TÄVLINGSINFO

ALLT DU BEHÖVER VETA INFÖR DITT LOPP

Slider

DATUM

Lördag 28 augusti 2021

KLASSER

Damer 84 km
Herrar 84 km
Damer 45 km
Herrar 45 km
Damer 28 km
Herrar 28 km
Damer 12 km
Herrar 12 km

ARENA

Torget på Idre Fjäll.

PARKERING

Fri parkering vid Idre Fjäll, följ skyltning och anvisningar från funktionärer.

START

Gemensam start för samtliga klasser.

kl 04.00 start 84 km - Plats: Lövåsen
kl 10.00 start 45 km - Plats: Torget, Idre Fjäll
kl 10.30 start 12 km - Plats: Torget, Idre Fjäll
kl 11.00 start 28 km - Plats:Torget, Idre Fjäll

Busstransport från Idre Fjäll till Lövåsen ingår i anmälan för 84 km.

MÅL

På arenan, Torget på Idre Fjäll. Första målgång beräknas till kl 11.20.

TÄVLINGSEXPEDITION

Här hämtar du din nummerlapp och ställer eventuella frågor. Tävlingsexpeditionen finns vid receptionen i huvudbyggnaden på Idre Fjäll.
Öppettider:
Fredag kl 15.00–21.00
Lördag kl 7.30–19.00

NUMMERLAPP

Nummerlappen ska bäras väl synlig på bröstet eller benet. Ta gärna med egna säkerhetsnålar – återanvändning är bra! På din nummerlapp sitter ett tidtagningschip. För dig som springer 28 km eller 45 km finns en karta över banan tryckt på baksidan av din nummerlapp. Du som springer 84 km för en separat karta som beskriver sträckan mer i detalj.

OBLIGATORISK UTRUSTNING

För dig som deltar i 28 km, 45 km och 84 km-klasserna är följande utrustning obligatorisk:
- vindjacka
- extra underställströja
- behållare för vätska, minst 0,5 liter
- mössa och vantar
- första förband (länk till Apotekets första förband)
- kompass (nej, det räcker inte med mobilen)
- visselpipa
- nummerlapp med tidtagningschip
- telefon med nödnummer inlagt (det står på din nummerlapp)

För 12 km-klassen är nummerlapp och tidtagningschip den enda obligatoriska utrustningen.

DUSCH

Fri dusch i sporthallen på Idre Fjäll efter loppet.

TOALETTER

Toaletter finns vid arenan, samt vid energistation Nipfjället.

ÖVERDRAGSKLÄDER

Vid arenan finns möjlighet att lämna överdragskläder under loppet. All förvaring sker på egen risk och arrangören tar inget ansvar för ev förlorade värdesaker.

EFTERANMÄLAN

Fått feeling? Efteranmälan kan göras i mån av plats, fram till 60 minuter innan start. Görs endast online på www.idrefjallmaraton.se/anmalan Nummerlappen hämtas sedan ut i tävlingsexpeditionen.

NAMN- ELLER KLASSBYTE

Namnbyte kan göras mot en avgift på 100 kr.
Klassbyte kan göras mot den anmälningsavgift som gäller vid den aktuella tidpunkten. Inga pengar återbetalas för byte till kortare klass.
Du gör själv din ändring i anmälningssystemet. Här finns en guide för hur du gör. 21 augusti är sista dag för klass- och namnändringar.

BANAN

Banorna är markerade med snitsel och kilometerskyltar i terrängen. Vandringslederna uppe på kalfjället är delvis steniga och spänger finns utlagda på en del ställen. Dessa partier kan vara hala vid nederbörd. Var försiktig!

FÖLJ DITT DJUR

Längs banan finns kilometerskyltar. De är märkta med det djur som symboliserar din distans: Renen – 45 km, Björnen – 28 km, Vargen – 12 km och Järven – 84 km. Även där banan delar sig finns markeringar med ditt djur och din distans, så att du väljer rätt.

ENERGISTATIONER

Tänk på att det är viktigt att redan tidigt i loppet kontinuerligt få i dig vätska och energi! Vid våra energistationer laddar du upp ny energi så att du kan fortsätta skutta fram över fjället. På samtliga finns Enervits sportdryck och vatten. Bananer, bullar, saltgurka och kaffe är annat gott du kan fylla på med. På energistationerna kan du också proviantera och ta med dig dryck så att du klarar dig till nästa station. Även vid målet serveras dricka och tilltugg.

Ta gärna med dig en egen kåsa att använda vid energistationerna, då går det åt färre pappersmuggar, de är återvinningsbara – men ändå.

