Tävlingsinfo

Allt du behöver veta om ditt lopp

DATUM

Lördag 26 augusti 2023

KLASSER

Damer 45 km
Herrar 45 km
Damer 28 km
Herrar 28 km
Damer 12 km
Herrar 12 km

ARENA

Idre Fjäll

PARKERING

Fri parkering vid Idre Fjäll, följ skyltning.

START

Starter för 45 km, 28 km och 12 km sker på Torget på Idre Fjäll (Länk Google Maps).
Varje distans är indelad i tre olika fartgrupper utifrån den tid som du beräknar ta på dig runt din bana.
Är du osäker på hur lång tid det kommer att ta för dig? Kolla in Trailkalkylatorn så får du hjälp att bedöma din tid på 45 och 28 km. Du behöver inte meddela vilken grupp du väljer, men för att undvika alltför stora masstarter och ett jämnt flöde bland löparna längs banan är det bra om du hittar rätt startgrupp för din fart.
Din tid startar när du passerar startlinjen, så det är ingen stress.

OBS: För dig som vill tävla, är det första startgruppen på respektive distans som gäller. Först i mål vinner helt enkelt! Det samma gäller även för fördelningen av prispengar på 45 km.

45 km
9.00 Snabb – rikttid <6h
9.05 Mellan – rikttid 6-7h
9.10 Lugn – rikttid >7h

12 km
9.40 Snabb – rikttid <1.25h
9.45 Mellan – rikttid 1.25–1.40
9.50 Lugn – rikttid >1.40

28 km
10.00 Snabb – rikttid <4h
10.05 Mellan – rikttid 4–5h
10.10 Lugn – rikttid >5h

MÅL

Torget, Idre Fjäll (Länk Google Maps)

MAXTID/REPTIDER

Vid energistationerna dras ett rep vid en specifik tidpunkt. Det innebär att det inte går att fortsätta loppet efter det. Detta är för din säkerhet. Om du har passerat det sista repet, d v s Chocken eller Slättvålen, i rätt tid så är det bara att fortsätta mot målet – det stänger inte förrän alla är hemma igen!

45 km Renens Stig Km Reptid
Burusjön 5,9 12.00
Övre Nipfjällsparkeringen 22,1 14.20
Chocken 34,6 18.00
Slättvålen 40,7 18.10
28 km Björnens Stig Km Reptid
Burusjön 5,9 12.00
Övre Nipfjällsparkeringen 12,1 14.20
Chocken 24,7 18.00
12 km Vargens Stig Km Reptid
Chocken 8 18.00

TRAILRUNNINGSWEDEN TRAILTOUR

Renens stig 45 km är deltävling i Trailrunning Sweden Trailtour. För att ta poäng i trailtouren ska du starta i första startgrupp kl 09.00.

TÄVLINGSEXPEDITION

Här hämtar du din nummerlapp och t-shirt, och ställer eventuella frågor. Tävlingsexpeditionen finns utomhus på Torget på Idre Fjäll (Länk Google Maps).
Öppettider:
Fredag kl 13.00–21.00
Lördag kl 7.30–21.00

Observera att det inte skickas ut något startbevis, det du behöver för att hämta ut din nummerlapp är legitimation och ditt startnummer. Vi kommer att skicka ut startnummer via sms fredag 25 augusti kl 13.00.

NUMMERLAPP

Nummerlappen ska bäras väl synlig på bröstet eller benet. Ta gärna med egna säkerhetsnålar – återanvändning är bra! På din nummerlapp sitter ett tidtagningschip. För dig som springer 28 km eller 45 km finns en karta över banan tryckt på baksidan av din nummerlapp.

OBLIGATORISK UTRUSTNING

För dig som deltar i 28 km och 45 km-klasserna är följande utrustning obligatorisk:
- vindjacka
- extra underställströja
- behållare för vätska, minst 0,5 liter
- mössa och vantar
- första förband (länk till Apotekets första förband)
- kompass (nej, det räcker inte med mobilen)
- visselpipa
- nummerlapp med tidtagningschip (på baksidan finns en karta över din bana)
- telefon med nödnummer inlagt (det står på din nummerlapp)

För 12 km-klassen är nummerlapp och tidtagningschip den enda obligatoriska utrustningen.

