Mörkrädd, varför då? Säg hej till M Tiger Sports!

En stor del av vår träning inför Salming Idre Fjällmaraton sker i mörker. Efter jobbet eller middagen är den vanliga träningstiden för de flesta av oss under vinterhalvåret. Med en pålitlig och smidig pannlampa blir det både lättare och roligare att ta sig ut. Därför låter vi nu M Tiger Sports bli vårt ljus i mörkret.

Rätt ljus för rätt tillfälle och aktivitet är M Tiger Sports. Roger Ek är vd och ägare till BikeRay Sverige AB, som utvecklar och distribuerar M Tiger Sports lampor.
– Det viktiga i en pannlampa är kvalitet, brinntid och ljusstyrka. Den ska funka i vått och torrt och när vi säger ”all trails illuminated”, så ska du kunna lita på det och inte känna oro för om du kommer ha ljus hela passet eller ej. Hög kvalitet kommer från bra material, noggrann tillverkningsprocess och kvalitetskontroll. När vi satt de bitarna så är ljusbilden det centrala. Varje gång vi tar fram en ny produkt så testar vi olika linsuppsättningar för att optimera upplevelsen, berättar han.

Sedan flera år är M Tiger Sports det bäst säljande pannlampsmärket för orienterare.
– Nattorientering är bland det häftigaste som finns tycker jag. Här drar man inte på taket eller springer in i omklädningsrummet om det börjar regna eller snöa. Det är stort för mig att vi är marknadsledande inom det segmentet, säger Roger.

Synpunkter från användare är viktiga i utveckling och testning. Att få fram en behaglig ljusupplevelse är i det närmaste religion hos M Tiger Sports, säger Roger.
– Vi har ett duktigt team inom orientering, trail, enduro, skoter, friluftsliv och jakt som kommer med viktig input. Det blir lätt väldigt nördigt när man tittar på små detaljer, men det är ju också det som är tjusningen.

Vilken lampa ska en traillöpare välja?
– En traillöpare behöver generellt inte lika mycket ljus som en MTB-cyklist eller en orienterare. Jag skulle välja antingen X10-EVO, SEAL eller en DS-Trail. Det är en smaksak beroende på vad som är viktigast för just dig som löpare. Min personliga favorit för traillöpning är X10-EVO. Den ger en superfin ljuskägla, har lång brinntid och sitter skönt på huvudet.

Har du varit mörkrädd någon gång?
– Nej det kan jag nog inte säga. I alla fall aldrig ute i skogen, där är man ju själv och det finns liksom inget att oroa sig för. Jag gillar att känna min puls och andning och att vara avskärmad från världen. Jag har familj, hus och företag. Ska jag träna överhuvudtaget numera, så får det bli på den tiden när andra dumglor på TV.

Hur mycket längtar du till den 28 augusti 2021?
– Jag har varit i Idre mycket, både på sommaren och på vintern. Det är fantastiskt vackert och löpningen är häftig. Jag ser verkligen fram emot att träffa alla löpare och snacka pannlampor och kanske hinna sträcka ut lite på fjället också.

När känner du dig oslagbar?
– Allt mer sällan numera, måste jag dessvärre säga. Men kanske när fästvallningen biter och kroppen känns pigg i backarna upp mot Oxberg.

M Tiger Sports är en av prissponsorerna i det första Låtsasloppet "Natten", som går av stapeln den 4 november. Då kan du bland annat vinna en SEAL pannlampa!

Låtsasloppet

 

Ripans stig

Vargens stig

Björnens stig

Renens stig

Anmälan

Inför ditt lopp

Askes Fjällmaraton

Resultat

Boka maten, boendet och bussresan hos Idre Fjäll

Gå All-in

Hoppa ombord på fjällmaratonbussen och gör Craft Idre Fjällmaraton till en social och avkopplande upplevelse. När du anländer till Idre Fjäll kan du direkt checka in i stugan och packa upp din väska. Behöver du laga maten då? Nej, inte det heller! Med helpension njuter du av färdiglagad mat från frukost till middag under hela din vistelse.

Boende till extra bra pris

Med Idre Fjälls erbjudande får du 20% rabatt på utvalda boenden när du bokar ditt boende till Craft Idre Fjällmaraton 2024. Rabatten gäller fritt antal nätter under hela vecka 34, 2024.

Erbjudandet är bokningsbart till och med 30 november 2023.

Helpension

Boka helpension på Värdshuset under Craft Idre Fjällmaraton och njut av en bekymmersfri vistelse där all din mat är serverad från ankomst till avresa.

 

X
X