BONUSEN: I fjol tog Ola på Svens Foskdals fäbod det egna – och superfina – initiativet att skapa en egen extra vätskekontroll för 45 km löparna. Den blev mycket uppskattad och Ola är peppad för sin bonuskontroll även i år. Efter 21,8 km kommer du till den vackra fäboden och kan fylla på med vatten och sportdryck.

DROP BAG: För löparna på 84 km kommer det att finnas möjlighet att lämna in en väska på Idre Fjäll innan start. Denna drop bag transporteras sedan till energistationen vid Klutsjön. Efter loppet hämtar du upp din väska på Idre Fjäll.

MAXTID/REPTIDER

Vid energistationerna dras ett rep vid en specifik tidpunkt. Det innebär att det inte går att fortsätta loppet efter det. Detta är för din säkerhet. Om du har passerat det sista repet, d v s Chocken, i rätt tid så är det bara att fortsätta mot målet – det stänger inte förrän alla är hemma igen!

45 km Bovtse Baalka Km Reptid
Burusjön 7,7 11.36
Övre Nipfjällsparkeringen 23,5 14.50
Hede Foskdals fäbod 34,1 16.40
Chocken 41 18.20
28 km Duvrie Baalka Km Reptid
Burusjön 7,7 13.17
Övre Nipfjällsparkeringen 13,4 14.50
Chocken 24 18.20
12 km Vaejsjie Baalka Km Reptid
Chocken 8 18.20
84 km Ghierkhe Baalka Km Reptid
Storån 15 06.30
Klutsjön 38 10.30
Stor-Harundsjön 51 12.40
Övre Nipfjällsparkeringen 62 14.50
Hede Foskdals fäbod 73 16.40
Chocken 80 18.20

NEDSKRÄPNING

...längs banan är naturligtvis helt förbjudet och leder omedelbart till diskvalificering. Vid energistatinerna finns soppåsar. Tänk på att sopsortera – muggarna är återvinningsbara som pappersförpackningar och slängs i påsar märkta ”Muggar”.

OM DU FÅR NOG

Ifall du tvingas bryta loppet av någon anledning, gå till Tävlingsexpeditionen och meddela personalen där att du har brutit. Detta är viktigt, så att inte en sökinsats dras igång när du i själva verket sitter i bastun.

FÖRSTA HJÄLPEN/SJUKVÅRD

Vid samtliga energistationer finns första hjälpen-utrustning. Sjukvård finns i anslutning till arenan på Idre Fjäll. Om något händer så att du behöver hjälp, ring nödnumret som finns på din nummerlapp och som du ska lägga in i din telefon innan start. Det går till tävlingsledningen. Vid allvarliga olycks- eller sjukdomsfall – ring alltid 112 direkt!

PRISUTDELNING

Alla som fullföljer sitt lopp får Salming Idre Fjällmaratons medalj. Hederspriser till de fem främsta i varje klass och utöver det lottar vi ut fina priser. Vårt prisbord har ett totalt värde av ca 100 000 kronor. Prisutdelningen sker på arenan kl 18.00 under De Oslagbaras Timme då vi också hejar in de sista hjältarna i loppet.

AFTER RUN

Lördag eftermiddag är vikt åt skön After Run med musik och mat. Kom och häng på arenan, eftersnacka, ät och drick gott och heja in alla duktiga löpare som når målet.

DE OSLAGBARAS TIMME

Alla som tar sig igenom Salming Idre Fjällmaraton är grymma! Vi firar under De Oslagbaras Timme kl 18–19 när de sista löparna kommer i mål. Då är alla löpare, publik och arrangörer på plats och hyllar hjältarna som varit ute på fjället längst och de som var snabbast. Inte bara essen vinner pris, vi har en massa fina priser som lottas ut bland alla fullföljande. Var med och skapa jordens drag i finalen på vår After Run! Och kanske mingla lite med vår kranskulla och prisutdelare – tillika alpinlegend – Pernilla Wiberg.

RESULTAT

Liveresultat finns på hemsidan www.idrefjallmaraton.se

KONTAKT

Har du frågor eller funderingar? Vi finns på [email protected]

DELA DIN UPPLEVELSE

#blioslagbar #idrefjällmaraton

Facebook www.facebook.com/idrefjallmaraton/

Instagram @idrefjallmara

Webben www.idrefjallmaraton.se

UT OCH HITTA DIN KÄNSLA AV ATT VARA OSLAGBAR. STORT LYCKA TILL!

X