Observera att löparskor med metalldubbar inte är tillåtna att använda på någon av distanserna! Detta för att skydda vår vackra natur.

DUSCH

Fri dusch i sporthallen på Idre Fjäll efter loppet.

TOALETTER

Toaletter finns vid start och mål, samt vid energistationerna.

NAMN- ELLER KLASSBYTE

Namnbyte kan göras mot en avgift på 100 kr.
Klassbyte kan göras mot den anmälningsavgift som gäller vid den aktuella tidpunkten. Inga pengar återbetalas för byte till kortare klass.
Du gör själv din ändring i anmälningssystemet. Här finns en guide för hur du gör.  17 augusti är sista dag för klass- och namnändringar.

BANAN

Banorna är markerade med snitsel och kilometerskyltar i terrängen. Var uppmärksam där banorna delar sig så att du väljer rätt väg. Vandringslederna uppe på kalfjället är delvis steniga och spänger finns utlagda på en del ställen. Dessa partier kan vara hala vid nederbörd. Var försiktig!

ENERGISTATIONER

Tänk på att det är viktigt att redan tidigt i loppet kontinuerligt få i dig vätska och energi! Vid våra energistationer laddar du upp ny energi så att du kan fortsätta skutta fram över fjället. På samtliga finns Enervits sportdryck och vatten, samt goda grejer att tugga på. På energistationerna kan du också proviantera och ta med dig dryck så att du klarar dig till nästa station.

Ta gärna med dig en egen kåsa att använda vid energistationerna, då går det åt färre pappersmuggar, de är återvinningsbara – men ändå.

Använd handsprit innan du tar något från energistationerna, samma sak vid målet.

BONUSEN: Vid loppets premiär 2018 tog Ola på Svens Foskdals fäbod det egna – och superfina – initiativet att skapa en egen extra vätskekontroll för 45 km löparna. Den blev mycket uppskattad och Ola är peppad för sin bonuskontroll även i år. Efter knappt 20 km kommer du till den vackra fäboden och kan fylla på med vatten och sportdryck.

RENVETT

Vi rör oss i renbetesland och visar därför största hänsyn mot djur och natur. Det är förbjudet att störa eller försöka närma sig renar, skulle de befinna sig på stigen du ska springa på – ta en omväg, det kostar dig inte så mycket tid.

För att skydda naturen, är det inte tillåtet att springa med skor som har metalldubbar. Tänk också på att hålla dig på stigen för att inte bredda den.

FÅR MAN TA HUNDEN MED SIG IN I LOPPET?

Nej, det får man inte. Dels utifrån hänsyn till andra löpare som kan vara hundrädda, men även utifrån framkomlighets- och säkerhetsaspekt för alla löpare eftersom stora delar av banan går på smala stigar. Så hunden får stanna hemma.

NEDSKRÄPNING

...längs banan är naturligtvis helt förbjudet och leder omedelbart till diskvalificering. Detta är viktigt, vi är gäster i naturen!
Vid energistationerna finns soppåsar. Tänk på att sopsortera – muggarna är återvinningsbara som pappersförpackningar och slängs i påsar märkta ”Muggar”.

OM DU FÅR NOG

Ifall du tvingas bryta loppet av någon anledning, gå till Tävlingsexpeditionen och meddela personalen där att du har brutit. Detta är viktigt, så att inte en sökinsats dras igång när du i själva verket sitter i bastun.

FÖRSTA HJÄLPEN/SJUKVÅRD

Vid samtliga energistationer finns första hjälpen-utrustning. Sjukvård finns i anslutning till arenan på Idre Fjäll. Om något händer så att du behöver hjälp, ring nödnumret som finns på din nummerlapp och som du ska lägga in i din telefon innan start. Det går till en sjukvårdskoordinator. Vid allvarliga olycks- eller sjukdomsfall – ring alltid 112 direkt!

PRISUTDELNING

Alla som fullföljer sitt lopp får Salming Idre Fjällmaratons medalj. Hederspriser till de fem främsta på 45 km, och till de tre främsta på 28 km och 12 km. Prisutdelningen sker under De Oslagbaras Timme från kl 18. Då lottar vi även ut fina priser bland alla fullföljande deltagare. Prisbordet har ett totalt värde av ca 150 000 kronor. Observera att du måste hämta ut ditt utlottade pris direkt på plats under De Oslagbaras Timme, annars går turen vidare till en annan lycklig vinnare.

