-12 år. Tänk på att klä dig efter väder då vi även är utomhus. Lunch och fika ingår.

Lördag 24 augusti kl 9.00–17.00
Kostnad: 495 kr
Samling: Askes Sommaräng vid restaurang Störröset
Ålder: 4-12 år

Bokas via Idre Fjälls hemsida, ange datum för att se aktiviteten.

Nyhetsbrevet

Instagram

Youtube

Facebookgruppen

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
1 month ago

Någon som har något bra tips på skor med dubbar för löpning vintertid? ... See MoreSee Less

12 CommentsComment on Facebook

Icebug med dubbar och tjockare ullsocka kör jag med i Jämtland under vintern. Funkar bra för mig!

Ta ett par halvt uttjänta från säsongen som varit å skruva på dessa, funkar toppen… (Inte om du kör barfota puppor utan stackheight då, så klart 🙄)

Icebug Arcus är helt fantastiska tycker jag!

Icebug har några olika varianter. Det beror lite på om du tänker springa i snö och is eller mer frusna plogade vägar vilken du ska välja. Jag har ett par oribi med grov sula och grova dubb, det är ett jäkla bett men inte så sköna p springa på asfalt med. Sen har jag ett par newrun som funkar kalas på frusna plogade vägar och ren is. Men dubbarna är för korta för att nå mer om det blir mycket snö.

Alltså jag skulle kört på hoka clifton 9 gtx och dubbat med bestgrip om jag fick välja 😅 men blir att köra på asics fujisetsu även denna vinter. Dock lite hårda i mitt tycke.

Salomon Spike cross har metalldubbar som funkar jättebra.

Jag har ett par icebug newrun, tycker de är kanon! Gjorda för att springa på asfalt med, men har inte haft något problem att ha dem i skogen heller. Tycker goretex varit kanon när man springer i slask som det ofta är vintertid i Göteborgstrakten.

Jag har tidigare kört egendubbade skor med BestGrip och tagit ett par gamla, sköna sommarskor som jag trivs med och låtit de få bli vinterskor de sista säsongerna. Gummit kan spricka/gå sönder efter ett tag där man skruvar in dubben dock för det blir rätt stora påfrestningar på gummit just där, så jag har bara gjort så på gamla skor. Alltså det fungerar ju rätt ok, men när jag skaffade de första fabriksdubbade skorna så har jag inte kunnat gå tillbaka till egendubbat igen. För stor skillnad i grepp och stabilitet. Dock är det ett billigare sätt om man har en sommardoja som börjar bli lite trött och som man vill ge något år till. Idag springer jag med VJ Sarva Xante som har 20 kolståldubb per sko, men de är lite hårda så jag ska uppgradera till VJ's nya sko Sarva Ace nästa vecka när den kommer till butiken. Bättre dämpning och bredare tåbox, yay. Dessutom riktigt snygga, men jag är partisk som är VJ Fanboy när det gäller just grepp...

Är grepp viktig för dig så är VJ överlägsen Icebug enligt mig, körde med Icebug och trodde länge de var bäst men efter att ha testat VJ kommer jag aldrig gå tillbaka till Icebug.

Jsg gillar oxå icebug. Plus att de som företag är väldigt serviceinriktade 👏😊

Jag gillar mina Hoka Speedgoat GTX Spike. Finfint grepp samtidigt som de är dämpade som ett par Hoka-skor. De jag testat från Icebug har varit för hårda för mig att springa långpass i.

View more comments

1 month ago

Har sprungit 2,8:an 2 ggr och är dumt nog lite småsugen på att testa 4,5:an
Tog mig runt på 4.20 här senast...
Förstår att det är rätt stor skillnad längdmässigt men svårt att förstå riktigt hur mycket jobbigare den längre är, är ju tyvärr ingen elitlöpare 😅

Ni som testat båda, hur upplevde ni skillnaden?
... See MoreSee Less

6 CommentsComment on Facebook

Jag har sprungit Idres 2,8 och Sälens 4,2 så jag kan inte exakt svara dig (Idres 4,5 är en hel del mer höjdmeter än Sälens 4,2 också) men så himla stor skillnad (i trötthet bl.a) tyckte jag inte det var.

Har sprungit båda i Idre, och det är en markant skillnad. Gäller att planera 45:an bra, så krafter finns för den brutala stigningen på slutet. Sedan slitet den förstås mer generellt, men ligga lite långsammare gör det lite ”skonsammare” trots allt. Men man grejar det, 28:an är inte heller den lättaste av banor..😉

Din tok fia 😳❤️

Jag sprang 28’an 2x och 45’an i somras. Fast jag hade sagt ”aldrig”. 🙄 Om du lägger upp ett bra träningsschema och har en plan för hur du ska genomföra loppet, då kommer du klara dig fint. 😁 Du kommer gå en del, vi var tvungna iaf. 😅

Jag har inte sprungit 28:an men 45:an. Jag tog mig runt på 7h. Hade aldrig sprungit distansen och aldrig i fjällen. Men vissa partier är det att gå tex vid banans brantaste plats och typ med tre kilometer kvar. Men jag joggade lugnt det mesta i övrigt både uppför och nerför och i blåbärsris mm. Vill göra om det!

Till att börja med är jag 13% invalidiserand från midjan och nedåt, 11% ovanför.... September 2022 fick jag för mig att börja med Trailrunning eftersom jag inte orkade med mera MC åka. Inte sprungit många meter utomhus under mina 53år på jorden. Men en del intervaller på löpbandet under 5-6år för konditionen. 45an va första loppet jag anmälde mig till, och gjorde det på 5.54. Precis under 6tim som va mitt mål. Så, skapa ett mål, en plan, genomför och bli sjukt nöjd. Sen om man är envis och lite lätt korkade underlättar det kanske. Men, VILL du springa 45an så ska du och kommer göra det.

View more comments

2 months ago

Fjället. Friheten. Du. Upplev känslan av att vara oslagbar.
Craft Idre Fjällmaraton 24 augusti 2024. Anmäl dig före 31 oktober för lägsta pris.
idrefjallmaraton.se/
... See MoreSee Less

3 months ago

Vilken säsong hon har haft - Louise Jernberg. Efter att ha radat upp fina resultat tog hon i år även hem vinsten i Renens stig 45 km. #blioslagbar #idrefjällmaraton ... See MoreSee Less

3 months ago

Kungen av fjället.🥇 @skidclaes #blioslagbar #idrefjällmaraton ... See MoreSee Less

3 months ago

Publiken och Martin Stenmarck hyllar grymma Fredrik Runesson och Lars-Olof Mobergs målgång på Renens stig 45 km. #blioslagbar #idrefjällmaraton ... See MoreSee Less

Hämta fler

Ⓒ Idre Fjällmaraton

/

X
X