Tävlingsinfo

Allt du behöver veta om ditt lopp

DATUM

Lördag 24 augusti 2024

KLASSER

Damer Renens Stig - 45 km
Herrar Renens Stig -45 km
Damer Björnens Stig -28 km
Herrar Björnens Stig -28 km
Damer Vargens Stig -18 km
Herrar Vargens Stig -18 km
Damer Ripans Stig -8 km
Herrar Ripans Stig -8 km

ARENA

Idre Fjäll

PARKERING

Fri parkering vid Idre Fjäll, följ skyltning.

START & MÅL

Torget, Idre Fjäll
45 km - kl 9.00
18 km - kl 9.30
28 km - kl 10.00
8 km - kl 10.30

MAXTID/REPTIDER

Vid energistationerna dras ett rep vid en specifik tidpunkt. Det innebär att det inte går att fortsätta loppet efter det. Detta är för din säkerhet. Om du har passerat det sista repet, d v s Nordliften eller Slättvålen, i rätt tid så är det bara att fortsätta mot målet – det stänger inte förrän alla är hemma igen!

45 km Renens stig Km Reptid
Burusjön 7,5 11.40
Nipfjället 23 14.00
Nordliften 32,5 16.15
Slättvålen 40 18.00

 

28 km Björnens stig Km Reptid
Burusjön 7,5 11.40
Nipfjället 13 14.00
Nordliften 22,7 16.15

 

18 km Vargens stig Km Reptid
Nordliften 6,3 16.15
Slättvålen 13,5 18.00

 

8 km Ripans stig Km Reptid
Nordliften 6,3 16.15

 

OUTNORTH TRAILTOUR

Renens stig 45 km är deltävling i Outnorth Trailtour.

NUMMERLAPPSUTDELNINGEN

Här hämtar du din nummerlapp och mössa, samt ställer eventuella frågor. Nummerlappsutdelningen finns på Torget på Idre Fjäll.
Öppettider:
Fredag kl 13.00–21.00
Lördag kl 7.00–21.00

Observera att det inte skickas ut något startbevis, det du behöver för att hämta ut din nummerlapp är legitimation och ditt startnummer. Vi kommer att skicka ut startnummer via sms fredag 23 augusti kl 11.00.

NUMMERLAPP

På nummerlappen sitter ett tidtagningschip, nummerlappen ska bäras väl synlig på bröstet eller benet. Det är viktigt att den sitter ytterst på dina kläder, annars är det risk att chippet inte registreras vid tidtagningsenheterna som du passerar.
Ta gärna med egna säkerhetsnålar för att fästa nummerlappen – återanvändning är bra! För dig som springer 28 km eller 45 km finns en karta över banan tryckt på baksidan av din nummerlapp.

NAMN- ELLER KLASSBYTE

Namnbyte kan göras mot en avgift på 200 kr.
Klassbyte kan göras mot den anmälningsavgift som gäller vid den aktuella tidpunkten. Inga pengar återbetalas för byte till kortare klass.
Du gör själv din ändring i anmälningssystemet. 21 augusti är sista dag för klass- och namnändringar.

OBLIGATORISK UTRUSTNING

För dig som deltar i 28 km och 45 km-klasserna är följande utrustning obligatorisk:
- vindjacka
- extra underställströja
- behållare för vätska, minst 0,5 liter
- mössa och vantar
- första förband (länk till Apotekets första förband)
- visselpipa
- nummerlapp med tidtagningschip (på baksidan finns en karta över din bana)
- telefon med nödnummer inlagt (det står på din nummerlapp)

För 8- och 18 km-klassen är nummerlapp och tidtagningschip den enda obligatoriska utrustningen.

TOALETTER

Toaletter finns vid arenan, samt vid energistationerna.

BANAN

Banorna är markerade med flaggor och kilometerskyltar i terrängen. Var uppmärksam där banorna delar sig så att du väljer rätt väg. Vandringslederna uppe på kalfjället är delvis steniga och spänger finns utlagda på en del ställen. Dessa partier kan vara hala vid nederbörd. Var försiktig!

Observera att löparskor med metalldubbar inte är tillåtna att använda på någon av distanserna! Detta för att skydda vår vackra natur. Däremot får du gärna springa med stavar om du vill.