RESULTAT

Liveresultat finns på hemsidan www.idrefjallmaraton.se

WEBBSÄNDNING

Loppet kommer att webbsändas så att dina nära och kära kan följa dig även hemifrån. Länk kommer under Live på hemsidan.

KONTAKT

Har du frågor eller funderingar? Vi finns på [email protected]

DELA DIN UPPLEVELSE

#blioslagbar #idrefjällmaraton

Facebook www.facebook.com/idrefjallmaraton/

Instagram @idrefjallmara

Webben www.idrefjallmaraton.se

UT OCH HITTA DIN KÄNSLA AV ATT VARA OSLAGBAR. STORT LYCKA TILL!

#idrefjällmaraton

Tillsammans peppar vi mot loppet!

Friskvård ”deluxe”🤗 #idre #städjan #burusjöspåret #wow #idrefjällmaraton

Friskvård ”deluxe”🤗 #idre #städjan #burusjöspåret #wow #idrefjällmaraton ...

Är det här den infinner sig, din känsla av att vara oslagbar?
#idrefjällmaraton #blioslagbar #salming #idrefjäll #uswe #enervit #dalarna

Är det här den infinner sig, din känsla av att vara oslagbar?
#idrefjällmaraton #blioslagbar #salming #idrefjäll #uswe #enervit #dalarna
...

Runstreak day 836

Kort tur idag. Känner att skonarna inte alls dämpar som de ska. Alltså dags köpa nya annars kommer kroppen ta onödigt mycket stryk. 
Vädret var varmt men regnigt. 

Skor:  salming greyhound
Lager 1: Craft T-shirt 

Tänkt på avstånd, tänk på varandra!

Follow me on Instagram and now youtube!
https://www.youtube.com/channel/UCMbCcsHJoABtlutORSxGkrg

#swedenrunners #salming #running #runningmotivation #trail6 #salmingrunning #garmin #trailrunningsweden #salmingrunning #löparglädje #love2run #instarunners #idrefjällmaraton #summerrunnig #runstreak #runstreak2021 #loverunning #blioslagbar #runnig #runstreaksverige #runstreaksverige2021 #runstreak2021 #älskarlöpning #instarunnerteam #trailsportswear #stravarun #stravarunning #sverigespringer #börjesalming #idrefjallmara #bergspringfriends

Runstreak day 836

Kort tur idag. Känner att skonarna inte alls dämpar som de ska. Alltså dags köpa nya annars kommer kroppen ta onödigt mycket stryk.
Vädret var varmt men regnigt.

Skor: salming greyhound
Lager 1: Craft T-shirt

Tänkt på avstånd, tänk på varandra!

Follow me on Instagram and now youtube!
https://www.youtube.com/channel/UCMbCcsHJoABtlutORSxGkrg

#swedenrunners #salming #running #runningmotivation #trail6 #salmingrunning #garmin #trailrunningsweden #salmingrunning #löparglädje #love2run #instarunners #idrefjällmaraton #summerrunnig #runstreak #runstreak2021 #loverunning #blioslagbar #runnig #runstreaksverige #runstreaksverige2021 #runstreak2021 #älskarlöpning #instarunnerteam #trailsportswear #stravarun #stravarunning #sverigespringer #börjesalming #idrefjallmara #bergspringfriends
...

Jag är så glad att kunna springa igen. Jag är fortfarande väldigt försiktig & visst känns det i foten men det blir inte värre & jag är nöjd med det för nu.

Jag är så glad att kunna springa igen. Jag är fortfarande väldigt försiktig & visst känns det i foten men det blir inte värre & jag är nöjd med det för nu. ...

