DATUM

Lördag 24 augusti 2019

KLASSER

Herrar 45 km
Damer 45 km
Herrar 28 km
Damer 28 km
Herrar 12 km
Damer 12 km

ARENA

Torget på Idre Fjäll.

PARKERING

Fri parkering vid Idre Fjäll, följ skyltning och anvisningar från funktionärer.

START

Gemensam start för samtliga klasser på arenan på torget på Idre Fjäll.
kl 10.00 start 45 km
kl 10.30 start 12 km
kl 11.00 start 28 km

MÅL

På arenan på Idre Fjälls torg. Första målgång beräknas till kl 11.15.

TÄVLINGSEXPEDITION

Här hämtar du ditt deltagarkuvert med nummerlappar och ställer eventuella frågor. Tävlingsexpeditionen finns i Nipsalen i huvudbyggnaden.
Öppettider:
Fredag kl 15.00–21.00
Lördag kl 7.30–19.00

DELTAGARKUVERT

Ditt deltagarkuvert innehåller din nummerlapp inklusive tidtagningschip. Nummerlappen ska bäras väl synlig på bröstet eller benet. Ta gärna med egna säkerhetsnålar – återanvändning är bra! Du som springer 28 eller 45 km får också en liten nummerlapp som ska fästas bak på din ryggsäck. För 28 och 45 km är en karta över banan obligatorisk utrustning, den finns också i ditt deltagarkuvert.

OBLIGATORISK UTRUSTNING

För dig som deltar i 28 km och 45 km-klasserna är följande utrustning obligatorisk:
- vindjacka
- extra underställströja
- behållare för vätska, minst 0,5 liter
- mössa och vantar
- första förband (länk till Apotekets första förband)
- kompass (ej batteridriven)
- karta över banan (denna får du i deltagkuvertet)
- visselpipa
- nummerlapp med tidtagningschip
- mobiltelefon med nödnummer inlagt (nödnumret finns på din nummerlapp)

För 12 km-klassen är nummerlapp och tidtagningschip den enda obligatoriska utrustningen.

DUSCH

Fri dusch i sporthallen på Idre Fjäll efter loppet.

TOALETTER

Toaletter finns vid arenan.

ÖVERDRAGSKLÄDER

Vid startområdet finns möjlighet att lämna överdragskläder under loppet. All förvaring sker på egen risk och arrangören tar inget ansvar för förlorade värdesaker.

PRISUTDELNING

Alla som fullföljer loppet får 2XU Idre Fjällmaratons medalj. Hederspriser till de fem främsta i varje klass och utöver det lottar vi ut fina priser. Vårt prisbord har ett totalt värde av ca 100 000 kronor. Prisutdelningen sker på arenan kl 17.30 under De Oslagbaras Timme då vi också hejar in de sista hjältarna i loppet.

EFTERANMÄLAN

Fått feeling? Efteranmälan kan göras i mån av plats, fram till 60 minuter innan start. Görs endast online via hemsidan: www.idrefjallmaraton.se/anmalan Nummerlappen hämtas sedan ut i tävlingsexpeditionen.

NAMN- ELLER KLASSBYTE

Namnbyte kan göras mot en avgift på 100 kr.
Klassbyte kan göras mot den anmälningsavgift som gäller vid den aktuella tidpunkten. Inga pengar återbetalas för byte till kortare klass.

Du gör själv din ändring i anmälningssystemet. 21 augusti är sista dag för klass- och namnändringar.

BANAN

Banorna är markerade med snitsel och kilometerskyltar i terrängen. Vandringslederna uppe på kalfjället är delvis steniga och spänger finns utlagda på en del ställen. Dessa partier kan vara hala vid nederbörd. Var försiktig!

FÖLJ DITT DJUR

Längs banan finns kilometerskyltar. De är märkta med det djur som symboliserar din distans. D v s Renen – 45 km, Björnen – 28 km och Vargen – 12 km. Även där banan delar sig finns markeringar med ditt djur och din distans, så att du väljer rätt.

ENERGISTATIONER

Tänk på att det är viktigt att redan tidigt i loppet kontinuerligt få i dig vätska och energi! Vid våra energistationer laddar du upp ny energi så att du kan fortsätta skutta fram över fjället. På samtliga finns Enervits sportdryck och vatten. Bananer, bullar, saltgurka och kaffe är annat gott du kan fylla på med. På energistationerna kan du också proviantera och ta med dig dryck så att du klarar dig till nästa station. Även vid målet serveras dricka och tilltugg.

MAXTID/REPTIDER

Vid varje kontroll dras ett rep vid en specifik tidpunkt. Detta är för deltagarens säkerhet. Om du har passerat det sista repet, d v s Chocken, i rätt tid så är det bara att fortsätta mot målet – det stänger inte förrän alla är hemma igen!

45 km Bovtse Baalka Km Reptid
Burusjön 7,7 11:36
Övre Nipfjällsparkeringen 23,5 14:40
Foskdalsvallen 34,1 16:40
Chocken 41,7 18:05
28 km Duvrie Baalka Km Reptid
Burusjön 7,7 13:17
Övre Nipfjällsparkeringen 13,4 14:40
Chocken 23,7 18:05
12 km Vaejsjie Baalka Km Reptid
Chocken 6,4 18:05

NEDSKRÄPNING

...längs banan är naturligtvis helt förbjudet och leder omedelbart till diskvalificering. Vid energistatinerna finns soppåsar. Tänk på att sopsortera – muggarna är återvinningsbara som pappersförpackningar och slängs i påsar märkta ”Muggar”.

OM DU FÅR NOG

Ifall du tvingas bryta loppet av någon anledning, gå till Tävlingsexpeditionen och meddela personalen där att du har brutit. Detta är viktigt, så att inte en sökinsats dras igång när du i själva verket sitter i bastun.

FÖRSTA HJÄLPEN/SJUKVÅRD

Vid samtliga energistationer finns första hjälpen-utrustning. Sjukvård finns i anslutning till arenan på Idre Fjäll. Vid allvarliga olycks- eller sjukdomsfall – ring 112.

AFTER RUN

Lördag eftermiddag är vikt åt skön After Run med musik och mat. Kom och häng på arenan, eftersnacka, ät och drick gott och heja in alla duktiga löpare som når målet.

DE OSLAGBARAS TIMME

Alla som tar sig igenom 2XU Idre Fjällmaraton är grymma! Vi firar oss under De Oslagbaras Timme kl 17–18 när de sista löparna kommer i mål. Då är alla löpare, publik och arrangörer på plats och hyllar hjältarna som varit ute på fjället längst och de som var snabbast. Var med och skapa jordens drag i finalen på vår After Run!

RESULTAT

Liveresultat finns på hemsidan www.idrefjallmaraton.se

KONTAKT

Har du frågor eller funderingar? Vi finns på [email protected]

DELA DIN UPPLEVELSE

#blioslagbar #2xuidrefjällmaraton

Facebook www.facebook.com/idrefjallmaraton/

Instagram @idrefjallmara

Webben www.idrefjallmaraton.se

UT OCH HITTA DIN KÄNSLA AV ATT VARA OSLAGBAR. STORT LYCKA TILL!