Banor

Hur långt blir ditt Craft Idre Fjällmaraton?

Vi vet att alla deltagare kommer till Craft Idre Fjällmaraton med olika bakgrund, ambitioner och förutsättningar. Därför har vi skapat banalternativ så att alla ska trivas och hitta en utmaning som kittlar precis lagom mycket. Med våra fyra banor 45 km, 28 km, 18 km och 8 km för vuxna och Askes Fjällmaraton för barnen är det bara att välja vad som blir ditt Craft Idre Fjällmaraton.

Stigen ställer krav på dig. Kräver att du är aktiv i fötterna, parerar stenar och rötter. Stigen kräver att du använder din styrka för att ta dig uppför stigningarna. Stigen ger dig flow, när du flyter fram över terrängen. Stigen ger dig vyer över fjäll, skog och blånande horisont.

Stigen ger dig känslan. Känslan av att vara ett med fjället. Känslan av att vara oslagbar.

Ripans stig 8 km

Du är nyfiken på fjällöpning, du vill prova. Känna på myrarna, stenarna och backarna som det pratas om. Ripans stig ger dig ett smakprov på vad det innebär att springa Craft Idre Fjällmaraton. Det betyder dock inte att det är hur enkelt som helst. En liten hemlis: du slipper ta dig uppför Gränjesvålens topp genom att smita en smart väg till mål – men berätta inte för de andra!

Vargens stig 18 km

Favoriten Vargen har vuxit till sig och sträcker sig nu ut över Slättvålens öppna tallskog. Fortfarande en mänsklig utmaning men med mer bett i. Här möter du ett växlande underlag med fjällmyr, stig och vyer över topparna. Och mot slutet, ja då ligger den där och väntar på dig, den häftiga stigningen upp på sista fjället. Väl där höjer du blicken och konstaterar att du är oslagbar.

Björnens stig 28 km

Det här är valet för dig som inte räds teknisk traillöpning och vill uppleva Städjan–Nipfjällets naturreservat till fullo. Här får du de vackraste vyerna och de bästa stråken. Men vi snackar inte om en promenad i parken, du ska bestiga Städjan och dessutom ta dig nedför samma topp. Vi lovar att Björnens stig kommer att sätta dig rejält på prov.

Renens stig 45 km

Vissa nöjer sig aldrig med annat än det värsta. Men du…se upp! Naturen kommer att utmana dig rejält. Med 1 400 höjdmeter, tre fjäll och ett underlag from hell, blir det en resa du aldrig glömmer. Belöningen blir riklig: när du har besegrat gudarnas boning Städjan och du spurtar nerför den sista backen – då infinner den sig, känslan av att vara oslagbar!

X
X