Kan man inte springa, så får man promenera.🚶🏼‍♂️🐌
*
Imorgon väntar nästa steg i min rehabilitering, då jag äntligen ska få träffa specialisterna på neurocampus inne på Sophiahemmet. 🧠🙏🏻

.
.
.
.
.
.
.
.
#stroke #livetmedstroke #hjärnblödning #rss #rehabstationstockholm #aktivrehab #rehabilitering #gefanaldrigupp #finnsinteattbryta #nukörvi #väsjöbacken #salmingidrefjällmaraton #idrefjällmaraton #blioslagbar #bauhaussportklubb #trailrunningsweden #idrefjäll #idre #ecotrailstockholm #ecotrailstockholm2023 #kullamannen100miles #kullamannen100miles2023 #älskalöpning #löparglädje #trailrunning #trailrunner #ultrarunner #ultralöpning #motnyamål #detfårduga❤️

Kan man inte springa, så får man promenera.🚶🏼‍♂️🐌
*
Imorgon väntar nästa steg i min rehabilitering, då jag äntligen ska få träffa specialisterna på neurocampus inne på Sophiahemmet. 🧠🙏🏻

.
.
.
.
.
.
.
.
#stroke #livetmedstroke #hjärnblödning #rss #rehabstationstockholm #aktivrehab #rehabilitering #gefanaldrigupp #finnsinteattbryta #nukörvi #väsjöbacken #salmingidrefjällmaraton #idrefjällmaraton #blioslagbar #bauhaussportklubb #trailrunningsweden #idrefjäll #idre #ecotrailstockholm #ecotrailstockholm2023 #kullamannen100miles #kullamannen100miles2023 #älskalöpning #löparglädje #trailrunning #trailrunner #ultrarunner #ultralöpning #motnyamål #detfårduga❤️
...

Uppstart med ny PT-kund 💪 ska bli en spännande resa tillsammans 👏👏#idrefjällmaraton #starkochhållbarkropp #pt#screening #nyamål #theacademyutbildning #måtoppentränamedkoppen

Uppstart med ny PT-kund 💪 ska bli en spännande resa tillsammans 👏👏#idrefjällmaraton #starkochhållbarkropp #pt#screening #nyamål #theacademyutbildning #måtoppentränamedkoppen ...

Facebookgruppen

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
1 day ago

Jag är så himla glad!! Min fina vän anmälde sig och ska göra detta med mig!! 😍😍😍! ... See MoreSee Less

Comment on Facebook

Gött! Kan ni ladda tillsammans också 💥😎👍

2 weeks ago

Vilka slags skor brukar folk använda? Jag kör all min löpning i ett par Asics GT-2000. Behövs vattentäta lövskog med dobbar? Ska köra 28 km och gör milen hemma i sthlm på 43:30 🏃 Borde ju vara torr mark i slutet av augusti? ... See MoreSee Less

Comment on Facebook

Sprang 28 förra året och har nog aldrig varit så skitig efter ett lopp😁. Trailskor absolut.

Förra året var det oerhört blött. Men vattentäta skor hade inte gjort någon nytta då vattnet hade runnit in över skoskaften. Trailskor med bra grepp är absolut att rekommendera. Kan bli halt på stenarna. Och vänj dig vid att fötterna är blöta :)

Skulle säga att marken beror helt på vädret, men att du har stor risk att springa i rätt blöta partier delar av sträckan så hellre skor som dränerar än täta. Och inte allt för hala, men där är det mer vana och smak.

Ingen idé att köra med vattentätt 😂

Trailskor för fäste över sten och trä. Sprang 12:an förra året och vissa delar var som att springa genom träsk, så blöt blir du nog oavsett. 😄

Sköna trailskor med kraftigt mönster i sulan men inte ståldubb. Hellre tunt tyg så vätan pressas ut igen än vattentäta, vi vadade i lera och pölar i fjol.😄⛰️🌸

Dobbar är förbjudna, så nej på den. Men definitivt trailskor!! Förra året var extremt blött, så räkna inte med torra marker!! 😅 Jag sjönk ner till knät flera ggr på myrarna när jag sprang 28an. Såhär såg mina skor ut efter loppet...