ENERGISTATIONER

Tänk på att det är viktigt att redan tidigt i loppet kontinuerligt få i dig vätska och energi. Vid våra energistationer laddar du upp ny energi så att du kan fortsätta skutta fram över fjället. På samtliga finns Enervits sportdryck och vatten, samt goda grejer att tugga på. På energistationerna kan du också proviantera och ta med dig dryck så att du klarar dig till nästa station. För dig som vill fylla på dina flaskor, finns dunkar med kran så att du kan göra det själv.

Ta gärna med dig en egen kåsa att använda vid energistationerna, då går det åt färre pappersmuggar, de är återvinningsbara – men ändå.

Använd handsprit innan du tar något från energistationerna, samma sak vid målet.

BONUSEN: Vid loppets premiär 2018 tog Ola på Svens Foskdals fäbod det egna – och superfina – initiativet att skapa en egen extra vätskekontroll för 45 km löparna. Den blev mycket uppskattad och Ola är peppad för sin bonuskontroll även i år. Efter knappt 20 km kommer du till den vackra fäboden och kan fylla på med vatten och sportdryck.

LOPPETS REGLER

För att allt ska bli rättvist och funka så bra som möjligt, har vi satt upp några enkla regler.

RENVETT

Vi rör oss i renbetesland och visar därför största hänsyn mot djur och natur. Det är förbjudet att störa eller försöka närma sig renar, skulle de befinna sig på stigen du ska springa på – ta en omväg, det kostar dig inte så mycket tid.

FÅR MAN TA HUNDEN MED SIG IN I LOPPET?

Nej, det får man inte. Dels utifrån hänsyn till andra löpare som kan vara hundrädda, men även utifrån en framkomlighets- och säkerhetsaspekt för alla löpare eftersom stora delar av banan går på smala stigar. Så hunden får stanna hemma.

NEDSKRÄPNING

...längs banan är naturligtvis helt förbjudet och leder omedelbart till diskvalificering. Detta är viktigt, vi är gäster i naturen!
Vid energistationerna finns soppåsar. Tänk på att sopsortera – muggarna är återvinningsbara som pappersförpackningar och slängs i påsar märkta ”Muggar”.

OM DU FÅR NOG

Ifall du tvingas bryta loppet av någon anledning, gå till Nummerlappsutdelningen och meddela personalen där att du har brutit. Detta är viktigt, så att inte en sökinsats dras igång när du i själva verket sitter i bastun.

FÖRSTA HJÄLPEN/SJUKVÅRD

Vid samtliga energistationer finns första hjälpen-utrustning. Sjukvård finns i anslutning till arenan på Idre Fjäll. Om något händer så att du behöver hjälp, ring nödnumret som finns på din nummerlapp och som du ska lägga in i din telefon innan start. Det går till en sjukvårdskoordinator. Vid allvarliga olycks- eller sjukdomsfall – ring alltid 112 direkt!

DUSCH

Kostnadsfri dusch i sporthallen på Idre Fjäll efter loppet.

PRISUTDELNING

Alla som fullföljer sitt lopp får Craft Idre Fjällmaratons medalj. Hederspriser till de fem främsta på 45 km, och till de tre främsta på 28 km, 18 km och 8 km. Prisutdelningen sker under De Oslagbaras Timme från kl 18.00. Då lottar vi även ut fina priser bland alla fullföljande deltagare. Prisbordet har ett totalt värde av ca 150 000 kronor. För att vara med i utlottningen tar du med din nummerlapp och lämnar i en säck innan De Oslagbaras Timme startar.

DE OSLAGBARAS TIMME

Under De Oslagbaras Timme kl 18.00-19.00 tar vi emot de sista hjältarna från fjället, vi hyllar även de bästa i varje klass under prisutdelningen. Och vi lottar ut en massa priser bland alla er som har fullföljt sitt lopp. OBS: Ta med din nummerlapp och lämna i lotterisäcken!

RESULTAT

Liveresultat finns på hemsidan www.idrefjallmaraton.se

WEBBSÄNDNING

Loppet kommer att webbsändas så att dina nära och kära kan följa dig även hemifrån. Länk kommer under Live på hemsidan.

KONTAKT

Har du frågor eller funderingar? Vi finns på [email protected]

DELA DIN UPPLEVELSE

#blioslagbar #idrefjällmaraton
Facebook
www.facebook.com/idrefjallmaraton/
Instagram
@idrefjallmara
Webben
www.idrefjallmaraton.se

UT OCH HITTA DIN KÄNSLA AV ATT VARA OSLAGBAR. STORT LYCKA TILL!

X
X