Mörkrädd, varför då? Säg hej till M Tiger Sports!

En stor del av vår träning inför Salming Idre Fjällmaraton sker i mörker. Efter jobbet eller middagen är den vanliga träningstiden för de flesta av oss under vinterhalvåret. Med en pålitlig och smidig pannlampa blir det både lättare och roligare att ta sig ut. Därför låter vi nu M Tiger Sports bli vårt ljus i mörkret.

Rätt ljus för rätt tillfälle och aktivitet är M Tiger Sports. Roger Ek är vd och ägare till BikeRay Sverige AB, som utvecklar och distribuerar M Tiger Sports lampor.
– Det viktiga i en pannlampa är kvalitet, brinntid och ljusstyrka. Den ska funka i vått och torrt och när vi säger ”all trails illuminated”, så ska du kunna lita på det och inte känna oro för om du kommer ha ljus hela passet eller ej. Hög kvalitet kommer från bra material, noggrann tillverkningsprocess och kvalitetskontroll. När vi satt de bitarna så är ljusbilden det centrala. Varje gång vi tar fram en ny produkt så testar vi olika linsuppsättningar för att optimera upplevelsen, berättar han.

Sedan flera år är M Tiger Sports det bäst säljande pannlampsmärket för orienterare.
– Nattorientering är bland det häftigaste som finns tycker jag. Här drar man inte på taket eller springer in i omklädningsrummet om det börjar regna eller snöa. Det är stort för mig att vi är marknadsledande inom det segmentet, säger Roger.

Synpunkter från användare är viktiga i utveckling och testning. Att få fram en behaglig ljusupplevelse är i det närmaste religion hos M Tiger Sports, säger Roger.
– Vi har ett duktigt team inom orientering, trail, enduro, skoter, friluftsliv och jakt som kommer med viktig input. Det blir lätt väldigt nördigt när man tittar på små detaljer, men det är ju också det som är tjusningen.

Vilken lampa ska en traillöpare välja?
– En traillöpare behöver generellt inte lika mycket ljus som en MTB-cyklist eller en orienterare. Jag skulle välja antingen X10-EVO, SEAL eller en DS-Trail. Det är en smaksak beroende på vad som är viktigast för just dig som löpare. Min personliga favorit för traillöpning är X10-EVO. Den ger en superfin ljuskägla, har lång brinntid och sitter skönt på huvudet.

Har du varit mörkrädd någon gång?
– Nej det kan jag nog inte säga. I alla fall aldrig ute i skogen, där är man ju själv och det finns liksom inget att oroa sig för. Jag gillar att känna min puls och andning och att vara avskärmad från världen. Jag har familj, hus och företag. Ska jag träna överhuvudtaget numera, så får det bli på den tiden när andra dumglor på TV.

Hur mycket längtar du till den 28 augusti 2021?
– Jag har varit i Idre mycket, både på sommaren och på vintern. Det är fantastiskt vackert och löpningen är häftig. Jag ser verkligen fram emot att träffa alla löpare och snacka pannlampor och kanske hinna sträcka ut lite på fjället också.

När känner du dig oslagbar?
– Allt mer sällan numera, måste jag dessvärre säga. Men kanske när fästvallningen biter och kroppen känns pigg i backarna upp mot Oxberg.

M Tiger Sports är en av prissponsorerna i det första Låtsasloppet "Natten", som går av stapeln den 4 november. Då kan du bland annat vinna en SEAL pannlampa!

Låtsasloppet

 

VILKET BLIR DITT

SALMING IDRE FJÄLLMARATON?

Anmäl dig här

45 km - 1400 hm

Bovtse Baalka

Kolla in banan

28 km - 900 hm

Duvrie Baalka

Kolla in banan

12 km - 300 hm

Vaejsjie Baalka

Kolla in banan

84 km - 2690 hm

Gierkhie Baalka

Kolla in banan

”Upplevelselöpning är min grej”

Läs mer här

Rekordstort intresse för Salming Idre Fjällmaraton

Läs mer här

Vi är en del i nya Svenska Fjällklassikern

Läs mer här

Från orienteringslandslaget till Järvens stig

Läs mer här

Låtsasloppet Natten är genomfört – här är vinnarna

Läs mer här

Prispengar att slåss om för eliten

Läs mer här

Mer Flow i livet

Läs mer här

Mörkrädd, varför då? Säg hej till M Tiger Sports!

Läs mer här

Låtsasloppet – peppen i vintermörkret

Läs mer här

Möt Peter Lindquist i Idre Fjällmaratonpodden #7

Läs mer här
X