Det finns nog risk att du blir blött om fötterna, vilket inte gör något som andra skriver. Mitt tips till dig är skaffa ett par trailskor och spring så mycket som möjligt på stigar och motionsspår istället för asfalt. Bra att träna huvudet och även fötter och vrister. När det gäller vätan fungerar tunna ullstrumpor superbra. Injinji har sköna tåstrumpor, rekomenderas. Se till att de är lagom små så att du inte får veck. När det gäller trängskor är Altra skor populära. LonePeak och Timp är favoriter. Här brukar man få gå upp 1 storlek för att de ska passa och tårna ska få plats. Altra har bredtåbox vilket är bra men jag tycker att de kan vara lite korta. Till sist vill jag rekomendera Sportslicks. Skyddar jättebra så att man slipper skav, speciellt om det är blött.

Det var rätt torrt år 2021, men jag kan säga att jag var blöt och lerig upp till knäna så det är nog ingen idé att fundera över det. Jag har för mig att man inte får ha dubbar på skorna...

Jag är en flitig användare av asics gt2000 och sprang 28km 2021 och då med ett par Sacouny peregrine 11 med inläggssula från Icebug mot pronation. 👍 Trailskor rekommenderas oavsett om det är torrt på loppet 💪. Kör dom igen nu 2023. 😀✌️

Var superblött på alla sträckor och regnade stora delar av dagen. Jag sprang 12km men min man 28. Han körde ”vanliga skor” och aldrig mer sade han. Så trail!

Tack för himla bra svar alla 🔥 jag får kika på trailskor av något slag med bra fäste under. Förstår att man blir plaskblöt och lerig oavsett om det varit en torr vecka innan loppet😁

Sprang med Hoka speedgoat på 45:an 2021. Funkade utmärkt. Väldigt blandat underlag. Blöta, tunga, och en hel del väldigt steniga partier där det vid väta kan bli väldigt halt.

Jag sprang 28km 2022 och hade trailskor Salomon Wildcross som jag hade sprungit in ordentligt innan. De sitter väldigt skönt och ger bra grepp. Dock gick mina sönder i meshen efter ganska kort användning, så jag ska leta efter någon annan sorts sko till i år. Bra tips du fått redan att träna på ojämnt underlag, men gärna också obanad terräng (det är rejält stenigt vissa partier). I år regnade det som sagt väldigt mycket ffa på morgonen. Jag hade en stilla tanke att kanske kunna hålla mig torr om fötterna genom att välja smarta vägar… men plurrade i första kärret redan efter ca 2 km. Sen var det bara att gilla läget och springa vidare! 😎

Kan rekommendera inov8 x-talon 255, otroligt bra grepp och väldigt hållbara 👍 spran 45km 2021 med dem.

View more comments

4 weeks ago

Hej allihop! Jag lyckas inte lägga över .gpx-filen för renens stig till min garminklocka. Får felmeddelande. Någon som har något tips? Klockan har navigering och ska kunna ta emot såna filer. ... See MoreSee Less

Comment on Facebook

Hej Chris! Ursäkta sent svar. Om du skickar ett mail till [email protected] så kan vi skicka filen till dig på mail istället. Observera dock att det fortfarande kan bli vissa mindre justeringar av banan inför loppet i augusti.

3 weeks ago

Hej alla!
Nu har vi satt start- och reptider inför sommarens lopp. Ni hittar dem i tävlingsinformationen på hemsidan.
idrefjallmaraton.se/tavlingsinfo/
... See MoreSee Less

Hej alla!
Nu har vi satt start- och reptider inför sommarens lopp. Ni hittar dem i tävlingsinformationen på hemsidan.
https://idrefjallmaraton.se/tavlingsinfo/
2 months ago

Låtsasloppet ✔️ ... See MoreSee Less

Låtsasloppet ✔️
2 months ago

Låtsasloppet i fredag avklarat. Så längesedan jag sprang över 7 km så det var tungt men kul att springa i mörker igen. Tyvärr gick lampan sönder efter 7-8 km så sista km var tuffa. 👀🔦😄

#blioslagbar
... See MoreSee Less

Låtsasloppet i fredag avklarat. Så längesedan jag sprang över 7 km så det var tungt men kul att springa i mörker igen. Tyvärr gick lampan sönder efter 7-8 km så sista km var tuffa. 👀🔦😄

#blioslagbar
Hämta fler

Youtube

Rörlig inspiration mot loppet

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Din e-post

Förnamn

Efternamn


Ⓒ Salming Idre Fjällmaraton

/


Lägger till i kundvagnen

  • x
X
X