BANORNA

HUR LÅNGT BLIR DITT SALMING IDRE FJÄLLMARATON?

Slider

Vi vet att alla deltagare kommer till Salming Idre Fjällmaraton med olika bakgrund, ambitioner och förutsättningar. Därför har vi skapat banalternativ så att alla ska trivas och hitta en utmaning som kittlar precis lagom mycket. Med våra fyra banor 84 km, 45 km, 28 km och 12 km för vuxna och Askes Fjällmaraton för barnen är det bara att välja vad som blir ditt Salming Idre Fjällmaraton.

 

45 km 1 400 höjdmeter

Bovtse baalka Renens stig

Vissa nöjer sig aldrig med annat än det värsta. Men du…se upp! Naturen kommer att utmana dig rejält. Med 1 400 höjdmeter, tre fjäll och ett underlag from hell, blir det en resa du aldrig glömmer. Belöningen blir riklig: när du har besegrat gudarnas boning Städjan och när du spurtar nerför den sista backen – då känner du att du är oslagbar!

PS. 45 km-banan ingår också i Trailrunning Sweden Store Trailtour samt en Svensk Fjällklassiker.

Karta


 

28 km 900 höjdmeter

Duvrie baalka - Björnens stig

För dig som inte räds teknisk traillöpning och vill uppleva StädjanNipfjällets naturreservat till fullo. Här får du de vackraste vyerna och bästa stråken. Men vi snackar inte om en promenad i parken, 900 höjdmeter sätter dig rejält på prov.

Karta


 

12 km 300 höjdmeter

Vaejsjie baalka - Vargens stig

För dig som är nyfiken på fjällöpning och vet att det även finns en morgondag, har vi skapat en mänsklig utmaning. Växlande underlag med fjällmyr, stig och ouups…vi klättrar visst uppför Idre Fjälls slalombackar också.

Karta


 

84 km 2690 höjdmeter

Gierhkie baalka - Järvens stig

Mobiltäckning? Skulle inte tro det. På Järvens stig är det du. Och så är det, ja… du. Här är det långt till det mesta av det vi kallar civilisation. De 84 km från Lövåsen till Idre Fjäll är kärva, ofta obanade – och svidande vackra. Trampa stigar som inte längre finns, följ urgamla stråk. Möt vildmarken, på vildmarkens villkor.

Karta

X